İki patlamadan da sağ kurtuldu o anları anlattı

Mayıs ayında Adana HDP Seyhan ilçe başkanlığına yönelik saldırıda yaralı olarak kurtulan Adana Eski İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş Suruç Amara Kültür Merkezi’ne düzenlenen bombalı saldırıdan da yaralı olarak kurtuldu. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Amara Kü

Siyaset - 11 yıl önce

Mayıs ayında Adana HDP Seyhan ilçe başkanlığına yönelik saldırıda yaralı olarak kurtulan Adana Eski İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş Suruç Amara Kültür Merkezi’ne düzenlenen bombalı saldırıdan da yaralı olarak kurtuldu.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde 32 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan patlamadan yaralı olarak kurtulan Sabahattin Pişkinbaş’ın daha önce de Adana Seyhan ilçesi HDP binasına yapılan bombalı saldırdan da yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi.Şu anda Şanlıurfa’da bir hastane de tedavisi devam eden Pişkinbaş İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Pişkinbaş olay anında konuşma esnasında bir patlamanın yaşandığını ve ortalığın bir anda kan gölüne çevrildiğini belirterek “Biz adana dan geldik 30 kişil grupla başka kentlerden de gelenler oldu. Amacımız Kobaniye gidip Kobani de yıkılan evlerin tekrar inşaası için gidecektik biz bu düşünceyle geldik. Suruç’a geldik bürokratik görüşmeler sürüyordu. İş sadece Kaymakamdan izin almaya kalmıştı. Arkadaşımızın biri de bu yönde bir açıklama yapmıştı. Açıklama yapıldı daha konuşma devam ediyordu. Bir patlama oldu ve ortalık çok kötü oldu. Yerde yatanlar bağıranlar orası kan gölüne çevrilmişti. Aramıza canlı bomba olarak girmiş.
"BİZİ KİMSE ÖLDÜREMEZ BEN YENİDEN DOĞARIM"
Geçtiğimiz Mayıs ayında da Adana Seyhan ilçesi HDP binasına yapılan bombalı saldırıdan da yaralı olarak kurtulduğunu anlatan Pişkinbaş “Ben daha önce de böyle birşeye denk geldim . Nerde bir gelişme var nerde insanlığa dönük bir mücadele var bir iyilik var bunu hazmedemeyenler,çekemeyenler bizi bu hale getirdi.Biz pişman olacak bir şey yapmadık. İnsanlık onuru mücadele için biz bulunduk ama bu vesileyle bu olay oldu. Ben Adanadaki patlamada da kötü bir şekilde yaralandım üç arkadaş içerisinde en iyisi de bendim. Orada bir ölüm geçirdik ama onların Azrailleri bizi yenemedi daha da yenemeyecek.Kimse öldüremez bizi ben yeniden doğarım devrimin güneşin doğması gibi pişman olacak bir şey yapmadık”dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

"En büyük hayalim burada başarılı olmak"

2015-07-15 22:35 - Genel

Avrupa Komisyonu'ndan Yunanistan’a kredi

2015-07-15 18:56 - Genel

İşte Merkez Bankası'nın beklenti anketi!

2015-07-15 19:10 - Genel

Selimiye Camii doldu, taştı

2015-07-17 12:01 - Genel

Avrupa’da 123. sınav

2015-07-22 17:45 - Genel

Manchester’dan Ramos’a çılgın teklif

2015-07-16 15:03 - Siyaset

PKK, jandarma güçlerine saldırdı

2015-07-20 18:00 - Genel

“Bayram sonrası tekrar çalışmalara başlayacağız”

2015-07-17 12:41 - Genel

İki patlamadan da sağ kurtuldu o anları anlattı

2015-07-22 18:35 - Siyaset

Boğanın intikamı acı oldu

2015-07-19 23:37 - Genel

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara yönelik 7 ayda 8,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza

09:27 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolüne tabi bazı ürünlerin ülkeye girişine ilişkin düzenleme yapıldı

09:07 - Ekonomi

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan ittifakı Rusya için tehdit oluşturuyor mu? -Fuad Safarov, Moskova’dan yazdı-

07:26 - En Son Yazılar