?>

'Hint düğünü için 12 kat fazla harcama yapıyorlar'

Inventum Global Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, Hint düğünlerinde kişi başı harcamanın 5 bin, 5 bin 500 avro olduğunu belirterek, "Normal turizm için gelen turistten 10, 12 kat fazla harcama yapıyorlar." dedi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Antalya

Denizi, kumu, plajları, tarihi ve kültürel değerleriyle turistlerin gözde tatil yerlerinden Antalya, düğün turizmiyle de ön plana çıkıyor.

Farklı yemek kültürleri, renkli kıyafetleri ve gelenekleriyle dikkati çeken Hindistan'daki çiftler, düğün için özellikle son yıllarda Türkiye'yi tercih etmeye başladı.

Lüks otellerde üç gün üç gece süren Hint düğünlerinde renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Yıllık cirosu 40 milyar doları aştığı belirtilen düğünlerde, dünyaca ünlü R&B yıldızı Akon, Rahit Khan, Ruskar Prakash, Atif Aslam gibi ünlü şarkıcılar da sahne alıyor.

Düğün için yüzlerce aşçı, binlerce davetli ve organizasyon için çok sayıda görevli Türkiye'ye geliyor. Hindistan'dan gelen aileler de en güzel düğünü yapmak için hiçbir masraftan kaçmıyor.

Hint düğünü organizasyonu gerçekleştiren firmanın yönetici ortağı Özpak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hint düğünleriyle Türkiye'nin adından söz ettirdiğini söyledi.

Yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde önemli yol katettiklerini vurgulayan Özpak, özellikle Antalya ve Bodrum'da Hint düğünü yapmaya devam ettiklerini aktardı.

"Bu pazar tüm ülkelerin iştahını kabartıyor"

Hint düğünlerinin gelir bakımından da önemli olduğuna işaret eden Özpak, şunları kaydetti:

"Hint düğününü diğer turizmden ayıran fark büyük. Normal turizmde kişi başı turizm gelirlerinin 600-650 dolar olduğu söyleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilk hedefi, kişi başı harcamaları yukarıya çekmek ve bizim düşük sezon diye tabir ettiğimiz sezona alternatif sağlamak. Yeni pazarlar yaratmak. Hint düğünlerinde kişi başı harcama çok yüksek. Kişi başı 5 bin, 5 bin 500 avro harcıyorlar. Normal turizm için gelen turistten 10, 12 kat fazla harcama yapıyorlar. Kişi başı harcama kabiliyeti çok yüksek. Böyle olunca, bu pazar tüm ülkelerin iştahını kabartıyor."

Özpak, 2020 için düğün taleplerinin gelmeye başladığını, teyit edilmiş, ödemesi alınmış düğünler olduğunu bildirdi.

Düğün sayılarının artarak devam edeceğine dikkati çeken Özpak, "Hindistan'a kasımdan itibaren mayıs başına kadar uçak seferleri başlatıyoruz. Turizm tarihinde bu bir ilk olacak. Mevcut kapasiteye bunun çok faydası olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tataristan halkı, Gökdeniz Karadeniz'in yaptırdığı caminin açılışını bekliyor… Erdoğan açılışa gelıyor mu!

2019-08-30 18:34 - Özel Haber

Polisten 'değnekçi' operasyonu

2019-09-06 02:32 - Gündem

'Teröre karşı ortak duruş sergilemek zorundayız'

2019-09-04 02:52 - Siyaset

Yurt dışındaki Türk vatandaşlara yönelik hizmetler artıyor

2019-08-30 16:32 - Gündem

Yeşilçam müziği ve fotoğraflarıyla nostaljik yolculuk

2019-09-03 14:52 - Çevre-Hayat

Dorian kasırgası Bahamalar'da etkili oluyor

2019-09-02 11:07 - Dünya

Ulus ve Kızılay yeniden düzenlenecek

2019-08-31 14:22 - Gündem

İran'dan nükleer anlaşmaya uymamada '3. Adım' açıklaması

2019-09-01 20:32 - Dünya

Dorian Kasırgası hava ulaşımını da vurdu

2019-09-03 15:52 - Dünya

YPG/PKK'ya ağustosta ağır darbe

2019-09-02 14:27 - Gündem

İlgili Haberler

Şam Uluslararası Havalimanı'nda 4 milyar dolarlık yatırım başlıyor

16:32 - Ekonomi

Kamu Gözetimi Kurumu ve Birleşmiş Milletlerden raporlama standartlarında işbirliği

15:53 - Ekonomi

Bakan Bolat, ekim ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini değerlendirdi

15:47 - Ekonomi

AA Finans 3. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

15:22 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 180,6 milyar dolar oldu

15:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

11. Yargı Paketi TBMM'de

16:37 - Siyaset

Şam Uluslararası Havalimanı'nda 4 milyar dolarlık yatırım başlıyor

16:32 - Ekonomi

Bakan Yerlikaya: Antalya merkezli 17 ildeki Narkokapan operasyonunda 458 şüpheli gözaltına alındı

16:22 - Gündem

Su kesintileri yaşanan Edirne'ye barajdan su taşıyacak hat 1 ay içinde tamamlanacak

16:17 - Gündem

Yurdun batı kıyıları için kuvvetli yağış uyarısı

16:12 - Gündem