?>

İPhone'un pil ömrünü uzatmanın yolu: Facebook'u silin!

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarının başında gelen şarj ömrünü artırmak için yapmanız gereken çok basit bir işlem var. Facebook'un mobil uygulamasını cihazınızdan silmek.

Teknoloji - 10 yıl önce

Facebook'un mobil uygulamasının iPhone 6s'in şarjını yüzde 15 oranında azalttığı, Android cihazlarda ise bu oranın yüzde 20 olduğu belirtiliyor.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Facebook'un mobil uygulaması Facebook'u akıllı cihazlarda kullanmayarak yüzde 15'lik bir şarj tasarrufu yapmak mümkün.Aynı habere göre, sosyal medya devinin mobil uygulaması en çok şarj harcayan aplikasyonların başında geliyor. Bu nedenle Facebook'a akıllı cihazlardaki internet tarayıcıları üzerine kullanıp, uygulamayı cihazlardan silmek kullanıcılara hatırı sayılır bir şarj tasarrufu sağlıyor.Benzer bir araştırma geçtiğimiz günlerde Android Central'da yapılmış ve Facebook'un mobil uygulamasının Android cihazlardaki pilleri yüzde 20 civarında azalttığı ortaya çıkmıştı. Guardian'ın iPhone 6s üzerinde yaptığı aynı testte, Facebook uygulamasının cihazın bataryasına etkisinin yüzde 15 olduğu ortaya çıktı.

iPHONE'UN PİL ÖMRÜNÜ UZATMANIN YOLU

Peki Facebook'u akıllı cihazlarınızdan silmenin dışında nasıl şarj tasarrufu sağlayabilirsiniz?Sanılanın aksine arka planda çalışan uygulamaları kapatmak pil tasarrufu sağlamak yerine telefonunuzun daha çok enerji harcamasına sebep oluyor. Zira bu işlem sırasında iPhone'lar arka plandaki uygulamaları önce yeniden çalıştırıyor ve bu da cihazın normalden fazla enerji harcamasına sebep oluyor.Bu nedenle ayarlar kısmında bulunan 'Genel' seçeneğinin içinde bulunan 'Arkaplanda Uygulama Yenile' seçeneğine tıklayarak kullanılmayan uygulamaları kapatmak iPhone kullanıcılarının şarj tasarrufu sağlamasına katkıda bulunuyor.

Kaynak: IHA

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sınırda 4 adet canlı bomba yeleği yakalandı

2016-02-10 10:48 - Genel

Rusya krizi vatandaşa yaradı

2016-02-11 13:30 - Genel

İzmir’de vinç devrildi: 1 ölü

2016-02-08 13:02 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye açıklaması

2016-02-06 00:34 - Siyaset

Platonik aşığının darp ettiği genç kız 3 gündür komada

2016-02-11 11:47 - Asayiş

TGC’den saldırılara kınama

2016-02-11 12:55 - Genel

İnsan tacirlerinin yeni gözdesi sosyal medya

2016-02-10 14:42 - Gündem

’Hayalim Borussia Dortmund gibi olmak’

2016-02-11 14:58 - Spor

Türk Telekom hedeflerini açıkladı

2016-02-12 18:34 - Ekonomi

İPhone'un pil ömrünü uzatmanın yolu: Facebook'u silin!

2016-02-12 19:05 - Teknoloji

İlgili Haberler

Atatürk Üniversitesi TEKNOFEST'te 11 madalya kazandı

13:12 - Teknoloji

Kontrolsüz sosyal medya kullanımı ve şiddet içerikli oyunlar ergenleri tehdit ediyor

11:52 - Teknoloji

ABD'li çip şirketi Nvidia, OpenAI'a 100 milyar dolara kadar yatırım yapacak

20:58 - Teknoloji

Bilişim Vadisi TEKNOFEST 2025'i ödüllerle tamamladı

14:02 - Teknoloji

KADEM'in kadın girişimcileri TEKNOFEST standında yerini aldı

18:23 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sizi Çeçenya'nın ilk kadın arkeoloğu Rezeda Dautova ile tanıştırayım mı? -Abdullah Ali Güzel yazdı-

08:28 - En Son Yazılar

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-Amerikan ilişkileri daha da güçlenecek, hız kazanacak

08:13 - Ekonomi

İngiliz Dış İstihbaratı, yeni şefleri Blaise Florence Metreweli’ye neden sahte soy ağacı uydurdu? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

08:12 - En Son Yazılar

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik 'kooperatif davası'nda ara karar

08:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem