?>

Her 14 saniyede 1 siber saldırı

MOBİLSİAD Başkanı Prof. Dr. Alkin, iş dünyasında 2015-2017 ortalamasına göre her 40 saniyede 1 firmanın fidye amaçlı virüs saldırısına maruz kaldığını belirterek, "Bu yıl da her 14 saniyede 1 firmanın maruz kalacağı tahmin ediliyor." dedi.

Teknoloji - 6 yıl önce

Ankara

Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD) Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, AA muhabirine, uluslararası raporlar ışığında siber suçlar ve bu alandaki güvenlik uygulamalarına ilişkin son durumu değerlendirdi.

Dünyada şirketler ve hane halkının siber suçlardan gördüğü zararın 2015 yılı itibarıyla 3 trilyon dolar olarak hesaplandığı aktaran Alkin, "Siber suçlar nedeniyle şirketler ve hane halklarının yıllık ekonomik değer kaybının geçen yıl itibarıyla 3,5 trilyon dolara ulaştığı düşünülüyor." diye konuştu.

Siber suçlar nedeniyle 2020 itibarıyla yaklaşık 6 trilyon dolarlık bir kayıp yaşanma riskinin bulunduğuna dikkati çeken Alkin, illegal örgütlerin siber suçlardan elde ettiği karın daha yüksek olduğunu, bu örgütlerin düşük maliyetler nedeniyle siber alana yöneldiklerini söyledi.

Alkin, bu konuya daha fazla önem verilmesi ve kaynak ayrılması gerektiğini ifade etti.

Siber fidye yazılımlarına da değinen Alkin, "ABD'de sadece geçen sene yanlış bir linke tıklamaları nedeniyle kendilerini siber fidye tuzağında bulanların sayısı oldukça fazla. Buradan kurtulmaları için siber suç örgütünün insanlardan istediği paranın büyüklüğü 1 milyar dolara, dünya genelinde de 5 milyar dolara ulaştı." bilgisini paylaştı.

Siber tehdidin boyutu büyük

Kerem Alkin, "İş dünyasında 2015-2017 ortalamasına göre her 40 saniyede 1 firma, fidye amaçlı virüs saldırısına maruz kaldı. Bu yıl da her 14 saniyede 1 firmanın fidye amaçlı siber saldırıya maruz kalacağı tahmin ediliyor." dedi.

Alkin, internetten yararlanacak akıllı cihazların sayısının 2020'de 200 milyara ulaşmasının beklendiğini aktararak, "2020'de şirketler ve hane halkının günlük hayatını idame ettirebilmek için 300 milyar şifre kullanması bekleniyor." ifadesini kullandı.

Sadece bilgi güvenliği için yılda 100 milyar dolar siber güvenlik harcaması gerçekleştirildiğini belirten Alkin, 6 trilyon dolarlık ekonomik değer kaybına sebep olabilecek siber saldırılara karşı yapılacak harcamaların 1 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

65 milyon yıllık dev fosil duvardan söküldü

2019-03-26 13:56 - Kültür Sanat

Gana’da otobüs kazası: 60 ölü

2019-03-22 17:14 - Dünya

Türkiye İş Bankası Müzesi'nden "İstiklal" sergisi

2019-03-25 15:56 - Genel

Milli Takım’da Emre Belözoğlu şoku

2019-03-25 20:31 - Spor

Doğu'da kar yağışı etkisini sürdürecek

2019-03-26 18:52 - Gündem

Her 14 saniyede 1 siber saldırı

2019-03-26 18:57 - Teknoloji

İsrail ateşkese rağmen Gazze'yi vurmaya devam etti

2019-03-26 11:02 - Dünya

Çanakkale'de düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 4 ölü

2019-03-26 11:38 - Genel

Eski milletvekili yazlığında ölü bulundu

2019-03-23 02:53 - Asayiş

Malatya’da korkutan depremler

2019-03-21 13:23 - Genel

İlgili Haberler

Grok'un yeni sürümü yapay zekada "siyasi zehirlenme" tartışmasını gündeme getirdi

18:23 - Teknoloji

Akademisyenler kazı çalışmalarıyla Van'da deprem üretme potansiyeli olan Erciş fayını araştırıy

14:52 - Teknoloji

Teknoloji askerin 'omuzdaş'ı oldu

11:47 - Teknoloji

Hatay'daki Kırıkhan Roketsan Endüstri Bölgesi'nde inşa çalışmaları sürüyor

11:37 - Teknoloji

Çinli araştırmacılar, insan gözünden daha hızlı şekilde ışığa adapte olan biyonik sensör geliştirdi

15:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Trump, Ulaştırma Bakanı Duffy'i NASA'nın "Geçici Direktörü" olarak atadığını duy

04:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump, bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

04:13 - Dünya

Ege Denizi'nde 4,6 büyüklüğünde deprem

02:37 - Gündem

Trump, Brezilya'nın eski lider Bolsonaro'ya davranış biçimini eleştirdi

02:02 - Dünya

TBMM'deki bazı komisyonların tatilde ve aravermede çalışmasını içeren kararlar Resmi Gazete

01:32 - Gündem