?>

Haaland, Premier Lig'de rekorlar kırmaya devam ediyor

Bu sezonki performansıyla İngiltere Premier Lig'de şimdiden birçok rekora imza atan Manchester City'nin Norveçli santrforu Erling Haaland, lig tarihinde üst üste 3 iç saha maçında 3'er gol (hat-trick) kaydeden ilk futbolcu oldu.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

İngiltere Premier Lig'in 8. haftasında Manchester City'nin dün Manchester United'ı 6-3'ü yendiği takımlar arasındaki 187. karşılaşma, şimdiye kadarki en yüksek skorlu Manchester derbisi oldu.

22 yaşındaki Norveçli golcü Haaland, Crystal Palace ve Nottingham Forest maçlarının ardından Manchester United karşısında da hat-trick yaptı.

Premier Lig'de en hızlı 3 hat-trick yapan oyuncu rekorunun sahibi Michael Owen bu dereceye 48 maçta ulaşırken, Haaland sadece sekiz maçta rekorun yeni sahibi oldu. 1997-2004 tarihleri arasında Liverpool forması giyen Owen, 48 maçta üç kez rakip filelere 3 gol birden göndermişti.

Haaland, Premier Lig'de çıktığı 8 maçta 14 gol atarak gol krallığı yarışında da zirvede yer alıyor. Gol krallığında Norveçli oyuncunun en yakın rakibi konumundaki Tottenham'ın yıldızı Harry Kane ise Haaland'ın yarısı (7) kadar skor üretebildi.

Manchester United maçı öncesinde çıktığı 7 lig karşılaşmasında 11 gol atan Erling Haaland, eski futbolcu Mick Quinn'in rekorunu kırarak en iyi başlangıç yapan oyuncu olmuştu. İlk 5 maçında 9 gole ulaşan Premier Lig'in tek ismi konumundaki Haaland, bu başarısı nedeniyle ağustos ayının en iyi oyuncusu da seçilmişti.

Premier Lig'de üst üste 4 deplasman maçında gol atan tek oyuncu rekorunu da elinde bulunduran Haaland, takımıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de önemli bir performans sergiledi.

- Şampiyonlar Ligi'nde de birçok rekor kırdı

Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City formasıyla çıktığı 2 müsabakada 3 gole imza attı.

Bu sezon City formasıyla Sevilla'nın 2, eski takımı Borussia Dortmund'un ise 1 kez ağlarını sarsan Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde üç ayrı takım formasıyla bir maçta birden fazla gol atan tek oyuncu konumunda.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 20 maçında 25 kez fileleri havalandırarak eski yıldız futbolcular Ruud van Nistelrooy ile Roberto Soldado'nun 16 gollük rekorlarını açık ara geliştiren Haaland, turnuvada 25 gol barajına en genç yaşta ulaşan oyuncu rekorunu da Kylian Mbappe'nin elinden aldı.

"Devler Ligi" kariyerinde 21 maçta 26 golü bulunan Haaland, kalan 9 karşılaşmada bir kez daha ağları sarsarsa, şimdiden egale ettiği Van Nistelrooy'un 30 maçtaki turnuva gol rekorunun da yeni sahibi olacak.

Turnuvada 10 ve 15 gole en az sayıda maça çıkarak ulaşan oyuncu rekorlarını elinde bulunduran Haaland, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında gol atma başarısı gösteren City'nin tek oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

Kariyerinde 100 gol barajına, çıktığı 146. karşılaşma sonunda ulaşan Haaland, bu alanda da açık ara önde bulunuyor. Norveçli oyuncunun 100 gollük performansına Neymar 173, Mbappe 180, Messi 210 maçta ulaşabilmişti.

Norveç formasıyla 23 karşılaşmada 21 gole imza atan Haaland, 2019'da Honduras filelerini 9 kez sarsarak 20 yaş altı milli takım turnuvalarında bir maçta bunu başaran tek oyuncu rekorunun da sahibi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 13,4 arttı

2022-09-28 10:45 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 87,21 dolar

2022-09-29 09:55 - Ekonomi

Derbide gözler kalecilerde

2022-10-01 12:07 - Spor

Antalya Körfezi'nde fırtına uyarısı

2022-10-02 12:55 - Asayiş

En iyi Çerkes ölü Çerkestir! -Ülkü Menşure Solak yazdı-

2022-09-30 21:12 - En Son Yazılar

Gençler dünya ikincisi muaythai sporcusu Cihan Doğu, gözünü zirveye dikti

2022-10-02 11:44 - Spor

Türkiye'den Endonezya'daki futbol maçında yaşanan izdihamda ölenler için başsağlığı mesajı

2022-10-02 16:04 - Gündem

Andriy Yermak'tan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne ziyaret

2022-10-02 18:28 - Teknoloji

Pakistan'da mahkeme eski Başbakan İmran Han hakkında tutuklama emri çıkardı

2022-10-01 20:41 - Dünya

Ünye Limanı'ndan Rusya'ya Ro-Ro gemisiyle ilk sebze ve meyve ihracatı gerçekleştirildi

2022-09-30 21:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli atlet Mazlum Demir, 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu

15:23 - Spor

Deniz Öncü, Moto2 Çekya Grand Prix'sini 13. sırada bitirdi

15:08 - Spor

Samsunspor'da hedef UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak

14:37 - Spor

Şahika Ercümen, Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda 4 altın madalya kazandı

13:32 - Spor

Balkan şampiyonu genç milli triatloncu, yeni uluslararası başarılara odaklandı

12:22 - Spor

Günün Manşetleri

Yurdun doğusundaki bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı

15:22 - Gündem

Antalya'da 102 binden fazla yabancı ziyaretçi girişiyle temmuz ayı rekoru kırıldı

15:12 - Ekonomi

Papa 14. Leo, uluslararası topluma Gazze'de insan haklarına saygı duyulması çağrısı yaptı

14:57 - Dünya

Samsunspor'da hedef UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak

14:37 - Spor

Uşak'ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

14:32 - Gündem