?>

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden 'Cammu Keşmir' açıklaması

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Bhattacharyya, Hindistan'ın, Cammu Keşmir'in ayrıcalıklı statüsüne son vermesine ilişkin, "Bu konular, Hint Anayasası tarafından sağlanan, doğası gereği içişleri konularıdır." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Ankara

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, düzenlediği basın toplantısında, Hindistan'ın, Cammu Keşmir'in ayrıcalıklı statüsüne son vermesi ve bölgeyi Cammu Keşmir ve Ladakh Birlik Toprağı olarak ikiye bölmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin bu eyleminin idari nitelikte olduğunu ve iyi yönetişimi geliştirmeyi amaçladığını savunan Bhattacharyya, Anayasa'nın 370'inci maddesinin (Cammu Keşmir'e özel statü tanıyan) operasyonel olmayan bazı hükümlerinin kaldırılarak, dezavantajlı bölgelere sosyo-ekonomik adalet sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

"İçişleri konuları"

Bhattacharyya, Cammu Keşmir eyaletinin yeniden düzenlenmesinin sıra dışı bir olay olmadığını belirterek, 1953'ten beri ve en son 2014'te eyaletler ve birlik topraklarının çeşitli şekillerde düzenlendiğini ifade etti.

"Bu tür yeniden düzenlemelerin ardındaki amaç, bölgesel eşitsizliği ele almak ve idari verimliliği artırmaktır." diyen Bhattacharyya, hükümetin sınırları veya kontrol hattını değiştirmeyi amaçlamadığını dile getirdi.

Bhattacharyya, "Bu konular, Hint Anayasası tarafından sağlanan, doğası gereği içişleri konularıdır. Alınan bu önlemler yönetişimi zenginleştirmeyi, gelişimi güçlendirmeyi ve Cammu Keşmir ile Leh'i ulusal gelişmeye ve refah seviyesine getirmeyi amaçlar." diye konuştu.

Hindistan, Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırdı

Hindistan, Anayasa'nın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmıştı.

Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayıran "Cammu ve Keşmir'in Yeniden Yapılandırılması Teklifi", önce federal parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha'da (Eyaletler Meclisi), daha sonra da federal parlamentonun alt kanadı Lok Sabha'da (Halk Meclisi) kabul edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

LGS birinci nakil sonuçları açıklandı

2019-08-05 12:33 - Genel

Adana merkezli FETÖ soruşturması: 41 polis hakkında gözaltı kararı

2019-08-03 11:46 - Genel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmek istiyoruz

2019-08-02 18:01 - Genel

PKK'nın Norveç sorumlusuna MİT operasyonu

2019-08-03 13:32 - Gündem

Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in kızı tutuklandı

2019-08-08 21:07 - Dünya

Rusya'dan ABD'ye provokasyon suçlaması

2019-08-03 01:17 - Dünya

Trump'tan 'beyaz ırkçılığın' kınanması için çağrı

2019-08-05 21:42 - Dünya

Bayramda aşırı et tüketimiyle sağlığınız riske girmesin

2019-08-05 14:37 - Sağlık

Nöbetçi noterlerden 190 bini aşkın işlem

2019-08-04 14:49 - Genel

'Arabuluculuk sınavı 24 Kasım'da yapılacak'

2019-08-02 13:47 - Gündem

İlgili Haberler

Norveç varlık fonu, İsrail'deki bazı yatırımlarından çıktı

00:57 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın ateşkes yerine yeni saldırılara hazırlandığını söyledi

22:12 - Dünya

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde orman yangınları çıktı

20:02 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı, İran lideri Hamaney'e suikast tehdidini yineledi

19:43 - Dünya

Irak'ın orta ve güney kesimi tamamen elektriksiz kaldı

18:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Norveç varlık fonu, İsrail'deki bazı yatırımlarından çıktı

00:57 - Dünya

Jandarma Genel Komutanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

00:32 - Gündem

Süper Lig'de ilk hafta maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Şarkıcı Madonna, Gazze'yi ziyaret etmesi için Papa'ya çağrıda bulundu

00:13 - Magazin

Trabzonspor, sahasında Kocaelispor'u yendi

23:48 - Spor