?>

IMF'den 'Yemen'deki insani krizden endişeliyiz' açıklaması

IMF Basın Sözcüsü Rice: "Yemen'deki insani kriz ve çatışmaların ekonomik maliyeti konusunda endişeliyiz." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, Yemen'deki insani kriz ve çatışmaların ekonomik maliyetinden endişe duyduklarını belirterek, "Uluslararası toplumu Yemen'in hızla yeniden inşa edilmesi ve diğer insani ihtiyaçların karşılanması için yardıma hazırlıklı olmaya teşvik ediyoruz." dedi.

Rice, IMF'nin başkent Washington'daki merkezinde düzenlediği basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin, ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırım paketinin bugün itibarıyla yürürlüğe girmesine ilişkin sorusuna Rice, "ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını yeniden yürürlüğe koyması, İran ekonomisini petrol ihracatlarını sınırlandırmak suretiyle yavaşlatacak." yanıtını verdi.

Rice, Tahran hükümetinin, yaptırımlar karşısında makroekonomik istikrarı ve toplumun en kırılgan gruplarını koruyacak önlemler alması gerektiğini kaydetti.

ABD'nin İran yaptırımlarının bankalar arasındaki uluslararası fon transferlerini düzenleyen SWIFT sistemini (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) olumsuz etkilememesi için Tahran'ın para aklama ve terör finansmanıyla mücadeleyi güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Rice, IMF'nin bu konuda İran'a teknik yardım sağlayabileceğini dile getirdi.

"Yemen'deki insani krizden endişeliyiz"

IMF Sözcüsü Rice, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin Suudi Arabistan ekonomisine etkileri konusundaki bir soruyu ise "Bu konuda herhangi bir tahminde bulunmak için henüz çok erken." ifadeleriyle geçiştirdi.

"Yemen'deki insani kriz ve çatışmaların ekonomik maliyeti konusunda endişeliyiz." diyen Rice, buna karşın kuruluşun çatışma bölgelerinde yapabileceklerinin sınırlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yemen'de çatışmalar sona erer ermez makroekonomik istikrarın sağlanması, kurumsal kapasitenin inşa edilmesi ve ekonomik büyümenin başlamasına yardım etmek için çalışmaya hazırız. Ayrıca, uluslararası toplumu, Yemen'in hızla yeniden inşa edilmesine ve diğer insani ihtiyaçların karşılanması için yardıma hazırlıklı olmaya teşvik ediyoruz."

Muhabir: Gülbin Yıldırım

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanetten 'dini hayat' araştırması

2018-11-01 19:52 - Gündem

Netanyahu'nun Umman ziyaretinin amacı ne?

2018-10-30 19:47 - Dünya

Rusya'da gördü, köyünde yetiştirmeye başladı

2018-10-28 15:32 - Çevre-Hayat

'Rafadan Tayfa' minik sinemaseverlerle buluştu

2018-10-30 19:02 - Kültür Sanat

Kepler Teleskobu emekliye ayrıldı

2018-11-01 03:02 - Teknoloji

'Türkiye'nin sağlıktaki reformunu diğer ülkelere örnek gösteriyoruz'

2018-10-29 16:02 - Sağlık

Gürcistan'da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

2018-10-28 18:27 - Dünya

KDV ve ÖTV indirimleri Resmi Gazete'de

2018-11-01 02:57 - Ekonomi

TSK, terör örgütü YPG/PKK'nın mevzilerini bombaladı

2018-10-28 20:47 - Gündem

Fenerbahçe'nin yeni forma göğüs sponsoru Avis

2018-11-01 17:02 - Spor

İlgili Haberler

Almanya'dan İran’a UAEA kararından geri adım atma çağrısı

12:12 - Dünya

Rusya: Orta Doğu’daki durum keskin şekilde kötüleşti

11:52 - Dünya

Güney Kore ve NATO, savunma sanayi işbirliği için danışma organı kuruyor

11:42 - Dünya

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'dan halka ulusal birlik çağrısı

11:18 - Dünya

UAEA, 36 saat süren dünyanın en büyük nükleer acil durum tatbikatını yaptı

10:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Almanya'dan İran’a UAEA kararından geri adım atma çağrısı

12:12 - Dünya

İstanbul'da deniz taksi ücretlerine yüzde 275'e varan oranda zam yapıldı

12:08 - Ekonomi

AYM'den devlet memurlarının kınama cezalarına ilişkin iptal kararı

12:06 - Gündem

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı deniz safhasının ardından sona erdi

12:03 - Gündem

İBB'nin toplu ulaşıma yüzde 21,29'luk zam teklifi UKOME'de reddedildi

11:58 - Gündem