?>

iOS 10.2 video yükleme sorunu!

Apple, son dönemlerde bazı içeriklerin iTunes'tan iPhone ve iPad'e yüklenmesini engelliyor. iOS 10.2 ile birlikte videolar da bu engele takılmış görünüyor.

Teknoloji - 9 yıl önce

iOS cihaz kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan birisi cihazlarına yükleyecekleri herşey için iTunes'a mahkum olmaları. iTools ve iMazing gibi programlar olsa da Android kullanıcıları kadar bir özgürlük sözkonusu değil.

iOS 10.2 çıktı! Apple, iOS 10.2 güncellemesinin final sürümünü yayınladı. Peki iOS 10.2 ile birlikte gelen...

iOS 10.2'de video yüklenmiyor

iOS 10.2, kullanıcıların DVD'lerden ve diğer kaynaklardan kopyaladıkları ve iTunes'a yükledikleri videoların oynatılmasını engelliyor. Bunun bir hata olup olmadığı veya Apple tarafından bilinçli yapılmış bir engelleme olup olmadığı henüz belli değil.

DVD'den iPhone veya iPad'e film yüklemek şimdiye kadar oldukça basit bir işlemdi. Diski bilgisayarınıza yerleştirip, videoyu sabit sürücünüze kopyalayıp iTunes'a aktarmanız ve iOS cihazınızı senkronize etmeniz yeterliydi. Fakat iOS 10.2 ile birlikte videolar uygulaması kaldırılarak yerine TV uygulaması geldi.

Apple'ın Destek Toplulukları Forumu iOS cihazları üzerinden sevdikleri filmleri ve TV şovlarını kullanamayan kişilerin şikayetleri ile doldu. Bazı kullanıcılar bu soruna geçici bir çözüm bulmuşlar.

Bu kullanıcılar yeni TV widgetı'nın bugün sayfasına eklenmesinin, kopyalanan içeriğin TV uygulamasında görünmesini sağladığını ve bunun kasıtlı bir engelleme yerine iOS 10.2'deki bir hatadan kaynaklandığını ileri sürüyorlar. Bununla birlikte, geçici çözüm tüm kullanıcılar için işe yarayan bir yöntem değil.

İşte çözüm

Bulunan geçici çözüm şu şekilde: iTunes giriş ekranınızdan Bugün sayfasına ulaşın. Sonra da en alta gelin. Düzenle butonuna dokunun. Ardından TV uygulamasının yanında görünen yeşil "+" simgesine dokunun. Widget göründüğünde video içeriğinizi TV uygulamasında görebilirsiniz.

Eğer bu yöntem işe yaramazsa şu an yapabileceğiniz tek şey Apple'ın bu sorunu çözmesini beklemek. Bu, şimdilik bir hata gibi görünüyor. Apple'ın kullanıcıların, iOS cihazlarına yükledikleri yasal içeriği oynatmalarını engellemesi pek olası görünmüyor.

:: iOS 10.2'de bu sorunla karşılaştınız mı?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Suriye'deki, barış görüşmeleri BM bünyesinde gerçekleşmeli'

2017-01-12 22:32 - Dünya

Anayasa değişikliği teklifinde 13. madde oylanıyor

2017-01-15 00:08 - Gündem

Son Dakika haberi... Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov yakalandı

2017-01-17 02:32 - Asayiş

TEM Otoyolunda kaza : 1 ölü

2017-01-12 10:42 - Asayiş

İstanbul'un yeni İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz

2017-01-12 18:09 - Gündem

Kayyuma suikast girişimindeki 2 terörist tutuklandı

2017-01-14 13:08 - Asayiş

Fenerbahçe Müzesi'nden kupa çalan kişi tutuklandı

2017-01-12 18:07 - Spor

Gaziantep’te PKK operasyonunda 5 tutuklama

2017-01-14 18:47 - Asayiş

'İkinci turda muhalefetten hassasiyet bekliyoruz'

2017-01-17 20:47 - Siyaset

Yağlı güreşlerin ilk ve son şampiyonu zirvede bırakacak

2017-01-13 14:32 - Spor

İlgili Haberler

TUSAŞ ve MİRAS'tan hava platformlarında modernizasyon alanında stratejik işbirliği

22:53 - Teknoloji

MSB ile Vietnam Savunma Bakanlığı arasında savunma işbirliği protokolü imzalandı

20:47 - Teknoloji

Selçuk Bayraktar: ASELFLIR-600'ü AKINCI'da denedik, yurt dışı muadillerinden 2 kat daha iyi

20:42 - Teknoloji

Güvenlik güçlerinin yeni yardımcısının yetenekleri artıyor

19:38 - Teknoloji

Microsoft, Çinli hackerların yazılım açıklarından faydalandığını belirtti

19:28 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İran, Rusya ve Çin Tahran'da nükleer müzakereleri görüştü

01:43 - Dünya

Ukrayna'da, yolsuzluğa karşı mücadele eden kurumların yetkisini kısıtlayan yasa protesto edildi

01:28 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz, Gazze'de "savaş hedeflerine çok yaklaştıklarını" öne sürd

01:08 - Dünya

Fenerbahçe, hazırlık maçında Al-Ittihad ile karşılaşacak

00:17 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda 13 maç yapıldı

00:02 - Spor