?>

'İşgal güçleri öldürmeye kastetmiş'

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, "Gösteriler sırasında Filistin halkına yönelik katliama sebep olacak bir olay yaşanmadı. İşgal güçleri öldürmeye kastetmiş." dedi.

Dünya - 8 yıl önce

GAZZE

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in "Toprak Günü" münasebetiyle Gazze sınırında geçen cuma düzenlenen gösterilerde "öldürme niyeti olduğunu" belirtti.

Gazze sınırında geçen cuma başlatılan "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ndeki tavrıyla dikkatleri üzerine çeken Filistinli çocuk Muhammed Ayyaş'ın ailesiyle bir araya gelen Heniyye, "Gösteriler sırasında Filistin halkına yönelik katliama sebep olacak bir olay yaşanmadı. İşgal güçleri öldürmeye kastetmiş." dedi.

Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün barış yanlısı ve medeni bir eylem olduğuna dikkati çekerek, gösteriye kadın, çocuk, genç, yaşlı her kesimden Filistinlinin katıldığını ifade etti.

"İsrail'in, çocuklarımız, gençlerimize yönelik işlediği cinayetler önceden planlanmış." diyen Heniyye, işgal komutanlarını uluslararası mahkemelere çıkarmaları için tüm dünyaya gereken sorumluluğu üstlenmesi çağrısında bulundu.

Heniyye, yürüyüşün büyük bir eylem olduğuna işaret ederek, "Geçen cuma Gazze'nin doğu sınırında idik. Bir dahaki sefere sınırın nerede olacağını bilemiyoruz." diye konuştu.

Gazze'de 2006'dan bu yana uygulanan ablukanın sona ermesi gerektiğinin altını çizen Heniyye, Gazzelilerin, bu durumun devam etmesine tahammülleri kalmadığını vurguladı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında, geçen cuma günü başlayan Toprak Günü’nün 42'nci yıldönümü münasebetiyle yapılan ve halen devam eden barışçıl eylemlere, İsrail askerlerinin gerçek mermi ile müdahalesi sonucu 17 Filistinli şehit olmuş, yüzlercesi yaralanmıştı.

Muhabir: Afra Aksoy

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sen Anlat Karadeniz Asiye kimdir? Öykü Gürman kimdir?

2018-03-29 00:57 - Magazin

Avlu dizisi 1. bölüm CANLI İZLE... AVLU İZLE... |(Avlu dizisi oyuncuncuları ve konusu)

2018-03-29 02:32 - Magazin

"Sağlıklı büyümeye devam edeceğimiz anlaşılıyor"

2018-03-29 17:39 - Ekonomi

'İşgal güçleri öldürmeye kastetmiş'

2018-04-02 01:32 - Dünya

İran’da uçak kazası, Miami’de intihar, İstanbul’da gazete satışı! "Ne alakası var” demeyin ilişkilere bakın!..

2018-03-26 10:01 - Medya

"2011'den bu yana en güçlü büyüme"

2018-03-29 15:26 - Ekonomi

Ukrayna Büyükelçiliğinden film gösterimi

2018-03-31 02:46 - Genel

Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem!

2018-04-01 19:22 - Asayiş

ABD ve İngiltere'ye traktör ihraç ediyorlar

2018-03-26 15:49 - Ekonomi

Dünyanın 24 katlı en yüksek kütüphanesi

2018-03-26 17:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik garantisi için barış anlaşmasının imzalanmasını şart koştuğu i

12:53 - Dünya

Somalili Bakan Nur, gelecek yıl Mogadişu'da yeni liman inşasına başlayacaklarını duyurdu

12:38 - Dünya

Hong Kong'da sitede çıkan yangında 55 kişi öldü, 279 kişiden haber alınamıyor

12:27 - Dünya

Afrika'nın Sahel bölgesinde silahlı örgütlerin varlığı artıyor

12:07 - Dünya

Endonezya'nın 42 milyon nüfuslu başkenti Cakarta, dünyanın en kalabalık şehri oldu

10:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Pakistan Sağlık Bakanı Kemal'den İslamabad-Ankara ilişkilerine övgü

12:57 - Siyaset

ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik garantisi için barış anlaşmasının imzalanmasını şart koştuğu i

12:53 - Dünya

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, Türkiye'de

12:47 - Gündem

Van'da Ortanca ve Gültepe göletleriyle 7 bin 30 dekar arazi suya kavuşacak

12:43 - Gündem

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda yanan otobüs kullanılamaz hale geldi

12:42 - Gündem