?>

Honda, İngiltere ve Türkiye'deki Civic sedan üretimini 2021’de sonlandıracak

- Honda, yeniden yapılanma kapsamında Birleşik Krallık ve Türkiye’deki Civic sedan modelinin 2021 yılında bitireceğini duyurdu - Honda Motor Avrupa Bölgesel Operasyonlar Genel Müdürü ve Honda Motor Avrupa Başkanı Katsushi Inoue: - “Sektörümüzü etkileyen benzersiz değişikliklerin ışığında, elektrifikasyon stratejimizi hızlandırmamız ve küresel operasyonlarımızı buna göre yapılandırmamız hayati önem taşıyor.”

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Japon otomobil üreticisi Honda, elektrikli araç stratejisinin hızlandırılmasını içeren yeniden yapılanma kapsamında Birleşik Krallık ve Türkiye’deki Civic sedan üretiminin 2021’de sona erdireceğini bildirdi.

Honda’dan yapılan yazılı açıklamada, küresel üretim ağının yeniden yapılandıracağı aktarıldı.

Bu yeniden yapılanmanın, Honda’nın küresel otomotiv endüstrisindeki benzersiz değişikliklere cevaben elektrikli otomobillere olan bağlılığını artırması nedeniyle ortaya çıktığını belirtilen açıklamada, “Honda UK Manufacturing Ltd., mevcut modelin üretim sürecinin sonunda, 2021'de Birleşik Krallık’taki Swindon araç üretim tesisini kapatma önerisi konusunda çalışanlarını bilgilendirdi. Fabrika şu anda yılda 150 bin otomobil üretiyor ve yaklaşık 3 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. “ denildi.

Açıklamada, küresel yapılanma Honda’nın Türkiye'deki otomobil operasyonlarını da içereceği aktarılarak, “Honda Türkiye A.Ş., şu anda yılda 38 bin adet araç üretiyor. Şirket 2021 yılında Türkiye'deki mevcut Civic sedan modelini üretmeyi durduracak, ancak ticari faaliyetlerini devam ettirmesi planlanıyor. Honda Türkiye AŞ, Türk paydaşlarla yapıcı diyaloglar sürdürmeye devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Honda Motor Avrupa Bölgesel Operasyonlar Genel Müdürü ve Honda Motor Avrupa Başkanı Katsushi Inoue, "Sektörümüzü etkileyen benzersiz değişikliklerin ışığında, elektrifikasyon stratejimizi hızlandırmamız ve küresel operasyonlarımızı buna göre yapılandırmamız hayati önem taşıyor. Sonuç olarak, üretim ağımızı geleceğe nasıl hazırlayabileceğimize dair iş gücümüze danışmak için bu zor kararı almak zorunda kaldık. Bu karar kolaylıkla alınmadı ve bugünkü duyurunun insanlarımızı tedirgin edeceğinden dolayı üzgünüz." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

'Guaido mahkemelerde hesap verecek'

2019-02-14 02:47 - Dünya

Hayata döndüren yardım

2019-02-14 17:58 - Genel

Avcılar’da vahşet: 1 buçuk yaşındaki kızına...

2019-02-15 20:27 - Asayiş

Şule Yüksel Şenler dua bekliyor

2019-02-14 19:32 - Çevre-Hayat

'Dijital platform işinde Türkiye yine treni kaçırıyor'

2019-02-18 16:32 - Kültür Sanat

Ev yangını mahalleliyi sokağa döktü

2019-02-13 04:32 - Asayiş

Honda, İngiltere ve Türkiye'deki Civic sedan üretimini 2021’de sonlandıracak

2019-02-19 15:55 - Genel

İbadet etmek için 3 bin 100 metreye tırmanıyorlar

2019-02-12 21:32 - Çevre-Hayat

Patlayan lastik ayaklarını yerden kesti

2019-02-13 15:16 - Gündem

"Edirne CHP zihniyetinden inşallah 31 Mart’ta kurtulacak"

2019-02-16 18:51 - Siyaset

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: Hızlı tren fabrikamızı Eylül 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz

12:57 - Siyaset

Ekimde yağışlar geçen yıla göre arttı

12:53 - Gündem

BM'den Filistin halkının kendi kaderini tayin ve bağımsızlık hakkı için dayanışma çağrısı

12:48 - Dünya

Halep Valisi Garib: "Suriye kendi halkının elleriyle yeniden inşa edilecek"

12:43 - Dünya

Zonguldak'ta fırtına nedeniyle batan gemideki mürettebatın ismi anıtta yaşatılacak

12:37 - Gündem