?>

Hatay'da depremde yakınlarını yitirenlerin yargıya erişimi mobil araçla kolaylaşıyor

Hatay'da depremler nedeniyle yakınlarını kaybeden kişilere, adli işlemlerde kolaylık sağlanması için cumhuriyet savcısı ve beraberindeki personel tarafından mobil araçla hizmet veriliyor.

Gündem - 2 yıl önce

Hatay

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma yol açtığı kentte, yakınları ölen mağdurların yargıya erişimini kolaylaştırma amacıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca mobil araç uygulaması başlatıldı.

Çeşitli nedenlerle adliyeye gidemeyen müştekiler için konteyner kentlere giden araçta, cumhuriyet savcısı, zabıt katibi ve teknik elemandan oluşan ekip bulunuyor.

Yargı mensupları, mağdurların taleplerini bulundukları yerde dinliyor, beyanlarını alıyor.

"Allah devletimizden razı olsun, çok güzel uygulama"

Merkez Antakya ilçesindeki İstanbul Sanayi Odası Konteyner Kenti'nde kalan vatandaşlardan Hasan Güney, AA muhabirine, yaşadıkları travmayı henüz atlatamadıklarını söyledi.

Güney, afette merkez Dutdibi Mahallesi'ndeki evinin yıkıldığını belirterek, "Deprem sabahı sese uyandım. Kapıyı açmamla deprem olunca 5 kişilik ailemi çıkarmaya çalıştım ama bir oğlum öldü." dedi.

Mobil araç hizmetinden dolayı teşekkür eden Güney, "Savcı sağ olsun ikamet ettiğimiz konteynere gelip ifademizi aldı. Allah devletimizden razı olsun, çok güzel uygulama." diye konuştu.

Bursa Konteyner Kenti'nde kalan Efe Ayhan Ulaş da Ekinci Mahallesi'ndeki apartmanın yıkılması sonucu anne, baba, anneanne ve babaannesini kaybettiğini, Başsavcılığın mobil araç hizmeti sayesinde adliyeye gitmeden işlemlerini yaptığını anlattı.

Ulaş, ailesinin ölümüne neden olanların hak ettikleri cezayı alması için adalete güvendiğini sözlerine ekledi.

Eşi ve 2 çocuğunu kaybettiği depremin ardından Yeni Stadyum 1 Konteyner Kenti'ne yerleşen Abdülhamit Yeşil, enkaz altında 10 saat kaldığını dile getirdi.

Yeşil, yaşadıkları zor süreçte devletin her kademesini yanlarında hissettiklerini vurgulayarak, "Devletimiz süreçte bizimle çok ilgilendi. Polise ifade verdim, sağ olsun savcı da geldi. Çok iyi hizmet, ellerine sağlık. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray Kulübünün divan kurulu toplantısı yapıldı

2023-10-11 18:10 - Spor

Wushu Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

2023-10-09 11:53 - Spor

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

2023-10-09 17:38 - Gündem

Almanya'da Filistin'e destek mitingi yasaklandı

2023-10-11 10:18 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde 10 terörist etkisiz hale getirildi

2023-10-14 16:38 - Gündem

Sivas'ta solucan gübresi üreten firmanın hedefi ihracatta yeni pazarlara açılmak

2023-10-11 13:32 - Ekonomi

Tour of Türkiye, Babadağ etabıyla dünyada ses getirdi

2023-10-13 12:43 - Spor

Hatay'da depremzede esnaf için planlanan iş yerlerinin yüzde 60'ı tamamlandı

2023-10-09 12:17 - Gündem

2023 Nobel Ekonomi Ödülü'ne Amerikalı Claudia Goldin layık görüldü

2023-10-09 14:09 - Dünya

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Kemer-Kalkan etabı başladı

2023-10-09 14:53 - Spor

İlgili Haberler

Kayseri'de keçe fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

19:37 - Gündem

İzmir'de uygulanan planlı su kesintileri 12 Eylül'e kadar uzatıldı

18:53 - Gündem

TBMM sınavla 5 sözleşmeli bilişim personeli istihdam edecek

18:17 - Gündem

Gediz Ovası kurutmalık ürünlerle renklendi

16:23 - Gündem

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül'den belediyenin fazla çalışanlarla doldurulduğu idd

14:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosunu UEFA'ya bildirdi

20:17 - Spor

ABD Başkanı Trump, Polonya'daki Amerikan askerlerinin kalacağını açıkladı

20:02 - Dünya

Vaclav Cerny, Beşiktaş için başarılar kazanmak istiyor:

19:52 - Spor

Kayseri'de keçe fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

19:37 - Gündem

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

19:32 - Dünya