?>

İngiliz hükümetinin kesintileri protesto edildi

Binlerce gösterici, ülkedeki sağlık hizmetlerine yönelik kesintiler başta olmak üzere hükümetin kemer sıkma politikalarını eleştirdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

LONDRA

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin kemer sıkma politikaları, başkent Londra'da düzenlenen yürüyüşle binlerce kişi tarafından protesto edildi.

"Kemer sıkmaya karşı halkın meclisi" adlı sosyal toplum hareketi tarafından organize edilen protesto için her yaş grubundan gösterici, Britanya Tabipler Birliğinin (BMA) Londra'daki merkezinin bulunduğu Tavistock Meydanı'nda toplandı.

Yürümeye buradan başlayan ve kentin en işlek caddeleri ile Başbakanlık binası önünden geçerek tarihi İngiliz Parlamentosu'nun önünde bulunan Parlamento Meydanı'na doğru ilerleyen kalabalık gruba, İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Gölge Maliye Bakanı John McDonnell da katılımıyla destek verdi.

Protestocular yürüyüş boyunca "Onlar kesinti diyor, bizler mücadele ederiz diyoruz", "Kesintilere, kapatmalara, özelleştirmelere hayır", "Sağlık sektörü çalışanlarının maaş kısıtlamalarına son verin" sloganları attı ve "Sosyal yardımları değil, savaşı kesin", "Kesintilerle savaşın", "Kesintilere hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteri için adanın her köşesinden başkente gelen binlerce kişi, yaklaşık 5 saat süren protesto boyunca İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) başta olmak üzere, kamu hizmetleri ve sosyal yardımlar alanlarında yapılan kesintilere dikkati çekerek hükümetin kemer sıkma politikalarını eleştirdi.

Kaynak yetersizliği dolayısıyla hastalara yeterli hizmet verilemediğini ve bu nedenle sağlık sisteminin özelleştirilme tehditi altında olduğunu savunan göstericiler, NHS çalışanlarının maaşlarının 2010'dan bu yana yüzde 14 azaltıldığını vurguladı. Hükümetin sağlık sektöründe yaptığı kesintiler çerçevesinde bazı hastanelerin tamamiyle kapatılması bekleniyor.

Eylemciler Parlamento Meydanı'na vardıklarında havaya balonlar bıraktı. Protestoya katılan ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de göstericilere seslendi. İktidardaki Muhafazakar Parti'nin politikalarını eleştiren ve hükümeti, yaptığı kesintilerle sağlık sistemini zayıflatmak ve vatandaşları tehlikeye atmakla suçlayan Corbyn, "NHS için paramız yok, demelerine izin vermeyin. Bunun için hiçbir bahane olamaz. Eğer sisteme fon sağlayacak vergiler doğru düzgün toplanırsa o zaman para var demektir." dedi.

Protesto boyunca Londra polisi yoğun güvenlik önlemi aldı.

Muhabir: İnci Gündağ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ayten hasret kaldığı okuluna kavuştu

2017-02-27 16:42 - Çevre-Hayat

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 27 gözaltı

2017-03-03 04:17 - Gündem

Vali yardımcısına 'ByLock'tan tutuklama

2017-03-02 17:22 - Gündem

iPhone 8 kablosuz şarj özelliği netleşiyor!

2017-02-26 17:37 - Teknoloji

E Devlet SGK Borç Sorgulama, 4A Hizmet Döküm Belgesi Detayları

2017-03-03 20:07 - Gündem

Bayrampaşa'da yolcu otobüsü yandı

2017-03-02 22:08 - Gündem

TSK'dan Kandil'e hava harekatı

2017-03-01 14:57 - Gündem

Dr. Ömer Coşkun vefat etti, Ömer Coşkun kimdir?

2017-02-27 19:07 - Gündem

İngiliz hükümetinin kesintileri protesto edildi

2017-03-04 23:42 - Dünya

FETÖ sanıklarının 'bir dolar' bahaneleri

2017-02-26 17:27 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Rubio Filistin'i tanımaya hazırlanan ülkeleri sorun yaratmakla suçladı

23:38 - Dünya

BM: Afganistan'daki deprem bölgedeki su sıkıntısını daha da kötüleştirdi

23:32 - Dünya

Başkent Washington yetkililerinden kente Ulusal Muhafız konuşlandıran Trump yönetimine dava

22:38 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türkiye'ye teşekkür

22:22 - Dünya

Rusya, düşürülen Azerbaycan uçağı için sigorta tazminatı ödedi

22:17 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Dışişleri Bakanı Rubio Filistin'i tanımaya hazırlanan ülkeleri sorun yaratmakla suçladı

23:38 - Dünya

BM: Afganistan'daki deprem bölgedeki su sıkıntısını daha da kötüleştirdi

23:32 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri'ne Gürcistan galibiyetiyle başladı

22:58 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti

22:43 - Gündem

Başkent Washington yetkililerinden kente Ulusal Muhafız konuşlandıran Trump yönetimine dava

22:38 - Dünya