?>

'İdlib'in sesi' Enes Diyab'ın ölümünün birinci yıl dönümü

Suriye'de Sivil Savunmanın basın çalışmalarını yürüten ve Anadolu Ajansı için de serbest habercilik yaparak İdlib'in sesini dünyaya duyuran Enes Diyab'ın Rus hava saldırısında hayatının kaybetmesinin ardından bir yıl geçti.

Dünya - 5 yıl önce

İdlib

Suriye Sivil Savunması (Beyaz Baretliler) Başkanı Raid Salih, Enes Diyab'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enes'in sivillere yönelik saldırıları belgeleyerek dünyaya duyurmak için yarıştığını, bunun için de yaşamını yitirdiğini söyledi.

İdlib'in sesini duyuran Enes Diyab Rus saldırısında öldü

Salih, "Kardeşimiz Enes Diyab'ın ölümün birinci yıl dönümünde, onun çalışmalarını, çabalarını, özveri ve fedakarlıklarını hatırlıyoruz." dedi.

Diyab'ın, Rusya'ya ait savaş uçaklarının saldırısında hayatını kaybettiğini anımsatan Salih, "Enes sivillere yönelik bombalamayı fotoğrafla belgelemek için roketlerle yarışıyordu. Bu da Enes'te bulunan aşırı cesaretten kaynaklanıyordu. İki yıl önce yine yaralanmış ve Türkiye'de tedavi olmuştu. Türkiye’de kalmayı istemedi. İşine döndü. Ölene kadar da devam etti." şeklinde konuştu.

"Enes, saldırıları insanlara göstermek için hayatını feda etti"

Saldırı günü de onun sivillere yönelik saldırıları tüm dünyaya göstermek için İdlib'in Han Şeyhun ilçesine gittiğini söyleyen Salih, "Allah ona şehadet nasip etti. Enes, mükemmel ve dinamik bir insandı. Ailesine hizmet etmek ve sivillere karşı işlenen suçları ve belgelemek için kendini feda etti." ifadelerini kullandı.

İdlibli gazeteci ve Diyab'ın yakın arkadaşlarından Hamid Kattini de "Şehit Enes Diyab'ı bir yıl önce kaybettik. Enes kalbimde unutamayacağım bir iz bıraktı." dedi.

Arkadaşının gülümsemesini unutamayacağını söyleyen Kattini, "Enes ve ben, Han Şeyhun'a yapılan saldırılara şahitlik ettik. Enes, saldırıları ve enkaz altından çıkardığımız kadınları, çocukları insanlara göstermek için hayatını feda etti." şeklinde konuştu.

"Samimiyet ve işindeki cesaretiyle İdlib’in genelinde sivillere yönelik yüzlerce katliamı belgeledi"

Sivil savunma görevlisi Muhammed Hattap da Diyab'ın güzel ahlaklı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Samimiyet ve işindeki cesaretiyle İdlib’in genelinde sivillere yönelik yüzlerce katliamı belgeledi. Çok sayıda saldırıya maruz kaldı. Birkaç kez yaralandı. Enes benim için büyük bir kayıp. O hep benimleydi. O benim kardeşimdi. İşte beraberdik. İşten sonra da beraberdik. Ölümünün üzerinden bir yıl geçti ama Enes hep benimle. Hiç unutmadım. Enes insanlık için büyük bir kayıptı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan'da Taliban ile çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisi öldü

2020-07-18 21:07 - Dünya

Hedefleri 'en iyi döner kanat' olmak

2020-07-16 16:12 - Teknoloji

Baş döndüren 'Ters ev'ziyaretçilerini bekliyor

2020-07-19 18:02 - Çevre-Hayat

Kovid-19 nedeniyle Brezilya'da 1163, Meksika'da 736, Hindistan'da 671 kişi daha hayatını kaybetti

2020-07-18 12:27 - Dünya

Almanya'da Ermenistan'ın saldırıları protesto edildi

2020-07-19 19:42 - Dünya

Esed rejimi halksız ülkede seçime gidiyor

2020-07-18 16:36 - Gündem

Su kaynaklarındaki kirlilik uydudan takip edilebilecek

2020-07-17 17:22 - Teknoloji

'İdlib'in sesi' Enes Diyab'ın ölümünün birinci yıl dönümü

2020-07-20 14:27 - Dünya

Galatasaray galibiyeti hatırladı

2020-07-19 02:32 - Spor

Recep Akdağ: Yatırımcı firmalara hasta garantisi verildiği iddiaları doğru değil

2020-07-17 23:42 - Siyaset

İlgili Haberler

Alman Silahlı Kuvvetlerinden 4,2 milyar avroluk zırhlı muharebe aracı siparişi

18:58 - Dünya

Putin, Batı'nın Rusya'ya saygı göstermesi halinde başka operasyon düzenlemeyeceklerini söy

18:08 - Dünya

BM, Sudan'da çatışmalar nedeniyle insanların güvenli alanlara kaçtığını bildirdi

17:52 - Dünya

ABD'de Epstein mağdurları, dosyaya ilişkin belgelerin parça parça yayımlanmasından endişeli

17:27 - Dünya

İsrail ordusu Batı Şeria’da cuma namazının ardından cemaati ablukaya aldı

17:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan'dan Bağımsızlık Öncüleri Zirvesi paylaşımı

19:08 - Siyaset

ABD'de tüketici güven endeksi aralıkta aşağı yönlü revize edildi

19:03 - Ekonomi

Alman Silahlı Kuvvetlerinden 4,2 milyar avroluk zırhlı muharebe aracı siparişi

18:58 - Dünya

HASAT 2025, girişimcilik ekosistemini bir araya getirdi

18:47 - Ekonomi

Türkiye'nin doğal sit alanı büyüklüğü 28 bin 907 kilometrekareye ulaştı

18:43 - Gündem