?>

'İdlib kırsalındaki çadır kampları yetersiz kalacak'

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Tosun, 'Türkiye sınırına yakın kamplar yeni sivilleri kaldıramayacak kadar dolu, İdlib'te yaşanacak göç durumu içinden çıkılamaz hale getirir." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

HATAY

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, İdlib'in Türkiye sınırındaki kamplarının dolu olduğunu, olası göçte kalacak yer sıkıntısının yaşanacağını söyledi.

Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Olası İdlib saldırısında Türkiye sınırında bulunan ve şu anda dolu olan kamplar barınma sorunlarını da getireceğini düşüyoruz.'' dedi.

Atme kampında 100 bini aşkın Suriyelinin yaşadığını belirten Tosun, ''Bölgede alt yapı yetersizliği, gıda ve temel yaşam malzemelerin temininde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Mevcut durumda bile insanların beslenme ve barınma problemi varken, olası İdlib saldırısı sonrası oluşacak göç nedeniyle barınma anlamında ciddi sorunlar yaşanacağı ortadadır.'' dedi.

Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısındaki İdlib kırsalında yer alan Atme Kampı'nda günlük yaşamın sürdüğüne dikkati çeken Tosun, ''Farklı bölgelerde altyapı çalışmasını yapacağımız noktalarda çadır kurabileceğimiz çalışmalar yapıyoruz. İdlib'in Türkiye'ye bakan cephesinde birçok kamp bulunuyor. Bu kamplarda saldırılardan kaçan insanlar yaşam mücadelesi veriyorlar. İnsanların daha güvenli yaşam sürecekleri barınma alanları için çaba sarf ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Öte yandan, Reyhanlı ilçesindeki sıfır noktasında yer alan İdlib kırsalındaki yerleşim yerleri de sınır hattından görülebiliyor.

Duvarlarla çevrili sınır hattında da güvenlik önleminin artırıldığı gözlendi.

Muhabir: Cem Genco

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çini ustasının hayalini kızı gerçekleştiriyor

2018-09-03 18:02 - Çevre-Hayat

Dünyanın en yaşlı çifti rekoru yenilendi

2018-09-04 23:42 - Dünya

Fenerbahçe sahasında kaybetti

2018-09-02 00:44 - Spor

Motosikletli grubun son görüntüleri ortaya çıktı

2018-09-03 02:32 - Asayiş

'İdlib kırsalındaki çadır kampları yetersiz kalacak'

2018-09-08 01:07 - Gündem

Balıkçının yüzünü palamut güldürdü

2018-09-06 20:17 - Gündem

Rusya maçının hakemi belli oldu

2018-09-04 20:57 - Spor

'Türkiye-Nijerya arasındaki ilişkiler geliştirilecek'

2018-09-05 00:37 - Dünya

Vali yardımcısı sayısı azaltıldı

2018-09-01 08:32 - Gündem

Siirt'te terör örgütünün kış yapılanmasına darbe

2018-09-05 02:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Milli S/İHA'lar art arda havalanıp 3 ayrı görev icra etti

04:02 - Gündem

Türkiye'de tüm okullarda "Filistin farkındalık etkinlikleri" düzenlenecek

00:07 - Gündem

Yargıtay'ın bozma kararının ardından 28 Şubat davasında karar açıklandı

23:33 - Gündem

GÖKSUR IIR füzesinden hedefe tam isabet

22:07 - Gündem

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı başladı

21:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Suriye güvenlik güçleri ile SDG arasında Halep’te ateşkes anlaşmasına varıldı

04:27 - Dünya

Trump, Alaska'nın maden potansiyelini ortaya çıkaracak projeyi onayladı

04:08 - Dünya

Milli S/İHA'lar art arda havalanıp 3 ayrı görev icra etti

04:02 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze’de ateşkes için Türkiye’nin çabalarına dikkat çekti

03:07 - Dünya

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Caymazoğlu’nu kabul etti

00:28 - Dünya