?>

Hollanda'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 5 bin 951'e yükseldi

Hollanda'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 20 artarak 5 bin 951'e çıktı.

Genel - 5 yıl önce

ROTTERDAM (AA) - Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM), Kovid-19'la ilgili verileri güncelledi.

Hastanelerde tedavi gören Kovid-19 hastalarının sayısı son 24 saatte 5 artarak 11 bin 727'ye ulaştı.

Vaka sayısının 131 artışla 46 bin 257'ye çıktığı ülkede, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20 artarak 5 bin 951'e yükseldi.

Tedbirlerin gevşetilmesinde ilk aşama olumlu geçti

Hollanda hükümeti, 19 Mayıs'ta tedbirlerin gevşetilmesinde ilk aşamanın olumlu geçtiğini belirterek, 1 Haziran'dan itibaren ikinci aşamaya geçilmesinin mümkün olduğunu açıklamıştı.

Hükümet, 6 Mayıs'ta açıkladığı ikinci aşamadan itibaren gevşetilecek tedbirlerle ilgili bazı değişiklikler yapıldığını bildirmişti.

Buna göre, 1 Haziran'dan itibaren açılacak restoran, kafe, müze ve sinemalarda personel hariç en fazla 30 kişi içeride bulunabilecek ve aynı aileden olanların 1,5 metre mesafe kuralına uymasına gerek kalmayacak.

Teraslarda sayı sınırlaması da olmayacak.

İkinci aşamadan itibaren dışarıda en fazla 2 kişinin bir araya gelme yasağı sona erecek.

Ortaöğretim kurumları da 1,5 metre mesafeyi koruma şartıyla 2 Haziran'da açılacak.

İkinci aşamadan itibaren yolcuların maske takma mecburiyeti bulunan toplu taşıma araçlarında bu kurala uymayan 13 yaş üstündekilere 95 avro ceza kesilecek.

Bazı bölgelerde deneme sürecinde olan bakımevlerinde kalan yaşlılara ziyaret kısıtlaması uygulamasının ülke genelinde 15 Haziran'da tamamen sona ermesi bekleniyor.

Hollanda'da tedbirlerin gevşetilmesi

Hükümet, 6 Mayıs'ta, Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısında düşüş kaydedilmesinden dolayı önlemlerin 1 Eylül'e kadar 1,5 metre sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyma şartıyla aşamalı gevşetileceğini açıklamıştı.

11 Mayıs'ta başlayan ilk aşamayla kuaför salonları, sürücü kursları ve fizik tedavi merkezleri gibi yakın temasta bulunulan iş yerlerinin randevuyla çalışması kararlaştırılmıştı.

İlkokullar, kreşler, özel eğitim merkezleri ve kütüphaneler yeniden açılırken, yetişkinlerin temasta bulunmadan açık alanlarda spor yapabilmesine olanak tanınmıştı.

Liseler ise 15 Haziran'dan itibaren eğitime başlayacak.

1 Temmuz'dan itibaren ibadethane, cenaze ve düğünlerde 100 kişi bir araya gelebilecek, ülke içindeki tatil yerleri açılacak ve restoran ile kafeler 100 kişiye hizmet sunabilecek.

Başbakan Mark Rutte, 27 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, ikinci aşama başarılı geçtiği takdirde tüm spor tesislerinin daha önce belirlenen 1 Eylül yerine 1 Temmuz'dan itibaren açılabileceğini bildirmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Başkentte toplu taşımaya kadın eli değecek

2020-05-25 14:12 - Gündem

Fenerbahçe, Riva'da kampa girdi

2020-05-26 18:12 - Spor

Ticari yatlar faaliyetlerine yeniden başlayacak

2020-05-27 23:02 - Ekonomi

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 5 milyon 750 bini geçti

2020-05-28 03:14 - Genel

BDDK, Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti

2020-05-30 04:01 - Ekonomi

Bakan Kasapoğlu: En başarılı olimpiyatlara adayız

2020-05-30 10:37 - Spor

Karadeniz'de ihracatın lideri Trabzon

2020-05-30 14:37 - Ekonomi

Uluslararası Af Örgütü: Minneapolis'te siyahinin ölümüne neden olan polis hesap vermeli

2020-05-27 19:03 - Genel

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın ilk ziyaretçileri basın mensupları oldu

2020-05-27 19:42 - Gündem

Zabıtanın sütünü götürdüğü Eymen bebek sağlığına kavuştu

2020-05-28 17:25 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat: (İsrail karşısında) Sessizlik suç ortaklığıdır

23:38 - Siyaset

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasında 16 şirkete kayyum atandı

23:22 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısına dünya genelinde protestolar sürüyor

22:38 - Dünya

Celtic taraftarları İsrail'i protesto etti

22:27 - Spor

Tekirdağ'da atık toplama merkezinde çıkan yangına müdahale ediliyor

22:23 - Gündem