Hatay ve Osmaniye'de depremden etkilenenler için Marmaris'te hazırlıklar tamamlandı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen depremzedeler için Marmaris'te hazırlıklar tamamlandı.

Gündem - 4 yıl önce

Muğla
Marmaris Kaymakamlığı, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Marmaris Ticaret Odası ve STK'lerin desteğiyle oteller depremzedeler için hazırlandı.
Kahramanmaraş merkezli depremin 2. günü
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir depremle ve afetle karşı karşıya olduklarını ve kendilerine de düşen görev ile sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Bakanlığının ve Valiliğin talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aksoy, "Yardımların toplanması ve sevkiyatıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Depremden etkilenen olumsuz hava koşullarında olan vatandaşlarımızı Marmaris'te misafir edeceğiz. Hatay ve Osmaniye’den misafirlerimiz gelecek. Gerekli çalışmalarımızı tamamladık. İlk etapta kamu kurumlarında 261, özel sektör otellerinde 2319, toplam 2570 kişiyi ilçemizde misafir edeceğiz. İhtiyaç halinde bu rakamlar artacaktır." dedi.
Aksoy, yardımlar ve depremzedeleri misafir eden turizmcilere teşekkür ederek, "An dayanışma ve birlikte olma anıdır. Bizde bu çerçevede elimizden geleni yapacağız. Yardımların toplanması ve misafirlerin ağırlanması süresince kamuoyunu bilgilendiren basın mensuplarına da teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada yardım yapmak isteyenlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYD), kaymakamlığa teslim etmeleri, yardımları getiremeyecek durumda olanlarında bildirimde bulunması halinde ekiplerce alınacağı bildirildi.
Yardım toplama merkezinin Karayolları 26. Şube Şefliği Marmaris bakımevi depolama alanı olduğu ve ikinci el ile kullanılmış eşya getirilmemesi uyarısında bulunuldu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aracın arkasına bağladığı halatla snowboard yaptı

2023-02-03 12:57 - Magazin

Lider Galatasaray rakip tanımıyor

2023-02-05 21:56 - Spor

İspanya'da ilaç tedarik sorunu son bir yılda yüzde 150 arttı

2023-02-03 12:14 - Dünya

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Yavuz Atar cumhurbaşkanı adaylık tartışmasını yorumladı

2023-02-02 13:15 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir meselesi 76 yıldır çözülemiyor

2023-02-04 11:32 - Dünya

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Yunan ordusuna bağış yapacak

2023-02-01 16:55 - Dünya

Hatay ve Osmaniye'de depremden etkilenenler için Marmaris'te hazırlıklar tamamlandı

2023-02-07 13:15 - Gündem

BBVA'dan Türkiye pazarına "uzun vadeli" yaklaşım

2023-02-01 17:39 - Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Malatya'da kesinleşmiş 88 vefatımız var

2023-02-06 13:58 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: 10 ile psikososyal destek personeli sevk edildi

2023-02-06 14:19 - Gündem

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset