Harvard antisemitizm ve Arap karşıtı önyargı raporlarının ardından reform kararı aldı

ABD'nin prestijli eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesinin yönetimi, okul kampüsündeki antisemitizm ve Arap karşıtlığına yönelik iç raporların tamamlanması sonrasında üniversitenin bazı politikaları hakkında reform yapılacağını belirtti.

Dünya - 1 yıl önce

New York
Harvard Üniversitesi Rektörü Alan Garber, üniversite bünyesinde antisemitizm ve Arap karşıtlığı​​​​​​​ temelinde yapılan iç raporlama çalışmalarının ardından paylaştığı mektupta, ​​eğitim kurumunun son bir yılda "gerekli değişiklikleri ve temel ilerlemeyi" gerçekleştirdiğini ancak daha fazla adım atılacağını açıkladı.
"Üniversitenin, fikirlerin hoş karşılandığı ve gerçeği arama ruhuyla tartışıldığı bir yer olmasını sağlamak için" çabalarını katlayacaklarını belirten Garber, öğrencilerin okula kabulü ve işe alma konularında da güncellemelere gidileceğini ifade etti.
Garber, okul müfredatının da antisemitizm ve Arap karşıtlığı konusundaki standartları yansıtacak şekilde gözden geçirileceğini belirtti.
Okul kampüsünde yayımlanan The Harvard Gazette tarafından da paylaşılan mektupta, diğer değişiklikler arasında öğrenciler ve personel için zorunlu antisemitizm eğitimi ve İbranice, Yahudilik, Arap-İslam çalışmaları üzerine genişletilmiş akademik çalışmaların teşvik edileceği bilgisine yer verildi.
ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, üniversitelerin geçen yıl kampüs protestolarında antisemitizmi kontrol etmek için "yeterli çabayı ortaya koymadığı" iddiası üzerine Garber, Harvard'ın hükümetin taleplerine boyun eğmeyeceğini belirtmiş ve bu talepleri akademik özgürlük ve tüm üniversitelerin özerkliği açısından bir "tehdit" olarak nitelendirmişti.

Trump ile Harvard arasındaki anlaşmazlık

Trump yönetimi, aralarında Harvard'ın da olduğu birçok üniversiteye yönelik, başta Filistin'e destek için düzenlenen kampüs protestolarıyla çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programlarını gerekçe göstererek, federal fonları dondurma tehdidinde bulunmuştu.
Bu bağlamda yönetim, Harvard'a sağlanan 2,2 milyar dolarlık fonun ve 60 milyon dolarlık sözleşme bedelinin dondurulmasına karar vermişti.
Üniversite de federal hükümetin fonları dondurmasının hukuka aykırı olduğunu savunarak bu kararı engellemek üzere Trump yönetimine dava açmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluğunu ilan eden ikinci takım Liverpool oldu

2025-04-28 14:58 - Spor

Vatikan'da papalık seçimi süreci 7 Mayıs'ta başlayacak

2025-04-28 15:52 - Dünya

Türkiye, Türk limanlarının GKRY gemilerine açılacağı iddialarını yalanladı

2025-04-28 15:58 - Gündem

Bakan Bolat: Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakere aşamasındadır

2025-04-24 10:53 - Ekonomi

Aydınlı iş insanı ofisine kurduğu cam kovanlarda hobi amacıyla arı yetiştiriyor

2025-04-27 11:53 - Çevre-Hayat

Trabzonsporlu taraftarlardan UEFA Gençlik Ligi maçına yoğun ilgi

2025-04-25 14:37 - Spor

TBMM Genel Kurulunun, RTÜK ve HSK üye seçimi için mesaisi mayısta başlayacak

2025-04-29 11:07 - Siyaset

Üniversite öğrencileri işitme engelli bireyler için "akıllı iletişim eldiveni" geliştirdi

2025-04-27 13:27 - Çevre-Hayat

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin paylaşım

2025-04-27 14:42 - Gündem

'Yenidoğan çetesi' davasının dördüncü duruşması 28 Nisan'a ertelendi

2025-04-25 18:33 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya

Fransa'da 40 binden fazla kişi içme suyu kesintileriyle karşı karşıya

18:57 - Dünya

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya

Trump: "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip"

17:52 - Dünya

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya

Dusan Vlahovic, Beşiktaş yolunda

19:13 - Spor

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya