?>

İGA'nın "Model Uçak" ve "IOT" yarışmalarına başvuru başladı

- İGA tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması" ile ilki gerçekleştirilecek "Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması"na 18 Mayıs'a kadar başvuru yapılabilecek

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - İGA tarafından düzenlenen "İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması" ve "Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması"na son 18 Mayıs'a kadar başvuruda bulunulabilecek.

İGA'nın açıklamasına göre, şirket, bu yıl iki ayrı yarışma ile lise, üniversite ve lisansüstü öğrencilerinin Türk havacılık sektörüne olan ilgilerini artırmayı hedefliyor. İGA, "Hayallerine Uç" mottosuyla üçüncüsüne ev sahipliği yapacağı İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması'na ek olarak, Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması'nı ilk kez gerçekleştirecek.

İlk ikisi sadece İstanbul genelindeki devlet ve özel okul öğrencilerini hedefleyen İGA Liselerarası Model Uçak Eğitim ve Yarışması, bu yıl tüm Türkiye'deki okulları kapsayacak. Öğrenciler, 18 Mayıs'a kadar www.hayallerineuc.com sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak yarışmaya katılabilecek.

Yarışmaya dörder kişilik takımlar oluşturarak başvuracak lise öğrencileri, elektrik motorlu model uçak eğitimi alacak, uçaklarını yarışma kapsamında belirlenmiş kurallar çerçevesinde tasarlayacak ve üretimini yaptıktan sonra uçuracak.

İGA, İTÜ ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) iş birliği ile düzenlediği yarışmanın başvurularının tamamlanmasına istinaden 22 Mayıs'ta online eğitime katılacak öğrencileri duyuracak. 31 Temmuz'da yarışmaya ve yaz okuluna katılmayı hak eden takımlar açıklanacak. 28 Ağustos-20 Eylül'de İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek yaz okulunda öğrenciler, uçak bilimleri konusunda uzman olan İTÜ'lü öğretim üyeleri ve mühendisler tarafından teorik eğitimler alacak.

Sonrasında pratik eğitimler grup çalışmaları ile desteklenecek. Final yarışması Türkiye Teknoloji Takımı'nın düzenlediği Teknofest İstanbul kapsamında 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı'nda yapılacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekiyle ödüllendirilecek.

- "İGA, havacılıktaki dijital dönüşümü yarışmayla destekliyor"

İGA, operasyonlarını en verimli şekilde sürdürebilmek ve yolcu deneyiminde farklılık yaratmak için yeni teknolojiler ve sistemleri yoğun olarak kullanıyor. Dijital dönüşüme ayak uyduran İstanbul Yeni Havalimanı, gençlerin havacılık sektöründe teknolojinin kullanımına yönelik ilgisini artırmak için bu yıl ilki düzenlenecek Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması'nı başlattı.

İstanbul genelinde devlet ve özel okullarda öğrenim gören lise, üniversite ve lisansüstü öğrencilerinin katılabileceği yarışma için başvurular, 18 Mayıs'a kadar https://www.havacilik40.com web adresi üzerinden alınacak.

Veri merkezi yönetimi çerçevesinde enerji optimizasyonu, performans yönetimi ve işletme verimliliği konularına önem veren İstanbul Yeni Havalimanı, değişik kaynaklardan sürekli veri aktarımı yapacak bir mimari oluşturdu. Yarışma kapsamında katılımcıların, bu veri merkezine ait gerçek sensor verilerini kullanarak, veri merkezinin hava ortamını düzenleyen cihazların en optimum çalışma değerlerinin tahmin edileceği bir makine öğrenmesi modeli oluşturmaları hedefleniyor.

Yarışmanın finali, Teknofest İstanbul kapsamında 20-23 Eylül arasında daha sonra açıklanacak bir günde İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekiyle ödüllendirilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin galibi Galatasaray

2018-04-30 00:27 - Spor

Paralimpik yüzücülerden 55 madalya

2018-04-30 08:52 - Spor

Sınırda yakalanan eski savcı FETÖ'den tutuklandı

2018-04-25 23:02 - Gündem

İsveç'ten 'Türk köftesi itirafı'

2018-04-29 02:38 - Çevre-Hayat

Hamzaoğlu: 'Galibiyeti haketmedik'

2018-04-29 03:32 - Spor

Mitsubishi Electric'e IEEE Milestone Ödülü

2018-05-02 15:23 - Genel

TİKA Özbekistan'da yüzlerce projeyi hayata geçirdi

2018-04-29 14:02 - Dünya

İGA'nın "Model Uçak" ve "IOT" yarışmalarına başvuru başladı

2018-05-02 15:37 - Ekonomi

Komutanı derdest eden sanık ByLock'u inkar etti

2018-05-01 01:49 - Genel

Taşlık alanı badem bahçesine dönüştürdü

2018-04-25 16:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

OPEC+ üyesi 8 ülke, kasımda petrol üretimini günlük 137 bin varil artıracak

15:48 - Ekonomi

Otomotiv endüstrisinin eylül ihracatı 3,6 milyar doları aştı

13:58 - Ekonomi

Emtia piyasaları ABD'de federal hükümetin kapandığı haftada karışık seyretti

12:53 - Ekonomi

Sofralık zeytin ihracatında rekor kırıldı

12:47 - Ekonomi

Türkiye'deki İHA sayısı 88 binin, İHA pilotu sayısı da 1,6 milyonun üzerine çıktı

12:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump, Gazze'de ateşkese ilişkin çok olumlu görüşmeler yapıldığını söyledi

03:33 - Dünya

Trump: Donanma tarihinde hiç olmadığı kadar çok, harika gemiler yapacağız

03:27 - Dünya

İsrail'in, Küresel Sumud Filosu'na katılan 170 kişiyi yarın sınır dışı etmesi bekleniyor

00:37 - Dünya

Serie A'da Milan, Juventus'la golsüz berabere kalarak liderliği Napoli'ye kaptırdı

00:13 - Spor

Kabine üyelerinden ‘Gazze Kararlılık Yürüyüşü’ne destek

23:27 - Siyaset