?>

Hava sıcaklıkları yarından itibaren artmaya başlayacak

Yurt genelinde hava sıcaklıkları yarın itibarıyla batı kesimlerden başlayarak artacak ve hafta ortasında mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Ankara

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, AA muhabirine, haftanın hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan son tahminlere göre, yeni haftada soğuk ve yağışlı sistemin yurdun iç kesimlerine hareket edeceğini belirten Tekin, 3 gün boyunca iç ve doğu kesimlerde yağışlı havanın etkili olacağını söyledi.

Yarın itibarıyla batı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının artacağını ifade eden Tekin, "Sıcakların önce mevsim normalleri civarına, hafta ortası itibarıyla da yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Yağışların, yarın ve salı günü Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olacağını aktaran Tekin, çarşamba Orta Karadeniz'in kıyı kesimleriyle Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışlı havanın etkili olacağını dile getirdi.

Tekin, yağışların, kıyı kesimlerde, Doğu Akdeniz'de ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak, diğer yerlerdeyse karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün akşam saatlerine kadar Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Rakımı 400 metre ve yukarı yerlerdeyse kuvvetli kar görülecek. Yarın Van'ın güneyi, Hakkari, Şırnak, Batman, Bitlis ve Siirt çevrelerinde görülecek yağışlar, karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak."

Zirai don tehlikesi

Türkiye genelinde etkili olan zirai don tehlikesinin gelecek 2 gün boyunca devam edeceğini kaydeden Tekin, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülecek zirai dona karşı vatandaşları uyardı.

Hafta boyunca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yamacı dik kesimlerde çığ tehlikesi, yarın ise Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceğini aktaran Tekin, "Vatandaşlarımızın hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklinde yağışa karşı dikkatli olmasını isteriz." dedi.

Tekin, gelecek 3 gün boyunca Ankara, İstanbul ve İzmir'de yağış beklemediklerine, parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağına işaret ederek, "Başkentte hava sıcaklığı yarın 10, salı 15, çarşamba 17 derece olacak. Sıcaklıkların, İstanbul'da yarın 15, salı 17, çarşamba 19 derece ve İzmir'de yarın 19, salı 21, çarşamba 23 derece olacağını tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyonun kardeşliğini daha ileri taşıma gayretinde olacağız

2025-04-08 14:57 - Siyaset

İyi huylu prostat büyümesinde anjiyo ile tedavi mümkün

2025-04-07 11:48 - Sağlık

Türk somonu ihracatı yılın ilk çeyreğinde 84,4 milyon doları aştı

2025-04-12 11:18 - Ekonomi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 3 kişi can verdi

2025-04-12 10:12 - Dünya

Muş'ta polisler 4 yılda köylerdeki 13 bin 829 çocuğa sinema keyfi yaşattı

2025-04-09 11:53 - Çevre-Hayat

İsviçre'nin Die Weltwoche dergisinden 'Büyük Erdoğan' makalesi

2025-04-11 16:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesi'nde törenle anıldı

2025-04-10 15:02 - Gündem

5. Esenler Öykü Günleri, 'Direniş: Gazze' temasıyla düzenlenecek

2025-04-07 21:03 - Kültür Sanat

Iğdır'daki Aras Kuş Cenneti'nde ilkbaharda 1200 kuş halkalandı

2025-04-13 12:58 - Çevre-Hayat

AB'nin vatandaşlarına '72 saatlik malzeme stoklaması' önerisi tartışmaya yol açtı

2025-04-10 12:30 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Dede ve torunu engellilerin hayatına dokunmak için mavi kapak topluyor

15:42 - Çevre-Hayat

Artvin'li balık ustası 30 yıldır aynı yerde balık artıklarıyla martıları besliyor

15:32 - Çevre-Hayat

Kalp nakli yapılan hemşireden organ bağışı çağrısı

15:27 - Çevre-Hayat

Altının rekor fiyatlara ulaşması IKBY'de evlilikleri de etkiliyor

15:23 - Çevre-Hayat

Gazi uzman çavuş, şehit yakınları ve gaziler için mesaisini sürdürüyor

15:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Filistin yönetiminden Finlandiya'ya "Filistin Devleti'ni tanıma" çağrısı

17:47 - Dünya

Geçen yıl 79 bin İsrailli ülkeyi terk etti

17:42 - Dünya

Türk Hava Yollarının İstanbul-Sevilla seferleri başladı

16:52 - Ekonomi

ÇAYKUR'dan su verimliliği çalışması

16:48 - Ekonomi

ABD'de mortgage faizleri düştü, başvurular arttı

16:42 - Dünya