?>

'Hurdacı Osman' kanser hastası yatalak eşine sevgiyle bakıyor

Antalya'da hurda toplayarak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Osman Çelik, 4 çocuğunu da doğumdan kısa süre sonra kaybetmesinin ardından yatalak olan kanser hastası eşine duyduğu sevgiyle örnek oluyor.

Gündem - 5 yıl önce

ANTALYA 

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Aşağıpazar Mahallesi'nde 33 yıl önce evlenen Osman ve Melahat Çelik çifti, dünyaya gelen 4 çocuklarını da doğumdan bir süre sonra kaybetti. Evlat özlemi çeken Melahat Çelik'e 2007'de karaciğer kanseri teşhisi konuldu.

Farklı hastanelere gitmesine rağmen hastalığı ilerleyen ve siroza çeviren Çelik, bir süre sonra duyma ve yürüme yetilerini de kaybeti.

Hurda toplayarak geçimini sağlayan Osman Çelik de zor şartlarda hem geçimini sağlayamaya hem de eşine bakmaya çalıştı. Hurda toplayarak geçimini sağlayan Çelik, zorlu hayat mücadelesine rağmen hayat arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı.

Eşini sırtında taşıyan, yemeğini yedirip ona özenle bakan Çelik, fedakarlığıyla duygulandırıyor. Çevresindekilerin takdirini toplayan Osman Çelik, eşinin sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

"Bugünlerimize de şükür"

Çelik, vefat eden 4 bebekten sonra eşinin rahatsızlandığını, tedavilere yanıt vermediğini söyledi.

Zor günler geçirdiklerini anlatan Çelik, "İhtiyaçlarını karşılayamayan eşimin temizliği, bakımı ve yemeğini ben yapıyorum. Hayırsever vatandaşların ve komşularımızın yardımları olmasa bu işin altından kalkamazdım.

Haftanın bazı günleri eşimi komşuma bırakıp mahallelerde hurda toplamaya çıkıyorum. Bugünlerimize de şükür." diye konuştu.

Belediye ekiplerinin ve mahalle muhtarı Tekin Korucu'nun kendilerini sık sık ziyaret ettiğini aktaran Çelik, siroz hastası eşini, karnında biriken suyun alınması için her ay Antalya'ya götürdüğünü dile getirdi.

Asansöre ihtiyaçları var

Tekerlekli sandalye ile dışarıya çıkardıkları eşini taşımakta güçlük çektiği için evlerine asansör yapılması gerektiğini ifade eden Çelik, "7 aydır eşimin hastalığı ağırlaştı. Tek isteğim eşimin sağlığına kavuşması." dedi.

"Bir gün bile kalbimi kırmadı"

Vefat eden çocuklarının acısını unutamayan Melahat Çelik ise eşinin her ihtiyacına koştuğunu, kendisiyle bebek gibi ilgilendiğini söyledi.

Kocasının kendisini taşımakta zorlandığını belirten Çelik, "Eşimin de sağlık sorunları var. Omzunda beni kapıya kadar çıkarıp, tekerlekli sandalyeye bindiriyor. Bir gün olsun kalbimi kırmadı, Allah eşimden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Terör örgütü DHKP/C'nin 'kasası' olduğu belirtilen M.S.D, İzmir'de yakalandı

2020-06-18 11:44 - Asayiş

Rusya'dan 'mevcut OPEC kesintilerini bir ay daha uzatmak mantıksız' açıklaması

2020-06-19 16:02 - Ekonomi

Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1206, Meksika'da 647 kişi öldü

2020-06-20 13:07 - Gündem

Muş Ovası'ndan ekonomiye 'tatlı' katkı

2020-06-23 15:41 - Genel

'Hurdacı Osman' kanser hastası yatalak eşine sevgiyle bakıyor

2020-06-24 17:40 - Gündem

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 119 bini geçti

2020-06-17 20:16 - Dünya

Oğlunun Esed'in cezaevinde işkenceden öldüğünü öğrenen baba kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

2020-06-22 22:07 - Dünya

Peru'da son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 204 kişi öldü

2020-06-19 08:47 - Dünya

Türkiye'de kadınların espora ilgisi katlanarak artıyor

2020-06-18 16:07 - Spor

Sivasspor'da 6. kez Kovid-19 testi yapıldı

2020-06-19 15:32 - Spor

İlgili Haberler

Haber tüketim alışkanlıklarını değiştiren sosyal medya, TV gazeteciliğini gölgede bırakıyor

11:32 - Gündem

Sivas'ta demir madeni ocağında göçük altında kalan şantiye müdürünü arama çalışmaları sürüyor

10:47 - Gündem

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta soğuk hava ile sis etkili oluyor

10:07 - Gündem

28. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda AA'ya 14 ödül

09:22 - Gündem

28. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

08:18 - Gündem

Günün Manşetleri

DSÖ ve ortakları, Gazze'de 10 binden fazla çocuğu hastalıklardan korumak için aşıladı

11:43 - Dünya

Haber tüketim alışkanlıklarını değiştiren sosyal medya, TV gazeteciliğini gölgede bırakıyor

11:32 - Gündem

ABD'nin Karayipler yığınağı sonrası Venezuela'nın askeri gücü tartışma konusu oldu

11:28 - Dünya

AGİT PA Başkanı Pons, Türkiye'yi "barışın kilit ülkesi" olarak tanımladı

11:22 - Dünya

Bosna Hersek'te savaşı sonlandıran Dayton Barış Antlaşması'nın 30. yılı

11:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor