?>

HÜDA-PAR’dan ‘OHAL’ yorumu

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimi nedeniyle 3 aylık süre ile uygulamaya konulan OHAL ile ilgili, geçmiş tecrübelerden dolayı endişelerinin olduğunu söyledi.

Siyaset - 9 yıl önce

Hükümet tarafından cuma gününden bu yana uygulanan OHAL’in geçmiş örnekleriyle kıyaslamayacağını belirten Şahin, “Memleket olağan üstü bir süreçten geçiyor. Hükümet de bu yapıyla mücadele etmek için hızlı hareket etmek istiyor. Yani meclisten kararların geçirilmesiyle bu yapıyla mücadele etmekten ziyade, kanun hükmünde kararnamelerle bakanlıklara yetki vermek suretiyle bu yapıyla mücadeleyi hızlandırmak istiyor. Tabi bu anlaşılabilir bir durumdur. Fakat bizim burada endişelerimiz var. Çünkü OHAL, devlet içinde uygulayıcılara çok ciddi manada istismara açık yetkiler vermektedir. İstismarın ve herhangi bir hukuksuzluğun yaşanmaması için burada çok dikkatli olunması gerekir” dedi.

“Türkiye’nin geçmiş OHAL tecrübeleri kötüdür” Normal şartlarda OHAL’ın istenmediğini dile getiren Şahin, “Ancak maalesef Türkiye normal bir süreçten, normal bir zaman diliminden geçmiyor. Türkiye’nin OHAL tecrübeleri kötü tecrübelerdir. 90’lı yıllarda OHAL’ın bu ülkede uygulandığı zaman dilimi maalesef çok kötü yıllardı. Devlet eliyle toplumun terörize edildiği, devlet eliyle terörün uygulandığı yıllardı. Hiçbir kanunun tanınmadığı, hiçbir hukukun geçerli olmadığı yıllardı. AK Parti’nin bu memlekete yaptığı en güzel işlerden bir tanesi de 2002 yılında OHAL’ı kaldırması olmuştu. Ancak bugün uygulamada olan OHAL çok farklıdır” diye konuştu.

"Yeni mağduriyetler ortaya çıkmasın" Geldiğimiz noktada hassas bir zemin oluştuğunu da sözleri ekleyen Şahin, “Herkesin dikkat etmesi gerekir. Önümüzde çok tehlikeli bir yapı var. Ülkeye darbe teşebbüsünde bulunmuş, gözünü kırpmadan halka silah sıkmış, bombalar yağdırmış bir yapı. Hükümet bu saldırgan yapıyla mücadele etmek için bazı düzenlemelere gidecektir. Ancak hükümet ucu açık bir şekilde bakanlıklara ve kurumlara sağladığı yetkililerle hareket eder ve dikkat etmez ise mağduriyetler oluşabilir. Bu noktaya çok dikkat edilmeli, oluşabilecek mağduriyetler konusunda titiz davranılmalıdır” şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırkpınar davuluna ilk tokmak vuruldu

2016-07-20 15:09 - Spor

Kırkpınar’da tarihi rekor

2016-07-21 22:15 - Spor

Fuhuş yaptırmaktan yakalanınca 'çocuğuma bakıyordu" dedi

2016-07-22 13:07 - Yerel haber-Şirket Haber

G.Saray yeni sezona sıkı hazırlanıyor

2016-07-22 01:05 - Spor

CHP’li başkana ’sela okuyan imama hakaret’ gözaltısı

2016-07-22 16:15 - Genel

IMF Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini düşürdü

2016-07-21 21:17 - Ekonomi

Bahatan Toksöz lüks gayrimenkul projeleri ile A.B.D. pazarında

2016-07-22 16:32 - Ekonomi

Dışişleri'nden Yunanistan'ın yayımladığı açıklamaya tepki

2016-07-20 23:17 - Siyaset

TRT'den önemli 'darbe girişimi' açıklaması

2016-07-19 23:32 - Gündem

Darbeye “Haydi inşallah" diyen başkan tutuklandı

2016-07-20 20:19 - Genel

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Komisyonumuzun son eşiğine gelinmiştir

15:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile telefonda görüştü

22:03 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda bir uluslararası anlaşma kabul edildi

21:57 - Siyaset

11. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

20:50 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Nijerli mevkidaşı Sangare ile Ankara'da bir araya geldi

19:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Papa 14. Leo, Vatikan'da ilk kez Noel ayini yönetti

04:13 - Dünya

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde Şam valisi düzenlenen operasyonla yakalandı

01:28 - Dünya

Afrika Uluslar Kupası F Grubu'nda iki maç oynandı

01:13 - Spor

Meteorolojiden İstanbul için karla karışık yağmur ve soğuk hava uyarısı

00:23 - Çevre-Hayat

İsrail'den İran'a B-2 bombardıman uçaklı animasyonla gönderme

23:58 - Dünya