?>

İhracatçılar 'Turkey' yerine 'Türkiye'yi kullanacak

TİM Başkanı Gülle, "İhracat elçileri olarak sattığımız her üründe uluslararası arenalarda kullandığımız 'Turkey' yerine bundan sonra 'Türkiye' kullanacağız." dedi.

Ekonomi - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, yerli otomobil tanıtımında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle dikkati çektiği Made in Turkey yerine Türkiye kullanılması ile ilgili süreci ihracatçı ailesi olarak destelediklerini söyledi.

Gülle, "Türkiye'nin dışarıya açılan ihracat elçileri olarak sattığımız her üründe uluslararası arenalarda kullandığımız 'Turkey' yerine bundan sonra 'Türkiye' kullanacağız." açıklamasında bulundu.

"Dünya bizi artık Türkiye olarak biliyor"

Türkiye'nin ismini pek çok etkinlikte dünyaya tanıttıklarının altını çizen Gülle, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu amaçla Türkiye'yi marka yapmak, Türkiye'yi yüceltmek hepimizin ortak mücadelesi ise bunu marka ve logo ile yapmamız gerekiyor. Bütün bu logoları bundan sonra Türkiye olarak yapacağız ve ihracatçılarımızdan da bundan sonraki süreçte bütün etiketlerinde Türkiye'de üretildiğini gösteren bütün ibarelerde Turkey yerine Türkiye kullanmalarını istiyoruz. Dünya bizi artık Türkiye olarak biliyor ve tanıyor. Bizim bunun üzerinden yürümemiz gerekiyor. Artık spor, kültür, sanayi ve ticaretteki her türlü başarımızı bu isim adı altında taçlandıracağız.

Bugüne kadar bununla ilgili kullanım esaslarını içeren genelge vardı. Bu çerçevede onun değiştirilmesi gerek yurt içinde gerek yurt dışındaki bütün etkinlikliklerde, bu logo üzerinden olacak, bununla ilgili bir sürecede ihtiyacımız olacak onu da yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Türkiye'nin şu anda kullanılan logo yerine bugünkü gelmiş olduğu gücünü gösteren bir logo ve algı ile bu çalışmaları tamamlayacağız.

Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hepimizin zaten istediği konuda bazılarının çift logo olarak kullandığı şeyde artık bundan sonra tek bir logomuz tek bir sloganımız olacak. Türkiye'nin değerini çok güzel başarılar ile taçlandırıyoruz. Artık ismiyle de taçlandırmak bizim yol haritamız ve hedefimiz olacak. Türkiye tanıtım grubu olarakta hem Türkiye'yi hem de Türkiye'nin 27 sektörünü tanıtıyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş karnesi kötü

2020-01-17 15:27 - Spor

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı

2020-01-17 22:57 - Gündem

Kanal İstanbul ÇED Raporu onaylandı

2020-01-17 16:07 - Gündem

YSK üyeliği seçim süreci tamamlandı

2020-01-23 14:37 - Gündem

Liverpool, Premier Lig'de farkı açıyor

2020-01-20 01:02 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (İdlib) Rejimin ateşkese uymadığı çok açık

2020-01-17 19:33 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan uluslararası hukuka uygun davranmalı

2020-01-23 13:07 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Pompeo ile bir araya geldi

2020-01-19 17:35 - Genel

Öğrenciler kahve kutusundan yaptıkları enstrümanla kulakların pasını siliyor

2020-01-17 16:42 - Çevre-Hayat

İtalya'da Dışişleri Bakanı Di Maio partisinin liderliğini bıraktı

2020-01-23 00:57 - Dünya

İlgili Haberler

ASELSAN'dan 71,9 milyon dolarlık sözleşme

10:23 - Ekonomi

Demir yolu alanındaki değerlendirme kuruluşlarının faaliyetlerine ilişkin esaslar belirlendi

09:47 - Ekonomi

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon avroluk finansman

09:43 - Ekonomi

Küresel piyasalar tarife endişelerinin yeniden yükselmesiyle karışık seyrediyor

09:07 - Ekonomi

TMO, hububat alım bedellerini üreticilerin hesaplarına aktarmaya başladı

19:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

10:32 - Spor

ABD'nin Los Angeles kentindeki orman yangınına müdahale için 150 Ulusal Muhafız görevlendirildi

10:27 - Dünya

ASELSAN'dan 71,9 milyon dolarlık sözleşme

10:23 - Ekonomi

Paramount Global, Trump'ın CBS News mülakatına ilişkin davada 16 milyon dolar ödemeyi kabul ett

10:18 - Dünya

G7 ülkeleri Dışişleri Bakanları, İran'a UAEA ile işbirliği yapma çağrısında bulundu

10:13 - Dünya