?>

İspanya, AB'den göç ve iltica anlaşmasının bir yıl erken yürürlüğe girmesini isteyecek

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Avrupa Birliği'nden (AB), Haziran 2026'da yürürlüğe girmesi öngörülen göç ve iltica anlaşmasının, öne çekilerek 2025 yazından itibaren uygulanmasını isteyeceğini açıkladı.

Dünya - 8 ay önce

Madrid

İspanya'da son yıllarda artan düzensiz göçmen akınlarının etkisiyle ilk defa anketlerde İspanyolların en çok endişe duyduğu konularda ilk sıraya çıkan göç, bugün İspanya Meclisinde tartışıldı.

Başbakan Sanchez, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "düzensiz göç ile mücadelenin tüm AB'nin etkili bir şekilde, ortak sorumlulukla ve destekleyici bir politika uygulamasıyla sağlanacağını" ifade etti.

Sanchez, düzensiz göçmenlerin AB ülkelerine dağıtımını da planlayan, geçen yıl İspanya'nın AB dönem başkanlığında kabul edilen ve normal şartlarda Haziran 2026'da yürürlüğe girmesi öngörülen Göç ve İltica Anlaşması'nın 2025 yazında yürürlüğe girmesini AB Komisyonundan talep edeceklerini duyurdu.

Sanchez'den göç sorunuyla ilgili sağ ve aşırı sağ partilere sert tepki

İspanya Başbakanı, muhalefetteki sağ ve aşırı sağ partileri göç sorununda "yalan haberler yaymakla" suçlayarak, İspanya'nın gerek ekonomisi gerek demografisi için göçmenlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Sanchez, "Sağı ve aşırı sağı ilgilendiren tek şey, bu konuyu toplumsal alarm yaratmak için kullanmaktır. Böylece diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sandıklarda kendilerine kapatılan kapıları korkuyla açmaya çalışıyorlar. Göçmenleri şeytanlaştırmayalım." şeklinde konuştu.

İspanya'nın sosyalist Başbakanı şu ifadeleri kullandı:

"Göçmenler ne iyidir ne de kötüdür. Erdemleriyle, kusurlarıyla, hayalleriyle, korkularıyla insandırlar. Göç hakkında konuştuğumuzda mitleri tartışıyoruz, bu da bu mücadeleyi kazanmayı çok zorlaştırıyor. Sağ ve aşırı sağın tavrı açıktır. Deniz Kuvvetlerinin düzensiz göçmenlere yardım etmeyi bırakmasını ve onları batırmalarını istiyor. Göçmen kamplarını çalışma kamplarına dönüştürmek istiyorlar. İspanya açık ve müreffeh bir ülke ile kapalı ve fakir bir ülke arasında seçim yapmak zorunda." dedi.

Sanchez ayrıca koalisyon hükümetinin hazırladığı "Entegrasyon ve Kültürler Arası Bir Arada Yaşama için Ulusal Planı gelecek haftalarda yürürlüğe koyacaklarını ve kasımda Yabancı Yasası'nda değişiklik paketinin Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini duyurdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanlığı eylül ayı veri bültenini yayımladı

2024-10-02 14:28 - Ekonomi

Kayserispor, teknik direktör Sinan Kaloğlu ile anlaştı

2024-10-03 21:12 - Spor

Frankfurt'ta Filistin'e destek gösterisi yasaklandı

2024-10-03 14:47 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri Berdimuhammedov ile telefonda görüştü

2024-10-08 18:53 - Siyaset

UNIFIL, Lübnan'daki mevzilerinde kalmaya devam edeceklerini açıkladı

2024-10-05 13:02 - Dünya

PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a para cezası verdi

2024-10-03 21:48 - Spor

Galatasaray'da 119. kuruluş yıl dönümü kutlandı

2024-10-05 13:07 - Spor

Adana'da gökyüzü TEKNOFEST'teki hava gösterileriyle renklendi

2024-10-05 19:43 - Teknoloji

Teknoloji firması, kurtarma operasyonları için askeri ve afet ambulansı üretti

2024-10-02 15:52 - Teknoloji

Futbolda haftanın programı

2024-10-04 10:02 - Spor

İlgili Haberler

Fransa'da, torunları Gazze'de ölen büyükanneden İsrail hakkında "soykırım" şikay

12:17 - Dünya

Trump'ın eski danışmanı Bannon, Elon Musk'ın sınır dışı edilmesi gerektiğini öne sürdü

12:12 - Dünya

UCM'den ABD'nin 4 hakimine yönelik yaptırım kararına tepki

11:57 - Dünya

FAO'ya göre, her yıl 600 milyon kişi gıda kaynaklı hastalıklarla savaşıyor

11:47 - Dünya

İsrail, bayram sabahı da Gazze Şeridi'ne saldırılarına devam etti

11:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Çevre kirletenlere son 5 ayda 1 milyar 140 milyon lira idari ceza uygulandı

12:53 - Gündem

2 milyondan fazla Müslüman hacı oldu

12:47 - Gündem

Doğu Akdeniz'in 5 aylık ihracatı 4 milyar doları aştı

12:42 - Ekonomi

Gümüşhane'de tarihi kalelere ulaşımı sağlayan yollarda çalışma başlatıldı

12:38 - Gündem

Trabzon'da taşkında kaybolan kişiyi arama çalışmalarına devam edildi

12:33 - Gündem