?>

Hatay'da 6 Şubat depremlerinin ardından 199 yeni okul inşa edildi

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından başlatılan eğitim yatırımları kapsamında 199 yeni okul hizmete alındı.

Gündem - 5 gün önce

Hatay

Vali Mustafa Masatlı, depremlerin ardından devlet eliyle inşa edilen Defne ilçesindeki 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Burada öğrencilerle sohbet edip onlara hediyeler veren Masatlı, sınıflarda incelemelerde bulundu ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Vali Masatlı, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şehirde dünyanın en büyük iyileştirme sürecinin devam ettiğini söyledi.

????

Bu kapsamda, Hatay'ın her yanı ve yönüyle yeniden ihya, imar ve inşasının büyük bir hızla sürdüğünün altını çizen Masatlı, şöyle devam etti:

"Bir taraftan konutlarımız, bir taraftan ticarethanelerimiz, sağlık tesislerimiz inşa ediliyor, diğer taraftan altyapımızı tamamıyla yeniliyoruz ki Türkiye'nin en büyük projeleri şu an itibarıyla şehrimizde yürütülüyor. Tabii bunun yanında da eğitim kurumlarımızın yeniden imar, ihya ve inşası çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Bizler 'Eğitim Hatay'ımıza nefes oluyor' şiarıyla yola çıktık ve bu kapsamda 'Hatay Modeli' diyebileceğimiz bir modellemeyle eğitimde de öğretimde de çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor."

Masatlı, depremde eğitim kurumlarının üçte biri kullanılamaz hale gelen kentte büyük bir hızla başladıkları çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Depremlerin olduğu 6 Şubat'tan bu yana 798 okulun büyük onarım çalışmasını, 145 okulun da güçlendirme işlemlerini tamamladıklarını vurgulayan Masatlı, şöyle konuştu:

"199 yeni okulumuzu da hizmete almış olduk ki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulumuz da bunlardan bir tanesidir. Diğer taraftan 70 okulumuzun inşaat çalışmaları devam ediyor, 42 okulumuzun da yeniden yapımıyla ilgili ihale süreçleri sürüyor. Tabii biz sadece okullar yapmadık onun yanında da M2 STEAM Merkezi'mizi hizmete aldık ki üstün zekalı çocuklarımız Antakya merkezde, orada eğitim alıyor. Samandağ'da da bir bilim ve sanat merkezini kısa süre önce açtık. 4 bilim ve sanat merkezimizi de inşallah bu sene sonunda tamamlamış olacağız."

Masatlı, öğretmenlerin de sosyalleşmesi ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması bakımından da 4 öğretmenevini yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete açacaklarının bilgisini verdi.

"Hatay'ımız, dünyanın en marka şehirlerinden biri haline dönüşecek"

İhya, inşa ve imar çalışmaların tamamlanmasıyla kentin çok daha güzel hale geleceğine dikkati çeken Masatlı, "Her şey böyle dışarıdan anlatıldığı gibi değil, şehrimiz bir Anka kuşu misali küllerinden yeniden doğuyor. Bu süreç tamamlandığında, medeniyetler şehri Hatay'ımız, dünyanın en marka şehirlerinden biri haline dönüşecek." dedi.

Masatlı, bu çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti.

"Şehrimizde eğitim-öğretimle ilgili şu an itibarıyla herhangi bir sorun söz konusu değil"

Depremlerinden bir gün önce 5 Şubat 2023'te 14 bin 700 olan derslik sayısının yatırımların tamamlanmasıyla 17 binlere ulaşacağını bildiren Masatlı, şunları kaydetti:

"Depremden bir gün önceki derslik sayımıza yüzde 15 daha eklemiş oluyoruz. Bundan şunu çok rahat anlayabiliriz, biz şehrimizin tamamında yani insan yaşamının, genç ve çocuk yaşamının olduğu hemen hemen her yere eğitim kurumlarıyla ilgili planlamalar yaptık ve bu planlama çerçevesinde de çocuklarımızı okullarımızda eğitiyoruz. Özelde belki bir iki örnek olabilir ama genel olarak şehrimizde eğitim-öğretimle ilgili şu an itibarıyla herhangi bir sorun söz konusu değil."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yapay zeka tabanlı Türk dizisi 'Castle Walls', Alamut Kalesi'nin gizemli hikayesini anlatıyor

2025-10-10 17:10 - Magazin

Ermenistan, Sünik İli’nin büyük kısmını Azerbaycan’a teslim etmeye hazırlanıyor

2025-10-15 20:02 - Özel Haber

Hava sıcaklığı 28 derece ölçülen Antalya'da sahillerde hareketlilik yaşandı

2025-10-11 16:03 - Magazin

Özel gereksinimli bireylerin anneleri takı tasarımının inceliklerini öğreniyor

2025-10-15 13:13 - Magazin

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Katırin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç ile görüştü

2025-10-14 18:34 - Özel Haber

Hacda hizmet verecek sağlık personeli başvuruları başladı

2025-10-16 12:48 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Hollanda'da 29 Ekim'deki erken seçim öncesinde anketler aşırı sağın ilk sırayı alacağını g

2025-10-17 11:33 - Dünya

Camiye özlü sözler asan imam, çocuklar için de oyun alanı yaptı

2025-10-17 12:58 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Erken teşhisle meme kanseri olduğunu öğrendi, motivasyonla hayata tutundu

2025-10-15 12:58 - Sağlık

El yıkamak, gripten ishale kadar birçok hastalık riskini azaltıyor

2025-10-15 15:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

06:23 - Gündem

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem

AFAD'dan Hatay'daki sağanak sonrası yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

22:47 - Gündem

Bakan Kurum, Adıyaman İndere'nin yeni görüntülerini paylaştı

21:58 - Gündem

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi 2 yıl daha uzatıldı

20:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

06:23 - Gündem

ABD medyası: ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bugün Beyaz Saray'da görüşecek

04:52 - Dünya

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem