?>

'İnsanlık görevimi yaparak immün plazma donörü oldum'

Malatya'da yeni tip koronavirüs tedavisinin ardından iyileşen ve Türkiye'nin ilk immün plazma donörü olan Gıyaseddin Bakır, hastalığı yenenleri bağışta bulunmaya davet etti.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

MALATYA 

Malatya'da oturan 46 yaşındaki Gıyasettin Bakır, koronavirüse yakalandıktan sonra 12 gün tedavi gördü. Sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edilen Bakır, Türkiye'de ilk kez immün plazma tedavisi uygulanan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine donör olması için davet edildi.

Bağışta bulunarak Türkiye'de yapılan ilk immün plazma nakline vesile olan Bakır, 56 yaşındaki Abidin Aybar'ın Kovid-19'u yenmesine ve hayata yeniden tutunmasına katkı sağladı.

Gıyaseddin Bakır, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Oğlunun da Kovid-19 tedavisi gördüğünü anlatan Bakır, süreci oğluyla aynı odada kalarak kısa sürede atlattıklarını ifade etti.

Hastalık sürecinde büyük korku yaşadıklarını belirten Bakır, şöyle konuştu:

"Oğlumu her dakika gözlemliyordum. Daha sonra tekrar tahlil yapılınca oğlumun testi negatif çıktı. Benim de 12 gün sonunda testim negatif çıkınca çok şükür taburcu edildik.

Kendimizden korkmaya başlamıştık. Acaba diğer hastalar gibi yoğun bakıma gidecek miyiz, solunum cihazlarına bağlayacaklar mı diye çok korktuk. Çok şükür rahat atlattık, daha sonra 14 günlük süreci evde tamamladık."

"Ölüm endişesi yaşadım"

Gıyaseddin Bakır, tedavi gördüğü süreçte birçok kötü düşünceye kapıldığını, doktor ve hemşirelerin desteğiyle bu zorlu süreci atlattığını kaydetti.

Hastalık sürecinde birçok kişiden destek mesajı aldığını anlatan Bakır, şöyle devam etti:

"Bana bir şey olursa çocuklarım ne yapacak diye ölüm endişesi yaşadım. Herkeste olan korkuyu biz de yaşadık. Bu süreçte çok farklı şeyler düşünüyorsun. Ne oldu ne olacak diye zorluk çektim. Her an kötüye de gidebilirdik. Kötüye gidenleri de gördük.

Doktorların, hemşirelerin çok büyük faydası var. Saat başı bizi kontrol ediyorlardı. Sürekli solunum, tansiyon kontrolü yaptılar, muazzam bir tedavi uygulandı, hepsine çok teşekkür ediyorum. 12 günlük süreci tamamlayıp eve döndükten sonra 14 gün boyunca kimseyle görüşmedim.

Yemeğe bile çekinerek oturuyordum. Hastalıktan çıktım, acaba eşime, diğer çocuğuma bulaşacak mı diye mesafe koyuyordum."

"Vatandaşlık görevimiz neyse onu yaptım"

Bakır, Türkiye'nin ilk immün plazma donörü olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Hastaneden kendisine bağışta bulunup bulunmayacağını sorduklarını belirten Bakır, şunları kaydetti:

"İnsanlara faydası olacak, bize de zararı olmayacaksa insanlık görevimizdir dedim. İnsanlık görevimi yaparak immün plazma donörü oldum. Bağışta bulunduğum gün sabah saat 8'de cihaza bağladılar ve ilk plazmayı verdim.

Bağışladığım plazma birçok hastada kullanılmış, çok büyük başarı elde edilmiş, mutluyum. Vatandaşlık görevimiz neyse onu yaptım.

Plazma bağışı için beni çağırdıklarında demek ki Allah'ın sevilen bir kuluymuşum diye düşündüm. Daha sonra hastalardan biriyle görüştüm, teşekkür etti bana, ben de 'geçmiş olsun' diledim. Çok şükür onların da durumları iyi. Allah sağlık sıhhat versin."

Hastalığa yakalanan vatandaşların taburcu edildikten sonra bağışta bulunmasını isteyen Bakır, hayat kurtarmanın anlatılmaz bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da taziye ziyaretleri yasaklandı

2020-08-04 03:32 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2020-08-04 13:04 - Gündem

Mezopotamya'nın en eski buğday tohumundan ekmek yaptılar

2020-08-03 15:42 - Çevre-Hayat

Şans oyunlarında devir vakti geldi

2020-07-31 19:32 - Ekonomi

Büyükada'da elektrikli araç seferleri başladı

2020-07-31 00:32 - Gündem

Türkiye'nin büyüleyen güzelliği: Kuş cennetleri

2020-08-02 15:07 - Çevre-Hayat

Milli atlet Ramil Guliyev sezonu Avusturya'da açtı

2020-08-04 14:30 - Spor

FİBA Commercial Properties 20 yeni mağaza açtı

2020-08-04 15:56 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bayram diplomasisi'

2020-08-03 14:44 - Siyaset

AB seyahat listesini daralttı

2020-07-30 20:32 - Dünya

İlgili Haberler

Türk Yıldızları, Malazgirt semalarında gösteri uçuşu yaptı

21:28 - Çevre-Hayat

Gençlerin TCG Anadolu gemisiyle "Zafer Yolculuğu" gururu

15:52 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin 14 masifinden biri olan Kazdağları yüzlerce bitki çeşidine ev sahipliği yapıyor

14:43 - Çevre-Hayat

Amasyalı terzi, 55 yıldır elinden iğne, iplik ve makası bırakmıyor

14:07 - Çevre-Hayat

Leylekler cami kubbesindeki "alem"in altını mesken tuttu

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı

09:43 - Gündem

İstanbul'da Gazze için dua programı düzenlendi

09:03 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Venezuela'da yüzlerce kişi, Maduro'nun çağrısıyla Ulusal Bolivarcı Milis Gücü'ne kayıt yaptırdı

08:47 - Dünya

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

06:43 - Gündem

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki 'açlık' protesto edildi

03:43 - Dünya