?>

Irak'taki gösterilerde bir günde 6 kişi öldü

Irak'ta güvenlik güçlerinin başkent Bağdat'taki Tiran ve Hıllani meydanlarına müdahalesi sonucu dün 6 kişi hayatını kaybetti.

Dünya - 6 yıl önce

Bağdat

Güvenlik güçleri, göstericilerin yoğun olarak bulunduğu Tiran ve Hıllani meydanlarındaki göstericileri göz yaşartıcı gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Her iki meydandaki göstericiler, yoğun gazdan kaçmak için cadde ve sokaklara dağıldı. Zaman zaman her iki taraf arasında arbede yaşandı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, müdahale sırasında 3 kişi hayatını kaybetti. Böylelikle Bağdat'taki gösterilerde ölenlerin sayısı 6'ya yükselmiş oldu.

Göstericilerin kalesi Tahrir Meydanı'nda ise protestolar hala devam ediyor. Göstericilerin 1 Ekim'den beri doldurduğu ve bu akşam boşaltmak zorunda kaldığı Tiran Meydanı, göstericilerin kalesi kabul edilen Tahrir Meydanı'na yakın bir mesafede yer alıyor.

Hıllani Meydanı ise başkentin en güvenli bölgesi ve devlet ve diplomatik misyonların bulunduğu Yeşil Bölge'ye açılan Sinek Köprüsü'ne yakın bir konumda.

AA muhabirine konuşan Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerden Cemal Abdusselam, güvenlik güçlerinin protestoların devam ettiği tüm meydanlara müdahale ederek gösterileri bitirmeyi hedeflediğini söyledi.

Öte yandan Irak Savunma Bakanlığından Yüzbaşı Kays el Mehdavi, yerel basına yaptığı açıklamada, Tahrir Meydanı'na müdahalenin gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek "Taleplerin gerçekleşmesini sağlayacak olanlar göstericilerdir ve bizim görevimiz de Tahrir ve diğer meydanlardaki göstericileri korumaktır." dedi.

Irak'taki kanlı gösteriler

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Ülkede, 1 Ekim'de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere 25 Ekim'de yeniden başlamıştı.

Birleşmiş Milletler ve Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin verilerine göre, gösterilerin başladığı 1 Ekim'den bu yana 280'in üzerinde gösterici, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Askeri araç ihracatında 8x8 performans

2019-11-08 15:37 - Ekonomi

'Türkiye Okuma Kültürü Haritası' açıklandı

2019-11-03 23:46 - Genel

Fransa'nın en önemli edebiyat ödülü sahibini buldu

2019-11-04 18:21 - Genel

Hazine ve Maliye Bakanlığından tahvil ihracı açıklaması

2019-11-07 21:37 - Ekonomi

'Her an seçim olacakmış gibi sahadayız'

2019-11-04 21:02 - Siyaset

Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yolda

2019-11-07 17:07 - Sağlık

'Bunu kimse yemez' dediler şimdi talebe yetişemiyor

2019-11-06 14:32 - Çevre-Hayat

Galatasaray'dan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda

2019-11-07 13:17 - Spor

KidZania İstanbul'da veteriner kliniği açıldı

2019-11-08 12:59 - Genel

CEO Agenda 2020

2019-11-06 16:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile telefonda görüştü

23:27 - Dünya

İdlib'de Dürziler, Süveyda'nın bölünmesini isteyenleri protesto etti

23:22 - Dünya

ABD’nin West Virginia eyaleti, başkent Washington’a en az 300 Ulusal Muhafız gönderecek

23:02 - Dünya

İsrail’den Gazze Şeridi'nin tamamını işgal hazırlığı: Filistinliler güneye taşınacak

22:42 - Dünya

Trump’ın Zelenskiy’den "Donbas’ın tamamını Rusya’ya bırakmasını" istediği iddia edildi

20:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Göztepe ile berabere kaldı

23:37 - Spor

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile telefonda görüştü

23:27 - Dünya

İdlib'de Dürziler, Süveyda'nın bölünmesini isteyenleri protesto etti

23:22 - Dünya

Samsun'da kimyasal madde ve boya yüklü tır 8 kilometre boyunca yandı

23:08 - Gündem

ABD’nin West Virginia eyaleti, başkent Washington’a en az 300 Ulusal Muhafız gönderecek

23:02 - Dünya