?>

Hatay'da depremde çok sayıda yakınını kaybeden gazeteci haberleriyle kentin sesi oluyor

Hatay'da, 6 Şubat 2023'teki depremlerde ailesini ve yakınlarının yanı sıra ev ve mesleki materyallerini kaybeden gazeteci, acılarını bir kenara bırakarak yaptığı haberlerle kentin sesi olmaya çalışıyor.

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Hatay

Antakya ilçesinde yaşayan gazeteci Talip Köleoğlu'nun (50), General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde oturduğu 4 katlı apartman depremlerde ağır hasar aldı.

Binadan eşi ve 3 çocuğuyla güçlükle kurtulan Köleoğlu, depremlerde aynı mahallede farklı bir apartmanda oturan annesi, babası ve kardeşini kaybetti.

Depremlerde ailesinin yanı sıra çok sayıda akrabası ve arkadaşını da kaybeden Köleoğlu, afetin ardından bir süreliğine konteynerde yaşadı.

Daha sonra ailesiyle Altınözü ilçesinde müstakil evde yaşamaya başlayan Köleoğlu, acılarına rağmen çok sevdiği mesleğini ara vermeden sürdürdü.

Kentte günlük yayımlanan Hatay Söz gazetesinin Yazı İşler Müdürlüğü görevini yürüten Talip Köleoğlu, AA muhabirine, depremlerde yaşadıkları acıların ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Afette kaybettiği annesi, babası, kız kardeşi ve sevdiklerinin yerinin dolmadığını anlatan Köleoğlu, şöyle konuştu:

"Deprem anında ayaktaydım, bilgisayar başında haber yazıyordum. Sarsıntıya ayakta yakalandım, 50 yaşındayım çok depremler geçirdik ama böyle bir sarsıntı hiç yaşamadım. Bunu çok basit söylüyorum ama biz çok zor şartlarda apartmandan çıktık ve çıktığımızda afetin büyüklüğünün farkına vardık. Apartmanımız çok kötü durumdaydı ve etrafımızdaki apartmanların hepsi yıkılmıştı, araçlar enkaz altında kalmıştı."

Köleoğlu, yaşadıklarını hem gazeteci hem de afetzede olarak hiçbir zaman unutamayacağını belirtti.

Depremlerin ardından zor şartlarda da olsa mesleğini sürdürdüğünü anlatan Köleoğlu, "Biz o zor şartlar altında dahil işimizi yapmak adına büyük çaba harcadık. Bizim görevimiz farklı, emniyet, itfaiye hepsi koşturdular ama bizim de bir görevimiz kamuoyunu bilgilendirmek, buradan doğru haberleri göndermek." diye konuştu.

Köleoğlu, kentteki depremzedelerin sesi olmak için mesleğini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Tekliflere rağmen Hatay'dan ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini vurgulayan Köleoğlu, "Bu kadar çok sevdiğim bir memleketi böyle bir durumda zaten bırakıp gidemezdim. Sanki ben de gidersem kimse kalmayacak gibi his oluştu. Ben de o yüzden hiç gitmedim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak'ta yaralı bulunan 2 puhu tedaviye alındı

2025-01-07 16:47 - Çevre-Hayat

Çad’da cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde silah sesleri duyuldu

2025-01-09 00:03 - Dünya

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Suriyelilere sağlanan korumanın gözden geçirileceğini söyledi

2025-01-06 00:47 - Dünya

Vanlı genç girişimci, 300 küçükbaş hayvanını 9 yılda 3 bin 500'e çıkardı

2025-01-06 12:03 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanı Fidan, Niğde'de şehit Ömer Halisdemir'in babasıyla görüştü

2025-01-05 13:53 - Siyaset

Eski milletvekili Ahmet İyimaya vefat etti

2025-01-09 23:23 - Siyaset

Türkiye otomotiv sektörü 2024'ü 37 milyar dolar ihracatla kapattı

2025-01-05 18:52 - Ekonomi

Nitelikli dolandırıcılık ve yasa dışı bahise yönelik 'Siberağ-14' operasyonlarında 20 şüpheli yakalandı

2025-01-04 08:28 - Asayiş

Muğla'da sağanak etkili oluyor

2025-01-04 21:55 - Asayiş

Süper Lig'in 19. haftasında görev alacak hakemler açıklandı

2025-01-09 20:33 - Spor

İlgili Haberler

Antalya'da Tarım ve Seracılık Festivali'nde kadınlar kıyasıya yarıştı

17:38 - Çevre-Hayat

Amasya'da leylekler bahar mevsimiyle yuvalarına döndü

16:27 - Çevre-Hayat

Ordu'da nakkaş çift sırt sırta vererek cami duvarlarını süslüyor

14:37 - Çevre-Hayat

Son üç papanın terzisi, dördüncüsünü giydirmeye hazırlanıyor

13:57 - Çevre-Hayat

Hakkari'de ters lalelerin süslediği Şivişk Vadisi doğaseverleri cezbediyor

13:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Mersin'de mağazanın tavanının çökmesi sonucu biri çocuk 2 kişi yaralandı

20:12 - Gündem

TEKNOFEST KKTC'nin teknoloji yarışmalarında 4 ana kategoride birinciler belli oldu

20:02 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonla büyük bir mücadelemiz var

19:52 - Siyaset

Leipzig'le 3-3 berabere kalan Bayern Münih, şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı

19:23 - Spor

Alanyaspor ile Kayserispor 1-1 berabere kaldı

19:13 - Spor