?>

İran'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bini geçti

İran'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 322 artarak 31 bin 34 oldu.

Genel - 5 yıl önce

TAHRAN (AA) - İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada Kovid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 322 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 5 bin 39 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, salgın kaynaklı toplam can kaybının 31 bin 34'e, vaka sayısının da 539 bin 670'e çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 810'unun durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının da 434 bin 676'ya ulaştığı bilgisini verdi.

Lari, ülkede toplam 4 milyon 570 bin 243 kişiye test yapıldığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, 31 eyaletten 30'unun "kırmızı" ve "riskli" bölgeler arasında yer aldığını kaydetti.

Lari ayrıca salgının kontrol altına alınabilmesi için ülke genelinde 3 hafta boyunca sert önlemlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

"Kovid-19'dan ölümlerde açıklanan veriler, gerçek rakamlar değil"

İran Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu Üyesi Mesud Merdani ise can kaybı sayısının halen gerçek rakamın altında olduğunu ve açıklanan rakamların iki buçukla çarpılması halinde ülke genelindeki gerçek rakamın ortaya çıkabileceğini söyledi.

Hastanelerde boş yatak kalmadığını ve salgın kaynaklı ölüm oranlarının yükseldiğini belirten Merdani, "Hastaneler, hastalarla dolu ve uygun şartlara sahip değil." dedi.

Seyahat uyarılarına rağmen tatil günlerinde halkın şehirlerin dışına yolculuk etmesinden endişe ettiklerini dile getiren Merdani, çağrılara aldırış etmeyip şehir dışına çıkan her araçtan 1 milyon tümen (yaklaşık 270 lira) alınmasını ve toplanan meblağın koronayla mücadele için kullanılmasını önerdi.

Merdani, "Günlük 337'ye ulaşan koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısı gerçek rakam değildir. Günlük kaç kişinin hayatını kaybettiğini öğrenmek için bu sayının (açıklanan resmi rakamların) iki buçukla çarpılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Vakaların artması nedeniyle başkent Tahran, Kum, Kazvin ve Elburz eyaletlerinde yeniden kısıtlamalara gidildi.

Muhabir: Muhammet Kurşun,Ahmet Dursun
Haftanın Öne Çıkanları

Teknolojinin 4 dev şirketi Kovid-19 salgınında New York ofislerini genişletti

2020-10-15 12:56 - Genel

n11 WhatsApp Canlı Destek Hattı'nı hizmete sunuyor

2020-10-14 14:14 - Ekonomi

İstanbul'un bazı ilçelerinde yağış etkili oluyor

2020-10-18 14:55 - Genel

Vermeyince Mabud.. Neylesin Mahmud!..

2020-10-20 04:36 - En Son Yazılar

Altun, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev ile telefonda görüştü

2020-10-15 20:46 - Gündem

Sanayileşme İcra Komitesi kuruluyor

2020-10-14 12:21 - Ekonomi

Evren ile senkronize olmak

2020-10-15 10:29 - En Son Yazılar

MKK'da saklanan menkul kıymet değeri 2 trilyon lirayı aştı

2020-10-20 15:25 - Ekonomi

İran'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bini geçti

2020-10-20 17:51 - Genel

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne 20 müfettiş yardımcısı alınacak

2020-10-20 12:56 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

TİH’in hedefi büyük: Rum kesimi dahil tüm Ada için iltihak vizyonu! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:07 - En Son Yazılar

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih çeyrek finale yükseldi

01:28 - Spor

Bakan Yerlikaya: Bugünün Türkiye'si her bir vatandaşının sesine kulak veren bir Türkiye'dir

00:03 - Siyaset

ABD'nin, İran'dan, nükleer tesislerdeki yıkımın 'beklenenden az' olduğu istihbaratı aldığı iddia edildi

23:58 - Dünya

Gürcistan'da, AB yanlısı gösterilerde gözaltına alınanların serbest bırakılması için protesto düzenlendi

23:52 - Dünya