?>

"Hedefimiz Tokyo’da olmak"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, amaçlarının 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda dünyanın en iyi güreş takımıyla yer almak olduğunu söyleyerek, Taha Akgül’ün de üst üste 3 Olimpiyat şampiyonluğu kazanabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Spor - 7 yıl önce

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, amaçlarının 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda dünyanın en iyi güreş takımıyla yer almak olduğunu söyleyerek, Taha Akgül’ün de üst üste 3 Olimpiyat şampiyonluğu kazanabilecek kapasitede olduklarını açıkladı.

Tokyo’da düzenlenecek olan 2020 Olimpiyatları’na çok güçlü bir kadroyla gitmeyi hedefleyen Türkiye Güreş Federasyonu’nda Başkan Musa Aydın, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

2016’da Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenen Olimpiyatlarda Türkiye’nin kazandığı 8 madalyanın 5’inin güreşte geldiğini hatırlatan Musa Aydın, “52 yıl aradan sonra böyle bir başarı geldi. Çıtayı yükseltmek istiyoruz. 2017 ve 2018 Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na baktığımızda başarılarımızı devam ettirdik. Bundan sonraki hedefimiz 2019 Dünya Şampiyonası’nda Olimpiyat vizeleri almak. 1 yıl öncesinden bu kotaları alırsak 1 yıl boyunca daha rahat bir çalışma programı uygularız. Hedefimiz 2019 Dünya Şampiyonası’nda kota almak ve başarılara imza atmak. Akabinde 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda dünyanın en iyi güreş takımı olarak ülkemizi temsil etmek istiyoruz. En azından 2016’daki 5 madalyayı korumak ve üzerine çıkmak istiyoruz. 2012 yılında Londra’da 1 bronz almıştık, biz göreve geldikten sonra 1 madalya sayısı, 5 madalyaya çıktı. Hedefimiz de bunun altına düşmemek” dedi.

“YAĞLI GÜREŞÇİLER, TAHA’YA CEVAP VEREMEZ HALE GELDİ”

Olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül’ü daha önce başpehlivanlarla şampiyonalara hazırladıklarını söyleyen Musa Aydın, “Geçmişte Taha Akgül’ü Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na başpehlivanlarla hazırladık. Yağlı güreş biraz daha ağır ve uzun süren ağır bir güreş. Minder güreşi ise zamana dayalı, hızlı hareket ve hamleler isteyen bir dal. Zaman içinde artık bizim yağlı güreşçilerimiz Taha’ya cevap veremez duruma geldiler. Bundan sonra artık Taha’ya yurt dışından partner getireceğiz. Taha’nın gerçekten rakibi yok. 125 kilo olmasına rağmen, 55 kilolar gibi hareketli bir sporcu. Teknik yapabilen bir sporcu. Bu eksikliğini de gideceğiz ve inşallah 2016’da olduğu gibi Tokyo’da da ülkemize altın madalya kazandıracağımıza inanıyorum” dedi.

Son olarak Taha Akgül’ün minder güreşini bırakıp er meydanına çıkıp çıkmayacağıyla ilgili konuşan Aydın, “En büyük hedefimiz Taha’nın Tokyo’da Olimpiyat şampiyonu olması. Taha, Tokyo’nun ardından bir Olimpiyat daha çıkarabilir. Aslında rekor kırabilir 3 Olimpiyat şampiyonluğuyla. Bu kapasitede bir sporcu. Bu Olimpiyatlarda şampiyon olacağına inanıyorum ve ondan sonra da kararı kendisi verecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şehit cenazesinde çocuklardan duygulandıran hareket

2018-12-26 20:30 - Gündem

Mehmetçik eğitimlerini aralıksız sürdürüyor

2018-12-26 13:42 - Gündem

Ayrılık acısı kayalıklara çıkarttı

2018-12-22 16:32 - Gündem

Trabzonspor, ilk yarıyı galibiyetle kapatmak istiyor

2018-12-22 14:00 - Spor

YSK seçim yasaklarını açıkladı

2018-12-25 11:24 - Gündem

Suriyelilerle ilgili doğru bilinen yanlışlar

2018-12-25 20:52 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tunus’ta

2018-12-22 23:32 - Gündem

"Hedefimiz Tokyo’da olmak"

2018-12-28 13:57 - Spor

Sobadan sızan karbonmonoksit gazı yaşlı çifti ayırdı

2018-12-27 17:02 - Asayiş

Suriye’deki sel felaketi mağdurları için yardım çağrısı

2018-12-27 23:32 - Dünya

İlgili Haberler

Milli yüzücü Nusrat Allahverdi, gençlerde Avrupa şampiyonu oldu

22:28 - Spor

Alanyaspor, kadrosuna kattığı 2 oyuncu için imza töreni düzenledi

22:17 - Spor

Göztepe'de İsmail Köybaşı'nın sözleşmesi 1 yıl uzatıldı

21:58 - Spor

Tek erkeklerde dünya 2 numarası Alcaraz Wimbledon'da 3. tura çıktı

20:53 - Spor

İsmail Kartal ile İran ekibi Persepolis'in yolları ayrıldı

20:17 - Spor

Günün Manşetleri

İzmir, Kütahya ve Bursa'daki orman yangınlarına müdahale ediliyor

23:03 - Gündem

İzmir ve Kütahya'daki orman yangınlarına müdahale ediliyor

22:37 - Gündem

Çeşme'de ziraat alanında başlayıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

22:33 - Gündem

Alanyaspor, kadrosuna kattığı 2 oyuncu için imza töreni düzenledi

22:17 - Spor

Fransa'da işçi grevi nedeniyle Paris ve çeşitli şehirlerde bazı uçuşlar iptal edildi

22:02 - Dünya