'İslam dinini biz hocalar zorlaştırıyoruz'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam dininin açık ve sade olduğunu belirterek, "İnanın hocaların her gün tartıştığı kadar zor değildir. O çok açıktır, nettir, berraktır. O yolu biz zorlaştırdık, biz hocalar zorlaştırıyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 10 yıl önce

İSTANBUL

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cihannüma İstanbul Buluşmaları kapsamında, Sultanahmet Camisi'nde sabah namazı kıldırdı ve sohbet programına katıldı.
Program öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ayrıca, Görmez'in kıldırdığı sabah namazının ardından bir süre zikir yapıldı.

"İbadetin en güzel vakti gençliktir"

Görmez, sohbet programında, sabah namazının faziletinden bahsederek, "Namaz Allah'la konuşmaktır, buluşmaktır. Fatiha da Allah ile diyalogdur. Namaz Rabbimizle günde 5 defa bulaşmaktır. Gençler sakın sakın namazı ertelemeyin. İbadetin en güzel vakti gençliktir." diye konuştu.
Her müminin Allah ile bir anlaşması olduğunu ifade eden Görmez, bu anlaşmayı, misakı unutana kafir, bunu hatırlayana mümin isminin verildiğini dile getirdi.
Görmez, misaka ve anlaşmaya uygun davrananlara mutluluk verildiğini, misaka uygun davranmayanların, sözleşmeye sadık kalmayanların yer yüzünde ifsad çıkardıklarını ve bunların üzerinde lanet olacağını aktardı.
Sözleşmeyi bozmaya sevk eden nedenlerin rızk endişesi, makam, mevki, ticaret gibi şeyler olduğuna dikkati çeken Görmez, "Halbuki Allah dilediğine rızkı verir, dilediğinden rızkı alır, kısar" ayetini okuyarak, rızk endişesi yaşayanların sadece dünya hayatıyla teselli bulduklarını ve dünyalıkla sevindiklerini vurguladı.

"İlamın hakikatini, adaletini, merhametini bekleyen bir asır"

İslam dinin açık ve sade bir din olduğuna dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti:
"İslam dini açık ve bu kadar sadedir. İnanın hocaların her gün tartıştığı kadar zor değildir. O çok açıktır, nettir, berraktır. Allah Resulu, 'Sizi açık bir yolu üzere bırakıyorum. Gecesi gündüz gibi bir yol bırakıyorum.' diyor. O yolu biz zorlaştırdık, biz hocalar zorlaştırıyoruz. Milletlerin, ülkelerin, insanlığın zor zamanları vardır. Gençler, Müslümanların zor zamanlarından geçiyoruz. Sizin dualarınız bizim dualarımızdan makbuldur. Dua edin. Allah alemi İslam'ın üzerindeki kara bulutları alsın. Allah alemi İslamı kuşatan fitneden, fesattan tefrikadan bizi uzak etsin. Dua edin. Allah alemi İslam'a yeniden izzet versin. İnsanlığın hidayeti dini, Müslümanların din-i mubini doğru anlamasına ve yaşamasına bağlıdır. Bu asır, bekleyen bir asır ama birilerinin dediği gibi kurtarıcı bekleyen değil. İlamın hakikatini, adaletini, merhametini bekleyen bir asır. Cenab-ı Hak bütün insanlığa hidayetin yollarını göstersin. Bizi bir göz açıp kapama süresinde dahi nefsimizle baş başa bırakmasın."
Görmez, konuşmasında sık sık ayet ve hadislere yer vererek, gençlere ve katılımcılara anne, baba, eş, çocuk, arkadaş, eşya ve kainatla doğru ilişki kurmaları tavsiyesinde bulundu.
Sohbetin ardından, program katılımcılara çorba ikramı ile sona erdi.

Muhabir: Kenan Irtak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kapatılan Zaman Gazetesi eski çalışanlarına yakalama kararı

2016-10-18 16:27 - Asayiş

Bolu’da FETÖ operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı

2016-10-17 21:08 - Asayiş

'İslam dinini biz hocalar zorlaştırıyoruz'

2016-10-23 14:08 - Gündem

Musul'un güneyinde 2 köy daha kurtarıldı

2016-10-20 01:08 - Dünya

BMGK, Kuzey Kore'nin füze denemesini kınadı

2016-10-18 05:08 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

2016-10-20 03:37 - Gündem

Ankara'da en üst düzey Musul alarmı!

2016-10-18 12:02 - Gündem

18 Ekim 2016 yurtta hava durumu

2016-10-18 12:02 - Gündem

Gaziantep'te STK'lar terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarını kınadı

2016-10-16 21:12 - Gündem

Fırat Kalkanı'nda 20 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi

2016-10-18 12:22 - Gündem

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem