?>

Hatay'a düşen Suriye uçağının pilotu hakkında suç duyurusu

İdlib'te hava saldırısında bacakları kopan çocuğun babası, Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye'ye ait savaş uçağının pilotu hakkında suç duyurusunda bulundu. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

HATAY

Suriye'nin İdlib kentindeki hava saldırısında bacakları kopan ve tedavi için Hatay'a getirilen Abdülbasit Alsattuf'ın babası, Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye'ye ait savaş uçağından paraşütle atlayan pilot Mehmet Sufhan'dan şikayetçi oldu.

Kucağında taşıdığı 10 yaşındaki oğluyla Hatay Adliyesine gelen Baba Muhammed Alsattuf, savcıyla görüşerek pilot Sufhan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baba Alsattuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 gündür Türkiye'de olduklarını ve oğlunun burada ameliyat edildiğini söyledi.

Suriye'de insanların bombalandığını belirten Alsattuf, "Bu çocukların ne günahı var? Yaralanıyorlar, sakat kalıyorlar. Pilotun yargılanmasını, mahkemeye çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü bir insanlık suçu işliyorlar. Kendisi acaba çocuklarının bu hale gelmesini ister mi? Bizim çocuklarımızın yaşadığını kendi çocuklarının yaşamasını ister mi? Bizim ne suçumuz var?" diye konuştu.

Abdülbasit Alsattuf da annesi ve kardeşinin saldırıda öldüğünü, bacaklarının kesildiğini, bir kardeşinin de yaralandığını kaydetti. Pilottan şikayetçi olduklarını dile getiren Alsattuf, "Ona, 'Bizi neden vuruyorsunuz, benim annemi de kardeşimi de öldürdünüz, niçin bunu yaptınız, günahımız neydi' diye sormak istiyorum. Suriye'de öldürülen çocukların, insanların günahı neydi?" ifadelerini kullandı.

İdlib'de geçen ay evinin önünde oynadığı sırada Beşşar Esed rejimine ait savaş uçağı tarafından atılan bomba sonucu bacakları kopan 10 yaşındaki Abdülbasit Alsattuf, babası ve kardeşiyle Türkiye'ye getirilmiş ve tedavi edilmişti. Abdülbasit, aynı saldırıda annesi ve bir kardeşini kaybetmişti.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına 4 Mart'ta Suriye'ye ait savaş uçağı düşmüştü. Paraşütle atlayan pilot, Altınözü ilçesi Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi mevkisinde hava ve karadan yapılan geniş arama çalışmaları sonucunda bulunmuştu.

Muhabir: İsmihan Özgüven, Salim Taş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Seniha Sultan’ın oğlu Sabahattin kimdir? Prens Sabahattin’in hayatı

2017-03-03 19:47 - Gündem

Elazığ’da PKK/KCK operasyonu: 15 gözaltı | Elazığ haberleri

2017-03-07 14:52 - Asayiş

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti internet üzerinden de ödenebilecek

2017-03-02 18:17 - Ekonomi

Bugün Müslüm Gürses’in ölüm yıldönümü | Müslüm Gürses kimdir?

2017-03-03 18:47 - Gündem

Sessions'ın Rus Büyükelçi ile görüşmesi krize neden oldu

2017-03-02 12:47 - Dünya

Asya 1 trilyon dolara 'aydınlanacak'

2017-03-06 14:52 - Ekonomi

Borsa kazancını üçüncü aya taşıdı

2017-03-05 13:57 - Ekonomi

'Amerika ve Rusya için doğru partner Türkiye'dir'

2017-03-02 22:52 - Siyaset

Hatay'a düşen Suriye uçağının pilotu hakkında suç duyurusu

2017-03-07 19:32 - Gündem

Nükleer enerjide Türk firmalarına iş birliği fırsatı

2017-03-06 14:12 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

23:07 - Gündem

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem

Gazze'de Abluka ve Aç Bırakma: "Sessiz İşleyen Bir Soykırım Mekanizması" paneli

22:32 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 6 şüpheli tutuklandı

21:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

23:07 - Gündem

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi 4 golle geçti

22:57 - Spor

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem