?>

Hayat Su'dan Türkiye'nin ilk geri dönüştürülmüş şişesi

Hayat Su tarafından Türkiye’de ilk kez yüzde 50’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen su şişesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Genel - 5 yıl önce

Hayat Su tarafından Türkiye’de ilk kez yüzde 50’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen su şişesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

İstanbul Beşiktaş'ta bir teknede yapılan etkinlikte, Hayat Su’yun sürdürülebilir bir dünya için 2025 taahhütleri de açıklandı.

Ayrıca etkinlik kapsamında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından "Sudaki Yaşam Savunucusu" seçilen milli sporcu Şahika Ercümen ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye "Sıfır Atık Sıfır Açlık" proje destekçisi, beslenme uzmanı Dilara Koçak, İstanbul Boğazı’nda yaptıkları dalışla denizlerdeki kirliliğe ve geri dönüşümün önemine dikkati çekti.

"Türkiye’de ilk kez geri dönüştürülmüş plastikten su şişesi ürettik"

Hayat Su Pazarlama Direktörü Gökçe Kunt, toplantıda yaptığı konuşmada, denizlerdeki kirliliği ve dünya için geri dönüşümün önemine değindi.

Kunt, "Türkiye’nin ilk şişe su üreticilerinden biri olarak, Türkiye’de sürdürülebilirlik adına harekete geçen ilk su markası olmaya karar verdik. Türkiye’de ilk kez geri dönüştürülmüş plastikten su şişesi üreten marka olarak dünyamız için anlamlı bir adım atıyoruz.

Bugün Türkiye’yle tanıştırdığımız 500 ml’lik yüzde 50’si geri dönüştürülmüş Hayat Çevre Dostu şişelerimizin yanı sıra, 2025’e kadar portföyümüzdeki tüm pet şişelerin geri dönüştürülmüş plastik içereceğinin haberini veriyoruz. Amacımız kullandığımız pet oranının ortalama yüzde 50’sinin geri dönüştürülmüş olmasını sağlamak." dedi.

"Geri dönüşümde sürdürebilir adımlar atmak için uzun süredir çalışıyoruz"

Geri dönüşüm konusunda sürdürebilir adımlar atmak için uzun süredir çalıştıklarını anlatan Kunt, "Hayat Su olarak bugün 2025 taahhütlerimizi açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. İlk adımını yüzde 50’si geri dönüştürülmüş plastikten ürettiğimiz şişelerimizle attığımız bu yolculukta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 'Sıfır Atık projesi' başta olmak üzere en etkin resmi atık toplama ve geri dönüşüm sistemlerine destek olmak, yerel yönetimlerle iş birliği yaparak, daha fazla plastiğin geri dönüştürülmesini sağlamak, toplumsal bilinci artırmak amacıyla eğitim kurumları ile iş birliği yapmak gibi çok daha kapsamlı çalışmalara imza atacağımızın sözünü veriyoruz. 'Hayat geri dönüşümde' diyerek herkesi de bu farkındalık yarışına davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İngiliz üniversitesinin Kovid-19 aşısı Uganda'da da denenecek

2020-08-12 20:02 - Gündem

Büyük şairlerin hayatları film oluyor

2020-08-06 17:12 - Kültür Sanat

Fenerbahçe Caner Erkin'i transfer etti

2020-08-06 20:57 - Spor

Lübnan'da patlama nedeniyle bakan ve milletvekili istifaları sürüyor

2020-08-10 02:27 - Dünya

ABD'den Libya'daki 'kaçakçılık' ile ilgili 3 şahıs ve 1 şirkete yaptırım

2020-08-07 01:07 - Dünya

'İnsanlık görevimi yaparak immün plazma donörü oldum'

2020-08-06 15:46 - Çevre-Hayat

İçişleri Bakanlığından 'vale ve değnekçi' sorununu ortadan kaldıracak adım

2020-08-12 13:42 - Gündem

İran yaptırımların gelecek aylarda sona ereceğine inanıyor

2020-08-07 17:52 - Dünya

Kocaeli'deki hayvanat bahçesi yüzlerce kuşa 'yuva' oldu

2020-08-09 15:12 - Gündem

Ünlü Rus müzisyen ve işadamı Emin Ağalarov'dan Karabağ'a destek

2020-08-08 00:16 - Magazin

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

IMF ve Ukrayna 8,2 milyar dolarlık program için anlaştı

01:27 - Dünya

Yeni yılda vergi ve harçlar yeniden değerleme oranının altında belirlenecek

00:52 - Ekonomi

Yeniden değerleme oranı bu yıl için yüzde 25,49 olarak belirlendi

00:48 - Ekonomi

Beyaz Saray yakınlarında vurulan 2 ulusal muhafız askerinin öldüğü bildirildi

00:22 - Dünya

Samsunspor Teknik Direktörü Reis: Puanlar almak ve galip gelmek için çok iyi fırsatımız olacaktır

00:13 - Spor