?>

İş Bankası'nda e-teminat mektubu dönemi başladı

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, "e-teminat mektuplarının devreye alınmasıyla müşterilerimize dijital bir süreç sunuyoruz. Dijitalleşme ile bir değişim sürecinden geçiyoruz

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, e-teminat mektuplarının devreye alınmasıyla müşterilere dijital bir süreç sunduklarını belirterek, "Dijitalleşme ile bir değişim sürecinden geçiyoruz." ifadesini kullandı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, müşterilerine verdiği desteğe, süreç altyapısındaki geliştirmelerle devam ediyor. Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan e-teminat mektubu uygulaması için sistem altyapı çalışmalarını tamamlayan İş Bankası, e-teminat mektubu düzenlemek için hazır hale geldi.

Kağıt ortamından elektronik ortama taşınan işlemler ile İş Bankası, gümrük müdürlüklerine hitaben elektronik teminat mektubu düzenlenmesini, iade, tazmin, ibra gibi işlemlerin online olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor. Gümrük müdürlüklerinin yanı sıra Türk Eximbank'a hitaben de e-teminat mektubu düzenlenebiliyor.

- "Müşterilerimizin operasyonel riskleri, elektronik ortama geçişle beraber azalıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, e-teminat mektuplarının devreye alınmasıyla müşterilerine dijital bir süreç sunduklarını bildirdi.

Dijitalleşme ile bir değişim sürecinden geçtiklerini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Teknoloji kullanımının hayatlarımıza entegre olmasıyla verimlik artışı, müşteri taleplerinin karşılanması, maliyetlerin azaltılmasında çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Gümrük idarelerince kabul edilen teminat mektuplarının elektronik ortamda gerçekleştirilmesi ile fiziki arşivlemenin ötesine geçildi. Müşterilerimizin teminat mektubu süreçlerinde taşımak zorunda kaldıkları operasyonel riskleri, elektronik ortama geçişle beraber azalıyor. Biz de İş Bankası olarak e-teminat mektubu düzenlenmesi ile ilgili entegrasyon ve sertifikasyon süreçlerimizi tamamladık. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına en hızlı çözümleri sunmak, bizim için çok önemli. e-teminat mektupları ile ilgili talepleri için müşterilerimizi İş Bankası şubelerine bekliyoruz."

Şimşek, İş Bankası olarak, ticari hayatın tüm kesimlerini gerek yeni ürünler gerekse uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikimleriyle desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

'HDP'den analık şuurunun hesap sorması önemli bir gelişme'

2019-09-11 19:47 - Siyaset

Volkswagen müşterilerine 87 milyon dolar tazminat ödeyecek

2019-09-16 14:17 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nin 'kralı' Ronaldo

2019-09-16 16:02 - Spor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden aort damar yırtılmasına karşı uyarı

2019-09-14 16:38 - Genel

Rus gazeteci Kolesnikov: Erdoğan-Putin görüşmeleri dünya rekoru kırmaya devam ediyor!

2019-09-17 08:04 - Özel Haber

Venezuela'da hükümet ve bazı muhalifler arasında anlaşma

2019-09-17 11:47 - Dünya

'Millet iradesine her zaman sahip çıkacağız'

2019-09-17 16:27 - Gündem

TEKNOFEST'te asker ve polise ilgi büyük

2019-09-18 17:22 - Teknoloji

İş Bankası'nda e-teminat mektubu dönemi başladı

2019-09-18 18:47 - Ekonomi

Japonya'da kabine revizyonu hükümete yönelik desteği artırdı

2019-09-12 17:22 - Dünya

İlgili Haberler

60 saniyede ekonomide bugün (01 Aralık 2025)

17:07 - Ekonomi

Airbus hisseleri, yüzde 10’dan fazla değer kaybetti

15:53 - Ekonomi

İş dünyası temsilcileri büyüme verilerini değerlendirdi

15:44 - Ekonomi

Bankacılık sektörünün net karı ekimde 751,6 milyar lira oldu

15:32 - Ekonomi

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 22,2 milyar dolarlık ihracat

15:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

60 saniyede ekonomide bugün (01 Aralık 2025)

17:07 - Ekonomi

Soykırıma maruz kalan Gazze'de yapay zeka destekli gözetim şirketlerinin etkisi artıyor

16:42 - Dünya

Galatasaray taraftarları, Fenerbahçe derbisi için Kadıköy'e hareket etti

16:38 - Spor

Tahran'da hava kirliliği nedeniyle yarın okullar ve resmi kurumlar tatil edildi

16:33 - Dünya

Macron ve Zelenskiy, Trump’ın Ukrayna barış planını görüştü

16:17 - Dünya