?>

'Hiç kimse Suriye hükümetinden daha fazla insan öldürmedi'

BM Genel Sekreteri Ban, "Bir çok grup masum insanları öldürdü ancak hiçbiri varil bombalarıyla sivillere saldıran ve binlerce tutukluya işkence eden Suriye hükümetinden daha fazla insan öldürmedi." dedi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye rejiminin diğer tüm gruplardan daha fazla masum insan öldürdüğünü belirterek, "Bu kadar şiddet ve kötü yönetimin ardından Suriye'nin geleceği bir kişinin kaderine bırakılamaz." dedi.

BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri başladı. 26 Eylül'e kadar sürecek görüşmelerin açılış gününde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, yıl sonunda görev süresi sona ereceği için onuncu ve son kez BM Genel Kurulu'na hitap etti.

"Suriye'nin geleceği bir kişinin kaderine bırakılamaz"

Suriye'deki çatışmaların çok sayıda insanın yaşamına mal olduğu ve istikrarsızlığı artırdığını kaydeden Ban, "Bir çok grup masum insanları öldürdü ancak hiçbirisi varil bombalarıyla sivillere saldıran ve binlerce tutukluya işkence eden Suriye hükümetinden daha fazla insan öldürmedi. Savaş makinesini besleyen güçlü himayecilerin de ellerine kan bulaşmıştır." diye konuştu.

"Bundan daha kötüsü olmaz dediğimiz tüm eşikler aşıldı." diyen Ban, "Dün BM ve Suriye Kızılayı'nın yardım konvoyuna yapılan vahşi ve görünüşe göre bilinçli saldırı bunun son örneği. Bu saldırı nedeniyle BM yardım faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

Bu saldırıların hesabının sorulması gerektiğini söyleyen Ban, "Gecikmiş politik sürecin biran önce başlatılması lazım. Bu kadar şiddet ve kötü yönetimin ardından Suriye'nin geleceği bir kişinin kaderine bırakılamaz." dedi.

"Sinsi siyasi hesaplarla korkuları derinleştirerek oy devşirmeye çalışmayın"

Ban Ki-mun, konuşmasında İsrail-Filistin sorununa da değindi. Filistin bayrağının BM'de gururla göndere çekildiğini ancak iki devletli çözüm beklentisinin de gün be gün aşağıya indiğini belirten Ban, İsrail işgalinin 50. yılına girdiğini ifade etti.

Görev yaptığı 10 yılın illegal yerleşimler ve kutuplaşmalar nedeniyle kaybedildiğini anlatan Ban, "Filistinlilerin bağımsızlık ve özgür gelecek taleplerini reddetmek İsrail'i demokrasiden uzaklaştırıp daha fazla küresel izolasyona iter." diye konuştu.

Konuşmasında sığınmacı, göçmenler ve özellikle Müslümanlara karşı önyargı ve nefret söylemlerini eleştiren Ban, "Buradan siyasi liderlere ve adaylara sesleniyorum: tehlikeli ve sinsi siyasi hesaplarla korkuları derinleştirerek oy devşirmeye çalışmayın." dedi.

Muhabir: Mustafa Keleş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Trafik sigortasında yüzde 10'luk indirim bekliyoruz'

2016-09-20 21:02 - Ekonomi

Tatilcilerin dönüş yolculuğu erken başladı

2016-09-14 20:02 - Gündem

Çocuklarda bademcik ve geniz eti sorunlarına dikkat

2016-09-14 16:42 - Sağlık

Kutsal topraklarda bayramlaşma

2016-09-14 16:02 - Gündem

Prof. Dr. Karatay'dan 'kaya tuzu' önerisi

2016-09-17 15:11 - Sağlık

Rus turistlerden Türkiye'ye büyük talep

2016-09-15 17:37 - Dünya

iPhone 7, Türk Topraklarında! (VİDEO)

2016-09-18 13:32 - Teknoloji

İngiltere nükleer santral inşasına yeşil ışık yaktı

2016-09-15 17:22 - Genel

Çavuşoğlu: Gülen'in iadesi konusunda hayal kırıklığı yaşıyoruz!

2016-09-20 03:52 - Dünya

68. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

2016-09-19 13:57 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Netanyahu, 2026 genel seçimlerinde yeniden aday olma niyetini açıkladı

02:48 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'deki 2 İsrailli esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

00:03 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırısında Batı Şeria'da bir çift yaralandı

23:02 - Dünya

ABD'de milyonlarca kişi Trump karşıtı 'Krallara Hayır' protestolarında bir araya geldi

22:03 - Dünya

Kassam Tugayları, bugün bulunan iki İsrailli esirin cesedini teslim edeceğini duyurdu

21:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Netanyahu, 2026 genel seçimlerinde yeniden aday olma niyetini açıkladı

02:48 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'deki 2 İsrailli esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

00:03 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırısında Batı Şeria'da bir çift yaralandı

23:02 - Dünya

Galatasaray, Sane'nin golleriyle Başakşehir'i 2-1 yendi

22:23 - Spor

ABD'de milyonlarca kişi Trump karşıtı 'Krallara Hayır' protestolarında bir araya geldi

22:03 - Dünya