?>

ASKON'dan sağlık çalışanlarına ücretsiz asetatlı maske

ASKON Genel Başkanı Aydın, "ASKON olarak Kovid-19 virüsüne karşı sağlık çalışanlarımızın ihtiyacı olan asetatlı maske üretimine girerek ücretsiz bir şekilde bu maskeleri sağlık çalışanlarına teslim etmeye başlıyoruz." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

İstanbul

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, "ASKON olarak Kovid-19 virüsüne karşı sağlık çalışanlarımızın ihtiyacı olan asetatlı maske üretimine girerek ücretsiz bir şekilde bu maskeleri sağlık çalışanlarına teslim etmeye başlıyoruz." ifadesini kullandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye ekonomisine olası hasarlarını en aza indirgemek için milli ekonomi seferberliği ilan eden ASKON, gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına ücretsiz asetatlı maske dağıtımı için harekete geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ulusal çapta tüm ekonomileri etkileyen Kovid-19 salgınının Türkiye ekonomisi üzerinde de olumsuz hasarlar tesis edebilmesinin mümkün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda ekonominin tüm paydaşlarını milli ekonomi seferberliğine davet etmiştik. Bu düşünce ile taşın altına elimize koymaya devam ediyoruz. ASKON olarak Kovid-19 virüsüne karşı sağlık çalışanlarımızın ihtiyacı olan asetatlı maske üretimine girerek ücretsiz bir şekilde bu maskeleri sağlık çalışanlarına teslim etmeye başlıyoruz.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Mertcan Bey’in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü DOF Robotic tesislerinde başlatılan bu çalışmayı yurt genelinde bulunan şubelerimiz aracılığıyla Türkiye geneline yayarak illerdeki sağlık müdürlüklerine ücretsiz bir şekilde asetatlı maskelerimizi dağıtacağız."

Aydın, sağlık çalışanlarının bu süreçte her şeyin en güzelini hak ettiğini aktararak, "ASKON olarak bu özverileri için kendilerine teşekkür mahiyetinde bu çalışmaya girdik. Bu projeyi uygulamaya geçiren Mustafa Mertcan kardeşimize ve projeye destek veren tüm şubelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca yine ekonominin tüm paydaşlarını bu süreçte milli ekonomi seferberliğine ve bu virüs tehlikesine karşı topyekun birlikte mücadeleye davet ediyorum. Haydi Türkiye, birlikte en güzel günlere, milli ekonomi seferberliğine…" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İranlı liderlerin Nevruz mesajlarında 'koronavirüs' vurgusu

2020-03-20 17:47 - Dünya

DenizBank'tan ödemelere 3 ay erteleme imkanı

2020-03-23 22:04 - Ekonomi

Sağlık Bakanı Koca: Yerli solunum cihazının seri üretimine başlıyoruz

2020-03-23 22:47 - Sağlık

İçişleri Bakanlığı'ndan koronavirüs ile mücadelede ek genelge

2020-03-24 03:32 - Gündem

ABD'de Kovid-19/ koronavirüsle mücadelede kullanılan ürünleri stoklayanlara karşı önlem

2020-03-24 08:57 - Dünya

FIFA 2021 Dünya Kulüpler Kupası ileri bir tarihe ertelendi

2020-03-19 02:47 - Spor

Bakan Koca'dan 65 yaş ve üstüne 'Dışarı çıkmayın' çağrısı

2020-03-22 00:47 - Gündem

Borsada şirketler hisselerine sahip çıkıyor

2020-03-23 15:44 - Ekonomi

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 308 bin 500'ü geçti

2020-03-22 17:46 - Gündem

Uzmanından evcil hayvan sahiplerine 'Kovid-19' önerileri

2020-03-24 15:49 - Sağlık

İlgili Haberler

Artvin'de sel ve heyelan nedeniyle Camili'de mahsur kalan turistler helikopterlerle tahliy

16:03 - Gündem

Denizli'de yangınlarda zarar gören alanlar 2 milyon 556 bin fidanla yeşillendirilecek

15:07 - Gündem

Ankara'da depolama tesisinin çöplüğünde yangın

14:48 - Gündem

Marmara Bölgesi'nde perşembeden itibaren yağış bekleniyor

14:32 - Gündem

Demir yolu emekçilerinin mesaisi TCDD'nin 169. yılında da devam ediyor

13:57 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Gizli Servisi, New York'u tehdit eden telekomünikasyon ağını çökerttiğini açıkladı

16:22 - Dünya

OECD, küresel ekonomide bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 3,2'ye yükseltti

16:18 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, BM'yi "hiçbir iş yapmamakla" suçladı

16:08 - Dünya

Artvin'de sel ve heyelan nedeniyle Camili'de mahsur kalan turistler helikopterlerle tahliy

16:03 - Gündem

Fanatik Yahudiler, İbrani yeni yılında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

15:57 - Dünya