?>

İspanya, AB'den göç ve iltica anlaşmasının bir yıl erken yürürlüğe girmesini isteyecek

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Avrupa Birliği'nden (AB), Haziran 2026'da yürürlüğe girmesi öngörülen göç ve iltica anlaşmasının, öne çekilerek 2025 yazından itibaren uygulanmasını isteyeceğini açıkladı.

Dünya - 1 yıl önce

Madrid

İspanya'da son yıllarda artan düzensiz göçmen akınlarının etkisiyle ilk defa anketlerde İspanyolların en çok endişe duyduğu konularda ilk sıraya çıkan göç, bugün İspanya Meclisinde tartışıldı.

Başbakan Sanchez, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "düzensiz göç ile mücadelenin tüm AB'nin etkili bir şekilde, ortak sorumlulukla ve destekleyici bir politika uygulamasıyla sağlanacağını" ifade etti.

Sanchez, düzensiz göçmenlerin AB ülkelerine dağıtımını da planlayan, geçen yıl İspanya'nın AB dönem başkanlığında kabul edilen ve normal şartlarda Haziran 2026'da yürürlüğe girmesi öngörülen Göç ve İltica Anlaşması'nın 2025 yazında yürürlüğe girmesini AB Komisyonundan talep edeceklerini duyurdu.

Sanchez'den göç sorunuyla ilgili sağ ve aşırı sağ partilere sert tepki

İspanya Başbakanı, muhalefetteki sağ ve aşırı sağ partileri göç sorununda "yalan haberler yaymakla" suçlayarak, İspanya'nın gerek ekonomisi gerek demografisi için göçmenlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Sanchez, "Sağı ve aşırı sağı ilgilendiren tek şey, bu konuyu toplumsal alarm yaratmak için kullanmaktır. Böylece diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sandıklarda kendilerine kapatılan kapıları korkuyla açmaya çalışıyorlar. Göçmenleri şeytanlaştırmayalım." şeklinde konuştu.

İspanya'nın sosyalist Başbakanı şu ifadeleri kullandı:

"Göçmenler ne iyidir ne de kötüdür. Erdemleriyle, kusurlarıyla, hayalleriyle, korkularıyla insandırlar. Göç hakkında konuştuğumuzda mitleri tartışıyoruz, bu da bu mücadeleyi kazanmayı çok zorlaştırıyor. Sağ ve aşırı sağın tavrı açıktır. Deniz Kuvvetlerinin düzensiz göçmenlere yardım etmeyi bırakmasını ve onları batırmalarını istiyor. Göçmen kamplarını çalışma kamplarına dönüştürmek istiyorlar. İspanya açık ve müreffeh bir ülke ile kapalı ve fakir bir ülke arasında seçim yapmak zorunda." dedi.

Sanchez ayrıca koalisyon hükümetinin hazırladığı "Entegrasyon ve Kültürler Arası Bir Arada Yaşama için Ulusal Planı gelecek haftalarda yürürlüğe koyacaklarını ve kasımda Yabancı Yasası'nda değişiklik paketinin Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini duyurdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, İsrail'de TRT yayınına müdahale edilmesine te

2024-10-02 14:38 - Gündem

Görme kaybı olanlar oyun oynayarak göz egzersizlerini yapabiliyor

2024-10-04 13:23 - Teknoloji

NYT: İsrail, İran'daki askeri üsler ve istihbarat kurumlarının yerleşkelerini hedef alabilir

2024-10-08 15:43 - Medya

ASPİLSAN milli batarya ve pil ürünlerini TEKNOFEST'te sergiliyor

2024-10-05 14:17 - Teknoloji

İstanbul'un düşman esaretinden kurtuluşunun 101. yılı kutlanıyor

2024-10-06 12:07 - Gündem

İsrail'in 8 Ekim'den beri Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 127'si çocuk, 1974 k

2024-10-03 17:58 - Dünya

Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi yetkilisine bombalı saldırı düzenlendi

2024-10-05 16:23 - Dünya

Hollanda polisi, Filistin destekçisi göstericileri gözaltına aldı

2024-10-07 22:37 - Dünya

Kazdağları'ndaki apiterapi merkezi kovandan gelen hava ve kanat sesiyle rahatlatıyor

2024-10-09 11:42 - Çevre-Hayat

Ampute Futbol Milli Takımı'nın yeni hedefi Balkan şampiyonluğu

2024-10-07 13:38 - Spor

İlgili Haberler

Guterres: Venezuela'ya müdahalede uluslararası hukuka saygı gösterilmemesinden derin endişe duyuyorum

22:41 - Dünya

Trump yönetimi Amerikan petrol şirketleriyle Venezuela konusunda görüşmelere başladı

01:42 - Dünya

Grönland, ABD ile diyaloğu sürdürme niyetinde olduklarını belirtti

23:53 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, suikast iddialarının ardından Şam'da market alışverişi yaptı

23:47 - Dünya

İspanya: Ukrayna, Gazze ve Venezuela'nın toprak bütünlüğü pazarlık edilemez

23:22 - Dünya

Günün Manşetleri

San Francisco Fed araştırması tarifelerin enflasyonu düşürebileceğine işaret etti

02:36 - Ekonomi

Trump yönetimi Amerikan petrol şirketleriyle Venezuela konusunda görüşmelere başladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

00:23 - Gündem

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Grönland, ABD ile diyaloğu sürdürme niyetinde olduklarını belirtti

23:53 - Dünya