IMF üyeleri içe dönük politikalarda geri adım attı

Uluslararası Para Fonu (IMF) üyeleri, küresel ekonomideki güçlenmenin yapısal reformlar için önemli fırsat olduğu görüşünde birleşirken içe dönük politikalardan kaçınılması konusundaki duruşunu değiştirdi.

Genel - 8 yıl önce

WASHINGTON (AA) - IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen 37. Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) Toplantısı'nın sonuç bildirisi yayımlandı.
Bildiride geniş tabanlı küresel büyümenin artan yatırımlar ve ticaretle güçlenmeye devam etmesine rağmen birkaç çeyrek sonrasına yönelik risklerin aşağı yönlü olduğu belirtildi.
Artan finansal kırılganlıklar, ticaret ve jeopolitik gerilimlerin yanı sıra rekor seviyelere yükselen borç seviyesinin küresel büyüme için risk teşkil ettiği vurgulandı.
"Fırsat penceresinin hala açık olduğuna" işaret edilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:
"Fırsat penceresi hala açık ve mevcut büyümeyi koruyacak, direnci artıracak, herkesin yararına olan orta vadeli büyümeyi hızlandıracak politikalar ve reformlar için hızlı bir şekilde kullanılmalı. Tüm politika araçlarını güçlü, sürdürülebilir, dengeli, kapsayıcı ve istihdam zengini büyüme için kullanmaya devam edeceğiz."
"Ticarette daha fazla diyaloğa ve eyleme ihtiyaç var"
G20'nin geçen yıl aldığı kararların uygulamaya geçirilmesinin önemine vurgu yapılan bildiride, "Ticarette daha fazla diyaloğa ve eyleme ihtiyaç duyulduğunu kabul ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.
6 ay önce yayımlanan 36. IMFC Bildirisi'nde yer verilen "İçe dönük politikalardan kaçınmaya yönelik kararlılığımızı yineliyoruz." ifadesinin ise bildiriden çıkarılması dikkati çekti.
Bu ifadenin metinde yer almamasında korumacı ticaret politikalarına öncelik veren ABD yönetiminin baskısının etkisi olduğu yorumları yapıldı.
Toplantıda ABD'yi yeni Hazine Bakanı Steven Mnuchin temsil etmişti.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

Haftanın Öne Çıkanları

Çipras'tan Türkiye ile iş birliği mesajı

2018-04-17 19:04 - Genel

IMF üyeleri içe dönük politikalarda geri adım attı

2018-04-22 01:18 - Genel

'Geleneksel ve modern tıp birbirinin alternatifi değildir'

2018-04-19 17:32 - Sağlık

YSK erken seçime hazırlanıyor

2018-04-19 17:28 - Genel

Bombayla oynayan Suriyeli çocuklar ölümden döndü

2018-04-19 18:37 - Çevre-Hayat

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş: Temel insan haklarından herkesin yararlanması önemlidir

2018-04-19 18:52 - Genel

Ömerli’de PKK’ya ait mühimmat ele geçirildi

2018-04-21 02:02 - Asayiş

Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın havadan görüntülendi

2018-04-16 23:32 - Asayiş

İsdemir payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işleme açıldı

2018-04-19 19:09 - Genel

Koray Çalışkan’a FETÖ propagandası cezası

2018-04-19 20:22 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya