?>

Hindistan, Çin şirketi Xiaomi'nin 682 milyon dolar varlığını dondurdu

Hindistan, Çinli cep telefonu üreticisi Xiaomi'nin 682 milyon dolar varlığına, "yabancı şirketlere fikri mülkiyet hakkı karşılığı yasa dışı para aktardığı" gerekçesiyle el koydu.

Ekonomi - 3 yıl önce

Pekin

Ulusal basında yer alan haberlere göre, yabancı şirketlerin varlık aktarımlarıyla ilgili uyuşmazlıklara bakan istinaf otoritesi, Gümrük Muhafaza Direktörlüğünün 29 Nisan'da verdiği varlıklarının dondurulması kararını onadı.

Kararda, Xiaomi'nin ABD'li mikroçip üreticisi Qualcomm'a, ürettiği akıllı telefonlarda kullandığı çiplerin fikri mülkiyet hakkı karşılığı olarak yaptığı ödemeleri, Döviz Takas Yönetimi Yasası'na aykırı usulle aktardığı, ödemelerin gruba bağlı başka bir şirket tarafından Hindistan dışında tutulmasının kanuna uygun olmadığı belirtildi.

Xiaomi'den yapılan açıklamada ise söz konusu aktarımların, şirketin Hindistan'daki bağlı iştirakinin, Qualcomm ile yaptığı sözleşmeye uygun şekilde yapıldığı savunuldu.

Xiaomi'nin ve Qualcomm'un aktarımların meşru ticari düzenlemelere uygun yapıldığı görüşünde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Şirketimizin itibarını ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak için tüm yasal yollara başvuracağız." ifadesi yer aldı.

Piyasa araştırma şirketi Counterpoint Research'ün verilerine göre, Xiaomi, Güney Koreli üretici Samsung ile yüzde 18'er payla Hindistan'da cep telefonu piyasasında lider konumda bulunuyor.

Hindistan ile Çin arasında Haziran 2020'de yaşanan sınır çatışmasının ardından Çinli şirketler ülkedeki faaliyetlerinde zorluklar ve engellemelerle karşılaşmıştı. Yeni Delhi yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Çinli internet şirketleri tarafından geliştirilen 300'den fazla mobil uygulamayı yasaklarken, yatırım şartlarını zorlaştırmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 13,4 arttı

2022-09-28 10:45 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 87,21 dolar

2022-09-29 09:55 - Ekonomi

Derbide gözler kalecilerde

2022-10-01 12:07 - Spor

Antalya Körfezi'nde fırtına uyarısı

2022-10-02 12:55 - Asayiş

Bakan Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi Isparta'da ziyaretlerde bulundu

2022-09-30 22:45 - Gündem

En iyi Çerkes ölü Çerkestir! -Ülkü Menşure Solak yazdı-

2022-09-30 21:12 - En Son Yazılar

Muş'ta kayaklı koşu sporcuları asfaltta şampiyonalara hazırlanıyor

2022-09-29 16:55 - Spor

Finlandiya 30 Eylül'den itibaren Rus turistlerin ülkeye girişini yasaklayacak

2022-09-29 14:35 - Dünya

MotoGP Tayland Grand Prix'sini Miguel Oliveira kazandı

2022-10-02 14:41 - Spor

Almanya'da "Türk rüzgarı"

2022-09-27 16:56 - Gündem

İlgili Haberler

ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin altında kaldı

16:28 - Ekonomi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan ekmek fiyatlarına ilişkin açıklama

16:03 - Ekonomi

ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentileri geride bıraktı

15:47 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: 8,5 milyon doz şap aşısını sahaya gönderdik

14:43 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, ABD'nin yeni gümrük vergilerinde Türkiye'nin pozitif ayrıştığına işaret

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

NATO Genel Sekreteri, Almanya'nın Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi sağlamasından me

18:28 - Dünya

Lukaşenko, Trump'ın Ukrayna'da barış istiyorsa meseleye dikkatli müdahil olmasını istedi

18:22 - Dünya

Bakan Yerlikaya: Orman yangınlarıyla mücadele herkes büyük bir özveriyle görev yaptı

18:17 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze'ye yardım planı çalışmasının sürdüğünü söyledi

18:07 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile telefonda görüştü

18:04 - Siyaset