?>

Hayırseverlerle köy okulları arasında köprü oluyor

Adıyaman'da çocuk gelişimi uzmanı olarak görev yapan Ece Eroğlu, hayırseverlerden topladığı yardımları köylerdeki anaokullarına ulaştırıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Adıyaman

Adıyaman'da Çocuk Gelişimi Uzmanı Ece Eroğlu, hayırseverlerden topladığı yardımları gönüllü olarak köy okullarında eğitim gören öğrencilere dağıtıyor.

Yaklaşık üç ay içerisinde 3 okula yardımları ulaştıran Eroğlu, en son Adıyaman merkeze bağlı Külafhöyük İlkokulu'nda eğitim gören ana sınıfı öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarını giderdi.

Ece Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kutu Kutu Mutluluk Projesi"ni hayata geçirdiğini ve proje kapsamında sosyal medya üzerinden hayırseverler ile iletişime geçip topladığı malzemelerle, belirlediği okulların ana sınıflarının ihtiyaçlarını giderdiğini belirtti.

Köy okullarındaki öğrencilere umut, destek ve el olmak istediğini anlatan Eroğlu, "Öğrencilerim kentte olduğu için ana sınıfının ihtiyacı olan her türlü malzemeye ulaşabiliyor ama köy okullarında öğrenciler o kadar şanslı olmayabiliyor." ifadesini kullandı.

Eroğlu, hayırseverlerden sadece kırtasiye malzemesi istediğini, nakit bağışını kabul etmediğini dile getirerek, "Belirlediğim köy okullarına ulaşıp onların ihtiyaçlarını karşılıyorum. Buradan da sizler aracılığıyla bana ulaşan hayırseverlerden destek istiyorum. Hep beraber el ele vererek köy okulunda okuyan öğrencilere ulaşalım." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yetiş'ten Eroğlu'na teşekkür

Adıyaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yetiş ise Ece Eroğlu'na başlattığı proje için teşekkür etti.

Çocukluk hayalini gerçekleştiren Eroğlu'nun çalışmalarına şahitlik ettiğini anlatan Yetiş, "Okul öncesi eğitimin diğer kademelere göre çok büyük önemi var. Okul öncesinden faydalanan öğrencilerin diğer öğrencilere göre yüzde 20 olarak daha başarılı olduklarını gözlemliyoruz. İlimizin iki ilçesi haricinde bütün ilçelerimizin okul öncesi oranları Türkiye ortalamasının üzerinde." dedi.

Külafhöyük İlkokulu ana sınıfı öğretmeni Emine Gündüz ise kendilerine yapılan yardımlardan dolayı Ece Eroğlu'na ve hayırseverlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tayland'daki silahlı saldırıda 26 kişi öldü, 57 kişi yaralandı

2020-02-09 19:15 - Genel

'Aşk'la başladığı ampute futbolda adını milli takıma yazdırdı

2020-02-10 17:52 - Çevre-Hayat

Buz tutan Porsuk Çayı'nda 'kurtarma' tatbikatı

2020-02-05 16:27 - Çevre-Hayat

4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi başladı

2020-02-09 17:07 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi spor turizminde de dünyanın göz bebeği haline getiriyoruz

2020-02-08 20:02 - Gündem

Sivasspor zirveyi kaptırmadı

2020-02-09 21:58 - Spor

Bahçesaray'da çığın düştüğü bölgede arama çalışmaları sürüyor

2020-02-05 13:47 - Gündem

Araştırmacı Mehmet Dilbaz Beyoğlu'nun oluşum hikayesini anlattı

2020-02-05 14:07 - Kültür Sanat

Irak'ta Sadr destekçilerinin gösteri meydanlarından çekilmesiyle eylemler yeniden hız kazandı

2020-02-10 00:47 - Dünya

MHP Van'a heyet gönderecek

2020-02-06 21:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Adana'da görevli imam Down sendromlu Yavuz'un umre hayalini gerçeğe dönüştürdü

22:33 - Çevre-Hayat

Gümüşhane'de kadınların kışlık yiyecek mesaisi başladı

15:57 - Çevre-Hayat

Cam kemik hastalığıyla büyüyen Hamza "doktorluk" hayalini gerçeğe dönüştürdü

14:22 - Çevre-Hayat

Eski hükümlü İŞKUR hibesiyle aldığı 5 inekle hayatında yeni bir sayfa açtı

14:08 - Çevre-Hayat

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yaklaşık 450 yılkı atı yaşıyor

14:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail basını "Witkoff'un 21 maddelik Gazze'de ateşkes teklifi"ni paylaştı

21:57 - Dünya

Kocaeli'de nefes borusuna hünnap kaçan kişi, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

21:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez'le telefonda görüştü

21:07 - Siyaset

Çin: İran nükleer sorunundaki çözümsüzlük Orta Doğu'da yeni bir krizi tetikleyebilir

21:02 - Dünya

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde parti mitinginde çıkan izdihamda 31 kişi öldü

20:57 - Dünya