?>

İçişleri Bakanı Soylu: Kürt düşmanı, 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kürt düşmanının "10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP" olduğunu söyledi.

Gündem - 3 yıl önce

TBMM

Soylu, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde sataşmadan söz aldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın, HDP'li belediyelere atanan kayyumların, "Kürt düşmanlığı ve halk iradesinin gasbı" olduğunu öne sürmesi üzerine ayağa kalkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beştaş'a, "Kürt düşmanı sizsiniz. Hepiniz Kürt düşmanısınız, siz insanlık düşmanısınız. PKK'nın çocukları." karşılığını verdi.

Soylu, PKK'lı bir teröristle fotoğrafları basına yansıyan ve dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, tanınmamak için peruk ve gözlük taktığına atıf yaparak, "Peruksuz gelmişsiniz bugün, peruklarınızı takın. PKK'nın çocuklarısınız." ifadesini kullandı.

Tartışma sırasında HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç'un ayağa kalkması üzerine Soylu, "Otur aşağıya, terörist bozuntusu." diye bağırdı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, karşılıklı laf atmalar üzerine birleşime ara verdi.

Aradan sonra söz alan İçişleri Bakanı Soylu, kendisini Kürt düşmanlığıyla suçlayan HDP'li Beştaş'ın, "ne dediğini bilmediğini; konuşmasının terör örgütü PKK tarafından tasvip edilebileceği düşüncesiyle hareket ettiğini" söyledi.

"Daha sıkıntılı sözler söylemem lazım ama kendimi tutuyorum. Bir hakaret ve iftira silsilesiyle karşı karşıya kaldık." diyen Soylu, "Kürt düşmanı, 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir." ifadesini kullandı.

Soylu, Beştaş'a, "Hiç masum gibi bakma. Kimin kaçırdığını, kimin dağa gönderdiğini, annelerin sana nasıl bela okuduğunu ve nefret ettiğini herkes biliyor." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un, Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında "barış talebiyle beyaz tülbentini yere attığını" hatırlatan Soylu, "Burada tülbent atan Remziye Tosun, PKK'nın kadro elemanıdır; devletin bütün kayıtlarında da böyledir." diye konuştu.

Son 5 yılda 1230'un üzerinde PKK'lı teröristin teslim olduğunu belirten Soylu, "Geldiler ve 'Bizi HDP dağa gönderdi' dediler. Esas hesabı siz vereceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varil fiyatı 76,67 dolar

2022-12-09 10:23 - Ekonomi

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı yapıldı

2022-12-04 14:09 - Gündem

Ani görme kaybı yaşayan hasta, hiperbarik oksijen tedavisiyle iyileşti

2022-12-05 12:04 - Sağlık

Ağrı Dağı çevresinde yaşayan 100 kuş türü bir yıllık çalışmayla görüntülendi

2022-12-09 12:03 - Çevre-Hayat

"Dünyanın en uzun adamı"nın doğum günü dileği boyuna uygun otomobil

2022-12-09 11:48 - Çevre-Hayat

Polonya Savunma Bakanı: ABD, 116 Abrams tankının Varşova'ya satışını onayladı

2022-12-07 02:13 - Dünya

Türkiye'nin İsrail'e ihracatı rekor düzeye ulaştı

2022-12-09 12:02 - Ekonomi

Portekiz Meclisi, 5 yılda iki kez veto yiyen ötenazi yasa tasarısını bir kez daha onayladı

2022-12-09 22:28 - Dünya

Büyük Britanyalı boksör Tyson Fury unvanını korudu

2022-12-04 10:15 - Spor

'(EYT düzenlemesi) Ayın sonuna kadar Meclis'e getireceğimi söylemiştim'

2022-12-09 02:24 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye'den Hindistan'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı

17:13 - Gündem

Kırklareli'nde 500 dekarlık buğday ve arpa ekili alan yandı

17:03 - Gündem

Narin Güran cinayetinde sanık Yüksel Güran'a verilen cezanın bozulması için temyiz başvurusu

16:53 - Gündem

Ankara'da hazır beton sektörüne yönelik rekabet soruşturması tamamlandı

16:38 - Gündem

Hafta sonu yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış etkili olacak

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Çin, nadir toprak elementlerinin ihracatı için onay süreçlerini geliştirecek

17:33 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile görüştü

17:23 - Siyaset

İran’ın başkenti Tahran’da tasarruf kararına uymayan 160 kurumun elektriği kesildi

17:18 - Dünya

Türkiye'den Hindistan'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı

17:13 - Gündem

Romanya, Rus İHA'larının sınıra yaklaşması üzerine savaş uçaklarını havalandırdı

17:07 - Dünya