?>

Irak'ta kanlı gösterilerin ardından kısmi sükunet yaşanıyor

Irak'ta gösteriler devam etse de Başbakan Abdulmehdi'nin istifasının ardından başkent Bağdat ve güneydeki birçok vilayette kısmi sükunetin hakim olduğu belirtiliyor.

Dünya - 6 yıl önce

Bağdat

Irak'ta Başbakan Adil Abdulmehdi'nin istifasının üzerinden iki gün geçerken, başkent Bağdat ve güneydeki birçok vilayette kısmi sükunetin hakim olduğu belirtiliyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak Meclisinin, Abdulmehdi'nin istifasını kabul etmesinin ardından bazı kentlerde gösteriler devam etse de herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Başkent Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı ve Yeşil Bölge'nin doğusunda çok sayıda gösterici beklemeyi sürdürüyor ancak çevrede kısmi sükunetin hakim olduğu gözleniyor.

Necef'te endişeli bekleyiş devam ediyor

Necef'te Şii lider Muhammed Bakır el-Hakim'in kabrini koruyan silahlı milisler ile protestocular arasında yaşanan kanlı olayların ardından kentte endişeli bekleyiş sürüyor.

AA muhabirine konuşan Necef Polis Teşkilatı'nda görevli Üsteğmen Heysem Abdulcebbar, Hakim'in türbesinin güvenlik kordonu altına alındığını söyledi.

Güney'deki Zikar vilayetinden bir güvenlik kaynağına göre, polis merkezi yakınlarında göstericilerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar tamamen durdu, kent merkezi Nasıriye'de de hayat normale döndü.

Güvenlik kaynağı, yaşanan sıkıntılardan dolayı kapanan okul ve bankaların yeniden açıldığını, kentin giriş ve çıkışlarının aşiretlere mensup silahlı milisler tarafından kontrol altında tutulduğunu kaydetti.

Öte yandan güney vilayetlerinden Basra, Divane, Musenna ve Kerbela'daki protestolara öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 350'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Arnavutluk'taki depremde ölü sayısı 26'ya çıktı

2019-11-27 18:53 - Gündem

Türkiye Helal Fuarı'nda 50 ülke vitrine çıktı

2019-12-03 19:47 - Gündem

'Yerel kalkınma boyutunu uyguluyoruz'

2019-12-01 16:02 - Gündem

Beşiktaş'ta zirve yürüyüşü sürüyor

2019-12-03 01:42 - Spor

Bakan Kasapoğlu'ndan 'Gençlik merkezi' müjdesi

2019-11-27 19:12 - Siyaset

Anadolu Efes'in forma sırt sponsoru Bilyoner oldu

2019-11-27 16:05 - Spor

Paletli yüzmede 11 madalya

2019-12-03 17:57 - Spor

Yapı Kredi'den karanlığı aydınlatan projeye destek

2019-11-27 16:45 - Genel

Görme engelli 'Dilek öğretmen' azmiyle öğrencilerine ışık oluyor

2019-12-02 15:17 - Çevre-Hayat

Afyonkarahisar'daki hazan güzelliği mest ediyor

2019-11-30 14:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile telefonda görüştü

23:27 - Dünya

İdlib'de Dürziler, Süveyda'nın bölünmesini isteyenleri protesto etti

23:22 - Dünya

ABD’nin West Virginia eyaleti, başkent Washington’a en az 300 Ulusal Muhafız gönderecek

23:02 - Dünya

İsrail’den Gazze Şeridi'nin tamamını işgal hazırlığı: Filistinliler güneye taşınacak

22:42 - Dünya

Trump’ın Zelenskiy’den "Donbas’ın tamamını Rusya’ya bırakmasını" istediği iddia edildi

20:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Göztepe ile berabere kaldı

23:37 - Spor

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile telefonda görüştü

23:27 - Dünya

İdlib'de Dürziler, Süveyda'nın bölünmesini isteyenleri protesto etti

23:22 - Dünya

Alanyaspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan mücadele 0-0 sona erdi

23:18 - Spor

Samsun'da kimyasal madde ve boya yüklü tır 8 kilometre boyunca yandı

23:08 - Gündem