?>

Hedefleri olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edebilmek

Milli halterciler Ferdi Hardal ve Ahmet Turan Okyay, eylül ayında Tayland'da düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası'nda derece elde ederek, 2020 Tokyo Olimpiyatları için vize almayı hedefliyor.

Spor - 6 yıl önce

Gaziantep

Katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde eden milli halterciler Ferdi Hardal ve Ahmet Turan Okyay, bir yandan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda eğitim hayatlarına devam ederken, bir yandan da Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gazikent Spor Salonu'nda antrenmanlarına aralıksız devam ediyor.

Tayland'da 16-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası'nda iyi bir kota puanı alarak, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda halterde yarışacak 2 erkek sporcu olmayı hedefleyen genç milliler, emeklerinin karşılığını alabilmek için omuz omuza vererek birbirlerini destekliyor.

Hardal: Buralara gelmem halter sayesinde oldu

Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda koparmada 127 kiloyla bronz, silkmede 155 kiloyla gümüş ve toplamda 282 kiloyla bronz madalya elde eden milli halterci Ferdi Hardal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıl önce Tokat'ın Çat beldesinde beden eğitimi öğretmeni sayesinde haltere başladığını söyledi.

İlk uluslararası başarısını spora başladıktan 3 yıl sonra elde ettiğini dile getiren Hardal, yıldızlar kategorisinde Avrupa üçüncülüğü bulunduğunu belirtti.

Daha sonra eğitimini sürdürdüğü Gaziosmanpaşa Üniversitesinden GAÜN'e geçiş yaptığını anlatan Hardal, sportif faaliyetlerini daha iyi yürütebilmek amacıyla Gaziantep'e yerleştiğini kaydetti.

Sporun kendisine güzel bir yaşam sunduğunu vurgulayan Hardal, şöyle konuştu:

"Buralara gelmem halter sayesinde oldu. Halter olmasaydı köyde veya sanayide olacaktım. Önümüzdeki en önemli yarışma 2020 Tokyo Olimpiyatları. Olimpiyatlara halter branşında erkeklerde 2 kişi gidebilecek. Büyük ihtimalla ben de varım. Düzenlenen uluslararası yarışmalarda kim daha fazla puan alırsa, olimpiyatlara gitmeyi hak edecek. Önümüzde Büyükler Dünya Şampiyonası var Tayland'da. Şu an ona hazırlanıyoruz."

Okyay: Şu ana kadar 3 Avrupa şampiyonluğum var

Şampiyon halterci Ahmet Turan Okyay, spora ilk olarak güreş branşında başladığını anlattı.

Güreş antrenmanlarına gittiği dönemde bir halter antrenörüyle tanışmasıyla bu branşa yöneldiğini kaydeden Oktay, "2015 yılında Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. Bu başarımı aynı şekilde devam ettirdim ve şu ana kadar 3 Avrupa şampiyonluğum var. Antrenmanları yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Önümüzdeki Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeyi ve 2020 Tokyo Olimpiyatları için iyi bir kota puanı alabilmeyi amaçlıyorum. Spor bana daha gayretli çalışmayı, sabrı ve mücadele hırsını öğretti. Gençlerin spora yönelmesini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya, bayramda 400 bin turist ağırladı

2019-06-07 14:19 - Ekonomi

Bu mahallede kimse cep telefonu taşımıyor

2019-06-09 18:45 - Gündem

Meke Gölü kırmızıya büründü

2019-06-06 23:42 - Gündem

Antalya'da 20 kilo 318 gram sahte altın ele geçirildi

2019-06-09 17:22 - Gündem

Akan trafiğe aldırış etmeyip tehlike saçtılar

2019-06-08 12:25 - Asayiş

Anadolu Efes finalde

2019-06-06 00:03 - Spor

Hedefleri olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edebilmek

2019-06-10 14:52 - Spor

Bayram tatilinde doğaseverlerin rotası: Doğu Karadeniz

2019-06-04 18:12 - Çevre-Hayat

'Nasıl bir tezgah olduğunu Türkiye bir-iki güne anlar'

2019-06-07 00:32 - Gündem

Fenerbahçe Beko finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu

2019-06-07 00:37 - Spor

İlgili Haberler

Luccas Claro'da "yırtık, çıkık ve kırık" tespit edildi

23:48 - Spor

Trabzonspor'dan 131 hafta sonra 4'te 4'lük seri

22:37 - Spor

Trabzonspor, Eyüpspor'u mağlup etti

22:23 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın İzmir'deki Kosova maçı biletleri ücretsiz

21:23 - Spor

Alperen Şengün'ün 17 sayı attığı maçta Rockets, Pistons'a 115-111 yenildi

15:19 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail Savunma Bakanı Katz'dan orduya Gazze'de yıkımı sürdürme talimatı

01:48 - Dünya

Çankırı'da içme suyunu karşılayan Güldürcek Barajı'nda su seviyesi yüzde 17,25'e düşt

01:42 - Gündem

Trump, Kanada'ya uygulanan tarifeyi yüzde 10 artıracağını açıkladı

01:37 - Dünya

İsrail, Mısır arama kurtarma ekiplerinin Gazze Şeridi'ne girmesini kabul etti

00:08 - Dünya

Luccas Claro'da "yırtık, çıkık ve kırık" tespit edildi

23:48 - Spor