?>

Hatay YEDAM, depremlerden sonra 238 kişinin bağımlılıkla mücadelesine destek oldu

Yeşilay Şube Başkanı İbrahim Kuyubaşıoğlu, "Depremlerin ardından danışanlarla 2 bin 30'dan fazla görüşme yapıldı" dedi

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Hatay

Hatay Yeşilay Danışmanlık Merkezince (YEDAM), 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından 238 danışan ve ailelerine bağımlılıkla mücadele konusunda psikososyal destek hizmeti sunuldu.

Depremlerde Antakya ilçesi Akevler Mahallesi'ndeki binalarının yıkılması nedeniyle Konya Konteyner Kenti'nde hizmet vermeye başlayan YEDAM, tütün, alkol, madde, internet ve kumar bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere destek oluyor.

Psikologlarla sosyal hizmet uzmanlarının görev aldığı merkezde bağımlı bireylere mahremiyet esasına göre psikososyal destek sağlanıyor.

Merkezden yararlanan kişiler, çeşitli atölye çalışmaları ve etkinliklere katılarak sosyalleşme fırsatı buluyor.

Danışanların aileleri ve yakınlarına da hizmet sunulan merkezdeki hizmetler ücretsiz veriliyor.

"Depremden sonra danışanlarla 2 bin 30'dan fazla görüşme yapıldı"

Yeşilay Hatay Şube Başkanı İbrahim Kuyubaşıoğlu, 6 Şubat 2023'ten sonra kurdukları 8 konteynerden oluşan merkezde danışanlara hizmet vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

Afetin ardından 238 danışan ve ailelerini ağırladıklarını belirten Kuyubaşıoğlu, "Depremlerin ardından danışanlarla 2 bin 30'dan fazla görüşme yapıldı. Hatay YEDAM olarak ciddi bir rakam bu. Tek merkezden hizmet verdiğimiz için yoğunluğumuz çok fazla." dedi.

Kuyubaşıoğlu, merkezde görevli psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının her danışanla ayrı ayrı ilgilendiğini anlattı.

Danışanların ihtiyaç ya da talebe göre atölye çalışmalarına yönlendirildiğini dile getiren Kuyubaşıoğlu, "Bağımlılıkla mücadeledeki tedavi yöntemlerimizin birisi de atölyedeki çalışmalar. Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle resim ve mozaik gibi aktivitelerle danışanlar bağımlılıktan kurtarılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

Kuyubaşıoğlu, çalışmalarda en çok dikkat ettikleri konunun gizlilik olduğunu vurgulayarak, "Danışanlarımızın kimler olduğunu ben bile bilmiyorum çünkü gizlilik esastır. Hiçbir şekilde görüşmelerin ya da bir fotoğrafın sızdırılması söz konusu değildir" dedi.

Hatay YEDAM Koordinatörü Emine Yarımdağ Yıldırım da depremin neden olduğu sorunlara karşı çözümler geliştirdiklerini belirterek, 12 yaş ve üzeri tüm vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Memişoğlu, Dünya Sağlık Asamblesi'nin 78'inci toplantısına katıldı

2025-05-19 18:52 - Siyaset

İlim Yayma Ödülleri'ne başvurular başladı

2025-05-20 15:53 - Gündem

Sudan ordusu başkent Hartum'un HDK'den "tamamen" temizlendiğini açıkladı

2025-05-20 18:28 - Dünya

İmalatçı KOBİ'lere 30 milyar liralık yeni destek paketi müjdesi

2025-05-23 09:12 - Ekonomi

ABD'nin California eyaletindeki uçak kazasında en az 2 kişi hayatını kaybetti

2025-05-23 00:43 - Dünya

Gaziantep FK, Süper Lig'de Kasımpaşa'yı konuk edecek

2025-05-24 00:28 - Spor

Fotokapanlı denetimle çevreyi kirletenlere geçit verilmiyor

2025-05-22 12:42 - Çevre-Hayat

Balat'taki seyyar satıcı cinayetine ilişkin dava açıldı

2025-05-22 11:35 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan ediyoruz

2025-05-23 15:52 - Siyaset

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 21 Filistinli can verdi

2025-05-21 10:32 - Dünya

İlgili Haberler

Sıcak havada Başkentliler park ve açık alanlara yöneldi

17:13 - Çevre-Hayat

Yurt geneli, hafta boyunca 'tropikal gece'nin etkisinde olacak

15:58 - Çevre-Hayat

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 14 ilde 40 derecenin üzerini gösterdi

14:13 - Çevre-Hayat

Kuzey Makedonya’da gri ve yeşilin buluştuğu doğa harikası: Matka Kanyonu

13:28 - Çevre-Hayat

Nostalji tutkusu bitmeyen kasetçi aynı iş yerinde 47 yılı geride bıraktı

12:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gazze'deki Filistin hükümeti: Kıtlık giderek şiddetleniyor ve İsrail soykırıma devam ediyor

00:28 - Dünya

Suriyeli yetkili, Süveyda ilinden 150 bin sivilin tahliye edildiğini bildirdi

23:22 - Dünya

Almanya'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu 3 kişi öldü

22:58 - Dünya

Bugün 47 ilde 40 derecenin üzerinde sıcaklık görüldü

22:52 - Gündem

ABD ve AB'den ticaret anlaşması

22:47 - Ekonomi