?>

İşçi sağlığını hiçe sayan "koruyucu" ürünleri piyasaya sunan firmalara ceza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, son 15 ayda yapılan denetimlerde işçilerin sağlığını koruyamayacak ürünlerin satışını yapan firmalara 8,7 milyon liranın üzerinde idari para cezası kesildi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Çalışanları iş kazalarının zararlarından ve meslek hastalıklarından koruma noktasında "kalkan" görevi gören kişisel koruyucu donanımlar, işçiler için yaralanma ya da ölüm durumlarına karşı hayati önem taşıyor.

Baret, toz maskesi, emniyet kemeri, iş ayakkabısı ve eldiveni gibi kişisel koruyucu donanım ürünlerinin ithalatına ilişkin denetimler Ticaret Bakanlığınca yapılırken, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülüyor.

Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleriyle, piyasaya güvenli kişisel koruyucu donanım ürünlerinin sunulması, çalışanların ve diğer kullanıcıların güvenliğinin sağlanması ve haksız rekabetten kaynaklanan ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında, teknik düzenlemesine uygun olmayan veya güvenli olmadığı tespit edilen ürünler hakkında "Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu"nda belirtilen idari tedbir ve para cezalarını uyguluyor.

Bu kapsamda, geçen yıl 56 farklı ilde gerçekleştirilen gözetim ve denetim faaliyetlerinde 367 firmada 745 ürün incelendi.

Bu ürünlerden 211'i uygunsuz bulunarak bunların piyasaya arzından sorumlu 59 işletmeciye toplam 4 milyon 342 bin 232 lira idari para cezası uygulandı.

Bu yıl nisan ayı itibarıyla da 34 işletmeci tarafından piyasaya arz edilen 48 farklı ürün partisine ilişkin koruyucu ve önleyici tedbir alındı. Yılın ilk 3 ayında söz konusu işletmecilere 4 milyon 428 bin 463 lira idari para cezası kesildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de Güney California Üniversitesi'nde polis, Gazze Dayanışma Kampı'nı dağıttı

2024-05-05 20:03 - Dünya

GÖRÜŞ - Türk-Yunan ilişkilerinde bahar dönemi mi?

2024-05-10 11:32 - Gündem

Afet ve acil durumlarda gönüllü ekipler önemli çalışmalar yapıyor

2024-05-04 13:27 - Gündem

"Dicle" ve "Fırat" ismi verilen öksüz kızıl tilki yavrularına titiz bakım

2024-05-09 11:42 - Çevre-Hayat

Hacı adayları için Harem Otogarı'nda uğurlama merasimi düzenlendi

2024-05-09 14:28 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze'de 100'den fazla yere hava saldırısı düzenledi

2024-05-08 13:18 - Dünya

Batman'da Filistin'e destek için oturma eylemi yapıldı

2024-05-05 19:08 - Gündem

Milli pilot Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi'nde Fransa'da piste çıktı

2024-05-05 23:57 - Spor

Milyonlarca yıllık fosillerin sergilendiği Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi açılışa hazırlanıyor

2024-05-04 13:43 - Teknoloji

Brezilya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 56'ya yükseldi

2024-05-04 20:37 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye ve İsviçre'nin ortak projeler geliştirme potansiyeli bulunuyor

13:58 - Ekonomi

İSO Meclisi'nin Bakü ziyaretinde 200'e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi

13:54 - Ekonomi

Rekabet Kurumu Başkanı Küle: Ferrero'nun taahhütlerini yerine getirmesi zorunluluk

13:23 - Ekonomi

Eski madenler güneşin hizmetinde

13:13 - Ekonomi

Kovid-19 salgınıyla gelişen kurye sektörü hafif ticari araç ve motosiklet pazarına olumlu yansıdı

13:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail, Gazze'deki ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor

14:07 - Dünya

Trump'ın hedef aldığı Nijerya'da terör örgütleri Müslüman-Hristiyan ayrımı gözetmiyor

14:02 - Dünya

Türkiye ve İsviçre'nin ortak projeler geliştirme potansiyeli bulunuyor

13:58 - Ekonomi

İSO Meclisi'nin Bakü ziyaretinde 200'e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi

13:54 - Ekonomi

Hicret rotasında manevi yolculuk başlıyor

13:49 - Dünya