?>

Hasta vatandaş yardım eli bekliyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde felç geçiren ve şuan elleri ayakları titreyen vatandaş, tedavi olmak için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Gündem - 9 yıl önce

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde geçirdiği felçlik nedeni ile eli ve ayağı sürekli titreyen 44 yaşındaki Yunus Mutlu, tedavisinin yapılması ve geçimini sağlamak için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Elleri ve ayakları titreyen Yusuf Mutlu’nun hastalığını atlatması için tedavi olması gerekiyor.

İki yıl önce İstanbul’da bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Yunus Mutlu, geçirdiği felçlik nedeni ile işten ayrılmak zorunda kaldı. Yunus Mutlu, kendi bakımını ve geçimini sağlayamadığı için annesi ile beraber Kahta’ya geri döndü.

Anne İmmihan Mutlu ve Yunus Mutlu, yaşadığı maddi ve manevi sorunlar nedeniyle İstanbul’dan Kahta ilçesine taşınmak zorunda kaldı. Hiçbir geliri olmayan aile, mahalle sakinlerinin ve hayırseverlerin yardımlarıyla yaşamlarını sürdürüyor.

Engelli maaşı almak için heyete giren ancak engel rapor yüzdesi düşük olduğu için engelli maaşı alamayan Yunus Mutlu, “2014’te İstanbul’da bir felçlik geçirdim. Çalışamıyorum ve hiçbir gelirimde yok. Annem kredi çekti şu anda babamdan kalan emekli maaşı da hacizli. Zor geçiniyoruz. Evimiz kira, annem çok yaşlı o bana bakıyor. Tedavi olmak istiyorum. İyileşip bir an önce çalışmak istiyorum. Allah göstermesin annem de ölürse kim bana bakacak. Lütfen yardım edin” dedi.

Komşuların yardımı ile hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Anne İmhan Mutlu, “Emekli maaşım üzerine kredi çektim. Kredinin taksitlerini ödeyemediğimiz için maaşa haciz konuldu. Maaşın büyük bir kısmı da krediye gidiyor. Başka bir gelirimizde yok. Başka gelirimiz olmadığı için kiramızı ödemekte zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

20 bin ton mısır elde edildi

2016-06-28 12:32 - Ekonomi

41 yaşındaki adamdan 7 yaşındaki erkek çocuğa taciz

2016-06-24 15:32 - Yerel haber-Şirket Haber

Anız yangınlarına dikkat!

2016-06-27 14:22 - Gündem

Hollanda ve Fransa’dan da referandum çağrısı

2016-06-24 14:29 - Dünya

PTT'den ücretsiz bayram kartı

2016-06-27 19:37 - Gündem

Hasta vatandaş yardım eli bekliyor

2016-06-28 19:42 - Gündem

İtalya Genelkurmay Başkanı Kahramanmaraş’ta

2016-06-23 19:07 - Genel

Antalya'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

2016-06-27 14:17 - Gündem

Dünya şampiyonu çiçek aranjmanı, EXPO 2016’da

2016-06-23 15:22 - Gündem

"Oğlumu Çilem değil, ailesinden biri öldürdü"

2016-06-23 16:09 - Asayiş

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında 'casusluk' soruşturması

09:07 - Gündem

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davası

02:58 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

22:33 - Gündem

Gazze Mahkemesinde İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım ve ihlallerin tanıkları dinlendi

21:52 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turuna ilişkin açıklama

21:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında 'casusluk' soruşturması

09:07 - Gündem

Sigara ve cep telefonunda ÖTV oranları yeniden belirlendi

09:03 - Ekonomi

TCMB'den reeskont kredilerinde limit artışı

08:43 - Ekonomi

Siber suçlarla mücadele kapsamında 189 şüpheli yakalandı

08:28 - Asayiş

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davası

02:58 - Gündem