?>

Hasta hayvanlar İstanbul'da yenilenen hastanede şifa buluyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, uzman veteriner kadrosu ve çeşitli hayvan türlerine yönelik gelişmiş tedavi olanaklarıyla, hastalarını sağlığına kavuşturuyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

İstanbul

Üniversitesinin Avcılar yerleşkesinde yer alan hastanenin eski binası, 2019 yılında Silivri açıklarında 5.8 büyüklüğünde yaşanan depremde zarar gördü.

Aldığı hasar sonrası yıkılan ve yeniden yapılması kararlaştırılan binanın temeli 2020 yılında atıldı.

Binanın 4 yıl süren inşa sürecinin geçen yıl aralık ayında tamamlanmasının ardından hastane yeniden faaliyete geçti.

Hastanede, 24 poliklinik, 12 ameliyathane ile MR, tomografi ve ultrasonografi gibi üniteleri barındıran ileri düzey radyoloji ünitesi, tam donanımlı yoğun bakım ünitesi, yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve yatar hasta servisleriyle evcil, çiftlik, egzotik ile yaban hayvanlarına yönelik sağlık hizmeti sunuluyor.

Ayrıca hastanede, hayvanlara yönelik Türkiye'deki ilk işitme testi merkeziyle yürüme analizi merkezi de yer alıyor.

Bünyesindeki tedavi olanaklarıyla birçok hayvan türünü sağlığına kavuşturan hastanede, üniversitenin Veterinerlik Fakültesi öğrencileri de uygulamalı eğitim alma imkanı buluyor.

"Adeta şehir hastanesinin minyatürü"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan İÜC Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alpak, yaklaşık 8 bin metrekare üzerine kurulan hastanenin karantina alanları, hayvan bakım yerleri, araştırma uygulama çiftliğiyle bir şehir hastanesinin küçük bir minyatürü gibi olduğunu belirtti.

Alpak, bir devlet hastanesinde veya tıp fakültesinde olan doğum, cerrahi, dahiliye gibi bölümlerle alt birimleri olan dermatoloji, kalp damar cerrahisi, ultrasonografi, ekokardiyografi, göz, kulak, burun, boğaz, ağız çene ile diş sağlığı alanlarında İstanbul'a ve Marmara Bölgesi'ne hizmet verdiklerini dile getirdi.

Diğer fakültelerden farklı olarak egzotik hayvanlar bölümleri olduğunu dile getiren Alpak, kartal, şahin, çakal, kurt, aslan ve vaşak gibi hayvanları bu birimde tedavi ettiklerini anlattı.

Alpak, hasta hayvanlara ayakta, yatarak ve operasyonel tedaviler dahil onlarca işlem yapılan hastanenin Türkiye'de en fazla hasta hayvanın geldiği hastane olduğunu kaydetti.

Hastanede 160 civarında öğretim elemanının görev yaptığını aktaran Alpak, "Doktorant dediğimiz, mezuniyetten sonra veteriner hekimlerin master programlarını yaptığı yerdir burası. Hem doktora eğitimlerini yaparlar veteriner hekim meslektaşlarımız, hem de burada gelen hastalara hizmet verirler. Öğretim elemanlarının yanında çalışanlarımız da var tabii. 50

civarındaki çalışanla da günde yaklaşık 200 hastanın tedavisini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Rize'den buraya şahin getirdim"

Alpak, Türkiye'nin günlük olarak en fazla hayvan tedavi eden fakültesi olarak kabul edildiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Benim evlatlarım, yani öğrencilerim üçüncü sınıftan itibaren bu hastanenin içerisindeler. Üçüncü, dördüncü, beşinci sınıfta buradalar. Tamamen uygulamaya yönelik bir eğitim var, klinik derslerinde özellikle. Ayrıca bizim bir de araştırma uygulama çiftliğimiz var, öğrencilerimizin hizmetinde olan. Bu çiftliğin üç ünitesi var. Sığırcılık, koyunculuk ve tavukçuluk ünitesi. Sığırların tedavilerini, büyümelerini, doğumlarını ve daha sonraki aşamada sevk edildikleri mezbahada hangi işlemlerin yapıldığını yani çiftlikten markete kadar hangi aşamadan geçtiğini öğrenebiliyorlar. Aynı şekilde koyunculuk ünitemizde ve tavuk kümesimizde de doğumlarını, beslenmelerini, gerektiğinde tedavilerini görüyorlar. İÜC Veteriner Fakültesi yani bu açıdan Türkiye'nin emsalsiz bir fakültesidir."

Hastaneye sadece Marmara Bölgesi'nden değil, Türkiye'nin birçok yerinden hasta hayvan geldiğini belirten Alpak, "Benim taşıdığım bile olmuştur. Rize'den buraya şahin getirdim bizzat kendi aracımla, tedavi olsun diye. O kadar namlı bir yerdir. O kadar bilinen bir yerdir hocalarıyla." dedi.

Alpak, hastanede bulunan odyoloji merkezinde hayvanların işitmeleriyle ilgili işlemler yapıldığını kaydederek, bazı köpek ırklarındaki yürüme bozukluklarının da yine burada belirlenebildiğini anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'den 10 kulüp, PFDK'ye sevk edildi

2025-02-19 00:43 - Spor

Anket: Washington'da uçak kazası sonrası ABD'lilerin hava yolculuğuna güvenleri azaldı

2025-02-19 19:38 - Dünya

Trabzonspor, Banza ile skor üretiyor

2025-02-24 14:22 - Spor

Safranbolu'da tarihi konak yandı

2025-02-23 12:01 - Asayiş

Zırhlı muharebe aracı ANACONDA'ya Türk silahı

2025-02-19 14:22 - Teknoloji

Yılbaşından bu yana hız ihlalleriyle ilgili yaklaşık 850 bin işlem yapıldı

2025-02-22 15:42 - Asayiş

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulunacak

2025-02-19 00:12 - Spor

NBA'de erteleme maçında Hornets, Lakers'ı 100-97 yendi

2025-02-20 11:01 - Spor

Türkiye'nin aralık ayı uluslararası yatırım pozisyonu verileri açıklandı

2025-02-20 12:23 - Ekonomi

HAVELSAN'ın yeni İHA'sı 'BULUT' kendi alanında dinamikleri değiştirecek

2025-02-22 11:13 - Teknoloji

İlgili Haberler

Sahillerde deniz keyfi, dağlarda karla mücadele

16:27 - Çevre-Hayat

Bayburt'ta karla mücadele, Antalya ve Muğla'da deniz keyfi

16:22 - Çevre-Hayat

Kocaeli ile Mersin'de sıcak havayı fırsat bilen çocuklar ve gençler denize girdi

16:03 - Çevre-Hayat

Samsun'da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 6 hastaya umut oldu

15:13 - Çevre-Hayat

İHH kurban hisse bedelini belirledi

14:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TBMM Başkanvekili Önder, TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenecek törenle anılacak

01:22 - Siyaset

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Inter

01:12 - Spor

Bayraktar TB2T-AI SİHA, kendi irtifa rekorunu kırdı

00:57 - Teknoloji

Trump, Kanada ve Meksika ile herhangi bir gerginlik görmediğini söyledi

00:23 - Dünya

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

22:42 - Gündem