?>

Hayata yeniden başladı, çocuklarını spora yönlendirdi

Kayseri'de daha önce uyuşturucu madde kullanan ve tedavi gören babalarının spora yönlendirmesiyle wushuya başlayan 2 kardeş, kazandıkları başarılarla ailelerini gururlandırdı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Kayseri

Kayseri'nin Battalgazi Mahallesi'nde kirada oturdukları eski bir evde hayata tutunmaya çalışan Acun ailesinin çocukları 12 yaşındaki Genco Acun ve 14 yaşındaki Diyar Acun, 2 yıl önce internette gördükleri wushu sporuna ilgi duydu.

Daha önce uyuşturucu madde kullanan ve tedavi görerek bağımlılıktan kurtulan babaları Süleyman Acun'un (38) uyuşturucu maddeden uzak durmaları için yönlendirmesiyle bu spora başlayan Genco ve Diyar, halk eğitim merkezince eğitim gördükleri Battalgazi Ortaokulunun bodrum katında oluşturulan spor salonunda açılan kursta, büyük bir azimle çalışarak kendilerini geliştirdi.

Okuldaki antrenmanın ardından, babalarının evlerinin bir odasına astığı kum torbasını yumruklayarak çalışmalarına devam eden kardeşler, Türkiye şampiyonluğunun da bulunduğu birçok başarıya imza atarak ailelerinin ve okulun gururu oldu.

"Ülkeme altın madalya getirmek istiyorum"

Bugüne kadar katıldığı yarışmalarda madalyaları toplayan Genco Acun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, wushuya okulda açılan kursta başladığını söyledi.

Geçen yıl Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduğunu anımsatan Acun, "Okulda antrenman yapıyoruz, evde de ağabeyimle birlikte çalışıyoruz. Babam benim ve ağabeyimin çalışması için kum torbası aldı. Antrenmandan geldikten sonra evde kum torbasıyla çalışıyoruz. Şampiyonalara katıldım, Türkiye şampiyonu oldum. Wushuda şampiyon olmak, ülkeme altın madalya getirmek istiyorum." diye konuştu.

Kayseri'de birçok il birinciliği bulunan ve kardeşiyle birlikte antrenman yaptığı için çok mutlu olduğunu belirten Diyar Acun da "Hedefim ilk olarak Türkiye şampiyonu olmak. Ondan sonra milli takıma girmeyi düşünüyorum. Oradan da dünya şampiyonu olmak istiyorum." dedi.

"Çocuklarımı kurtarabilirsem ne mutlu bana"

Baba Süleyman Acun ise rahatsızlığından dolayı devletin bağladığı aylık sayesinde ve zaman zaman kardeşiyle birlikte düğünlerde davul-zurna çalarak ailesinin geçimini sağladığını anlattı.

Geçmişte güreş yaptığını fakat imkansızlıklar nedeniyle devam edemediğini anlatan baba Acun, uyuşturucu maddeden uzak durmaları için wushu sporuna yönlendirdiği çocuklarının başarılarıyla gururlandığını, geçen yıl Antalya'da düzenlenen organizasyonda Türkiye şampiyonu olan oğlu Genco'nun başarısıyla çok mutlu olduğunu belirtti.

Geçmişte uyuşturucu kullandığını, şizofren olduğunu, 10 yıldır tedavi gördüğünü ve ömür boyu ilaç kullanması gerektiğini kaydeden Acun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evim kira, aldığım maaş yetmiyor, ben de kalkıyorum hayatla savaşıyorum. Düğünler olduğunda, rahatsız olduğum için 2 gün gidebiliyorum, kardeşimle davul-zurna çalıyoruz. Madde beni mahvetti, çocuklarımı kurtarabilirsem ne mutlu bana. Cahilce yaptık içtik. Hep zararını kendimiz gördük. Çocuklarımın aynı kaderi yaşamasını istemiyorum. İnşallah herkes de kurtulur, hiç kimsenin çocuğu kullanmaz."

Çocuklarını bağımlılık konusunda uyardığını vurgulayan Acun, "Ben 10 yıldır her şeyi bıraktım, hiçbir şey kullanmıyorum. Büyüklerimi üzdüğümün farkında bile değildim. Bugün benim çocuğum içse çok üzülürüm. Annem bana üzülüyordu, keşke kullanmasaydım. Çocuklarım kurtulsun yeter." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

'FETÖ'nün 28 Şubat'taki izleri sonradan anlaşıldı'

2019-02-26 20:47 - Gündem

Petkim geçen yıl 872 milyon lira kar etti

2019-03-02 13:30 - Ekonomi

'Basın askerin elindeki silah rolünü oynadı'

2019-02-28 01:02 - Çevre-Hayat

Süper Lig'in son 6 haftasında kaleler şaştı

2019-02-27 14:27 - Spor

'Kılıçdaroğlu ne kadar terör örgütü varsa hepsinin gönlünü yaptı'

2019-02-26 21:37 - Siyaset

Kocaeli'de FETÖ’nün gizli dershanesi ortaya çıkarıldı

2019-02-27 13:47 - Asayiş

Borsa günü yükselişle tamamladı

2019-02-28 21:46 - Ekonomi

Türkiye-Moldova maçı kapalı gişe

2019-03-03 19:22 - Spor

'Eğer fiyatlar yerine gelirse sahadan çekiliriz'

2019-03-01 23:17 - Gündem

İlgili Haberler

Adana'da sahipsiz köpeklerin çocuğu kovalaması güvenlik kamerasında

19:17 - Çevre-Hayat

Sapanca Gölü çevresinden 2 ton atık toplandı

16:42 - Çevre-Hayat

Su sıkıntısı yaşamamak için yağışlı dönemlerde suyun depolanması tavsiyesi

14:38 - Çevre-Hayat

Atlarla büyüyen çift Kapadokya'da tanıştıkları çiftliği işletiyor

14:18 - Çevre-Hayat

Iğdır'da 2 bin 200 rakımlı sulak alanda 35 kuş türü tespit edildi

13:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Portekiz, Filistin Devleti'nin tanınmasına yönelik gelecek hafta adım atacak

19:47 - Dünya

Elon Musk, yaklaşık 1 milyar dolarlık Tesla hissesi aldı

19:22 - Ekonomi

Çorum'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:32 - Gündem

Alphabet'in piyasa değeri 3 trilyon doları aştı

18:27 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar'ın başkenti Doha'da yoğun diplomasi trafiği

18:23 - Gündem