?>

İran'da yeni tip koronavirüs kısıtlamaları 8 Nisan'a uzatıldı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Testinin sonucu pozitif olan bir kişinin dışarı çıkarak ülkenin kurallarını ihlal ettiği ve başkalarına zarar verdiği tespit edilirse yasalar kapsamında cezaya tabi tutulacaktır." dedi.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelindeki kısıtlamaların 8 Nisan'a uzatıldığını açıklarken, kuralları ihlal eden hastaların cezaya tabi tutulacağını bildirdi.

Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Salgının kontrol altına alınabilmesi için halkın sağlık yetkililerin tavsiyelerine ve hastaların karantina kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Ruhani, "Bir kişi bu hastalığa yakalanmışsa kendisini karantinaya alması zorunludur.

Durumu vahimse hastanede, durumu iyi ise evinde kendisini karantinaya almalı ve evden dışarı çıkmamalıdır. " dedi.

Karantina kurallarını ihlal edenler cezaya tabi tutulacak

Ruhani, "Testinin sonucu pozitif olan bir kişinin dışarı çıkarak ülkenin kurallarını ihlal ettiği ve başkalarına zarar verdiği tespit edilirse yasalar kapsamında cezaya tabi tutulacaktır." diye konuştu.

Sağlık sigortası olmayan kişilerin de hastanelere başvurmaktan çekinmemesi gerektiğini belirten Ruhani, "Korona hastalarından sigortası olmayanlar hastanede sigorta kapsamına alınacaktır." ifadelerini kullandı.

Ülke genelindeki kısıtlamaların da uzatıldığını açıklayan Ruhani, "Kısıtlamaların 15 Ferverdin'e (3 Nisan) kadar sürdürülmesini kararlaştırmıştık. Bugün bu kısıtlamaların 20 Ferverdin'e (8 Nisan) uzatılmasını kararlaştırdık." dedi.

Kovid-19 hastalığı nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ülkelerden İran'da, virüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı.

İran'da salgına karşı tedbirler

Ülkede virüse yakalananların sayısı 40 bini aşarken can kaybı 2 bin 757 oldu. Kovid-19 teşhisi konulanlardan yaklaşık 14 bin kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

İran'da 7 Mart'ta büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatlerini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu. 25 Mart'ta ise yasağın boyutu genişletilerek, halka seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı getirilmişti.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de iptal edilmişti. Halkın temel ihtiyaçlarının karşılandığı market, manavlar ve eczanelerin dışındaki alışveriş noktaları da 3 Nisan'a kadar kapatılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Solunum cihazlarında ve tek kullanımlık tıbbi maskede ilave gümrük vergisi kalktı

2020-03-25 12:31 - Ekonomi

Kadınlara 'göz çevresine yönelik makyajlara ara verin' uyarısı

2020-03-30 14:32 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye koronavirüs ile mücedele en erken tedbir alan ülkedir

2020-03-26 00:17 - Gündem

Koronavirüs sigarayı bırakmak için 'bahaneniz olsun'

2020-03-25 15:14 - Genel

ASKON'dan sağlık çalışanlarına ücretsiz asetatlı maske

2020-03-24 19:52 - Gündem

İşverenlerden 'Kısa Çalışma Ödeneği' teşekkürü

2020-03-26 16:17 - Gündem

İsrail'de koronavirüs vaka sayısı 2 bini geçti

2020-03-25 14:12 - Dünya

TEB'den ekonomiye destek paketi

2020-03-24 19:06 - Genel

Medipol Başakşehirli futbolcular ve teknik heyetin Kovid-19 testleri negatif çıktı

2020-03-26 23:07 - Spor

Yargıtay Başkanlığına Mehmet Akarca seçildi

2020-03-24 20:09 - Genel

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu, dronlar tarafından takip edildiklerini duyurdu

00:02 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

23:58 - Dünya

Zelenskiy: Yoğun bir diplomasi haftasına hazırlanıyoruz

23:28 - Dünya

Zelenskiy: Şu anda çok yoğun bir haftaya, bir diplomasi haftasına hazırlanıyoruz

22:33 - Dünya

Kanada, Avustralya, İngiltere ve Portekiz, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

22:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray, Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u ağırlayacak

00:48 - Spor

Küresel Sumud Filosu, dronlar tarafından takip edildiklerini duyurdu

00:02 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

23:58 - Dünya

Ayder Yaylası'na alternatif güzergahtan ulaşım çalışmaları sürüyor

23:23 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Ayder'den 18 vatandaşımız tahliye edildi

23:02 - Gündem