?>

'Hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağız'

CHP Parti Sözcüsü Böke, "Rejim değişikliğine 'hayır' diyenlere, Cumhuriyet'e sahip çıkanlara, ister Hükümet yandaşları tarafından, isterse Hükümetin cesaretlendirdikleri tarafından gelebilecek hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağız." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunarak, sorularını yanıtladı.

İktidarın en temel görevinin vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak olduğunu anlatan Selin Sayek Böke, "Asgari ücret açlık sınırının altındayken, asgari ücrete yapılan 104 liralık zam iki haftada erimişken, Türk lirası yüzde 26 civarında değer kaybetmişken, Türkiye'nin gündemi bunlardan çok uzakta, ülkenin geleceği bir rejim değişikliği inadına kilitlenmiş durumda." değerlendirmesini yaptı.

"Paket yeniden açıklandı"

"Reform" kelimesinin içinin boşaltıldığını kaydeden Böke, Eylül'de duyurulan Doğu-Güneydoğu teşvik paketinin yeniden ambalajlanarak, "Cazibe merkezleri" adı altında büyük şaşaalarla yeniden açıklandığını ileri sürdü.

Böke, arka arkaya paket açıklama ihtiyacının, hem iş yapılmamasından hem de yapılanların işe yaramamasından kaynaklandığını iddia ederek, "Siyasi istikrarsızlık, hukuksuzluk, terör ve güvensizlik devam ettiği sürece bu paketler ve Merkez Bankası hiçbir soruna çare olamaz. Hepimize düşen görev, bu siyasi istikrarsızlığı, hukuksuzluğu, demokrasi yoksunluğunu bir an evvel düzeltmek ve Türkiye'nin, 80 milyonun ortak sorununa çare olmaktır." diye konuştu.

"Ekonominin huzura, güvene ihtiyacı var"

Türkiye ekonomisinin huzura, güvene, güvenliğe, demokrasiye, birlikte yaşama kültürünü geliştirecek bir değişime ihtiyaç duyduğunu belirten Böke, rejim değişikliği dayatmasıyla, statükoyu ve vesayeti derinleştirecek adımlardan uzak işler yapılması gerektiğini aktardı.

Referandum sürecine gidilirken, daha ilk haftadan "Hayır" diyeceğini açıklayan kişi ve kurumlara baskıların başladığını kaydeden Böke, iktidarın referandum stratejisinin "korku ve tehdit olduğunu" iddia etti.

Böke, Türkiye Kamu-Sen'e dün bir saldırı yapıldığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Rejim değişikliğine 'hayır' diyenlere, Cumhuriyet'e sahip çıkanlara, 'milletin egemenliği sarayın egemenliğinden kıymetlidir, saraya teslimiyete hayır' diyenlere, ister Hükümet yandaşları tarafından, isterse Hükümetin cesaretlendirdikleri tarafından gelebilecek hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağız. Buna 'demokrasi, Cumhuriyet, Türkiye'nin birliği, beraberliği, birlikte yaşama kültürü' diyen hiç kimse izin vermeyecektir ve izin vermemelidir. Vatandaşından STK'sına, derneklerinden odalarına hepimize ortak bir görev düşüyor, demokrasiyi bu referandumda da yaşatmak ve daha sonra demokrasiyi hep beraber inşa edecek hayır adımını atmak hepimizin en temel görevi. Ne yaparsanız yapın, Türkiye'ye, tek adam rejimine karşı duranların mücadelesine ve demokrasiye engel olamayacaksınız. Bu ülkede mutlaka demokrasi kazanacak, er ya da geç. 'Türkiye, Cumhuriyet' diyen, 'Bizi fakirleştiren, ayrıştıran, tehdit eden bu düzen değişmeli' diyen herkes, mutlaka 'hayır' diyecek."

Sporcuların "evet" kampanyası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, açıklamasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bazı milli sporcuların sosyal medyada başlattığı 'evet' kampanyasının" sorulduğu Böke, "Ekmeğini taştan çıkarmak zorunda kalan milyonlar var Türkiye'de, onlar kendi yarınları için 'hayır' diyecekler ama belli ki kendi kazandığı milyonlar ancak sarayın vesayetine bağlı olanlar, Türkiye'yi yok etmek pahasına 'evet' demeyi göze almışlar." yanıtını verdi.

Muhabir: Mehmet Tosun,Barış Gündoğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit sayısı 5'e yükseldi

2017-01-19 17:32 - Asayiş

Türk futbolu yasta

2017-01-22 15:37 - Spor

Üşüyen rakiplerini ateş yakıp ısıttılar

2017-01-23 18:52 - Spor

Vestel Venus V3 5580 inceleme

2017-01-19 01:37 - Teknoloji

Oyunseverler İstanbul'da buluşuyor

2017-01-22 17:02 - Teknoloji

Real Madrid'e Kral Kupası şoku

2017-01-19 04:37 - Spor

'Millet ne derse 'başla göz üstüne' diyeceğiz'

2017-01-18 20:22 - Siyaset

Pompeo, CIA'in yeni patronu oldu

2017-01-24 09:32 - Dünya

Sığınmacılar Yunanistan'daki kamplarda güvende hissetmiyor

2017-01-24 22:02 - Dünya

Eskişehir’de FETÖ’den 6 polis tutuklandı

2017-01-25 01:17 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı çalışmalarını tamamladı

18:08 - Siyaset

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliğine kura ile CHP'li İbrahim Kahraman seçildi

16:47 - Siyaset

Özgür Özel, 22. Olağanüstü Kurultay'da yeniden CHP Genel Başkanlığına seçildi

14:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin’i tanıma kararları, iki devletli çözüme ivme kazandıracaktır

10:22 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

23:01 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı çalışmalarını tamamladı

18:08 - Siyaset

İzmir'in Buca ilçesinde toplanmayan çöplere tepki

17:02 - Gündem

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliğine kura ile CHP'li İbrahim Kahraman seçildi

16:47 - Siyaset

Kanada, Avustralya ve İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

16:28 - Dünya

Ticaret Bakanlığından ürünlere ilişkin fiyat paylaşımı yapan sosyal medya kullanıcılarına uyarı

16:03 - Ekonomi