?>

Hariri'den Hizbullah açıklaması

Lübnan Başbakanı Hariri, "Hizbullah'ın silahlarına yönelik çözüm içeride (Lübnan) değil, bölgesel olmalı. Bu nedenle biz, bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayız." dedi.

Genel - 8 yıl önce

BEYRUT (AA) - Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Suudi Arabistan'da yayınlanan bir dergiye verdiği röportajda, İran'ın Hizbullah eliyle Lübnan'ın istikrarının bozduğunu vurgulayarak, "Hizbullah'ın silahlarına yönelik çözüm içeride (Lübnan) değil, bölgesel olmalı. Bu nedenle biz, bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayız." ifadelerini kullandı.

Hariri, "Hizbullah'ın ülkeyi yönetmeyle ilgili bir kabiliyeti yok. Hizbullah'ın gücü, İran'ın sağladığı silahlardan geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Lübnan'da İran'ın dahili olmadan karar alınamayacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Hariri, "Ruhani, bizim Lübnan'da yapmak istediklerimize karışamaz, bunu belirleyemez." dedi.

Suudi Arabistan'ın İran ve Hizbullah'a yönelik sert açıklamalarını anladığını ve hak verdiğini belirten Hariri, "Özellikle Hizbullah, bölgenin ve körfezin istikrarıyla oynarken buna karşı önlem almaları onların (Suudi Arabistan) hakkı." açıklamasında bulundu.

Suriye'de devam eden savaşla ilgili de Hariri, "Rusya'nın Suriye'ye müdahale kararı almasının Beşar Esed'in devrilmesiyle ilgisi yok. İran, Suriye'de başarısız olunca Ruslardan müdahale talebinde bulundu." ifadelerini kullandı.

Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi

Mısır'ın başkenti Kahire'de 19 Kasım'da düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı sonuç bildirisinde Hizbullah "terörist organizasyon" olarak ilan edilmiş, Lübnan ise karara itiraz etmişti.

Yerel ve uluslararası basına yaptığı çeşitli açıklamalarda, Lübnan'ın bölgedeki çatışmalardan uzak durması gerektiğini vurgulayan Hariri, Hizbullah örgütünü Arap ülkelerinin iç işlerine karışmakla eleştirmişti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani geçen ay katıldığı bir televizyon programında, "İran'ın günümüzde bölgedeki rolü ve etkisi geçmişe göre çok daha güçlüdür. İran'ın pozisyonunu dikkate almadan Irak, Suriye, Lübnan ve İran Körfezi'nde belirleyici bir karar vermek mümkün değildir." şeklinde konuşmuştu.

Muhabir: Furkan Güldemir

Haftanın Öne Çıkanları

Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz:

2017-11-22 15:12 - Ekonomi

Survivor Hakan Hatipoğlu Kimdir? Survivor Hakan, Survivor 2018'e katıldı mı?

2017-11-24 20:02 - Magazin

Uludağ’da kar kalınlığı 10 santim

2017-11-20 21:22 - Gündem

Zorlu Enerji yenilenebilir hedefine odaklandı

2017-11-22 18:12 - Ekonomi

"2017'yi 121 milyon dolar ciroyla kapatmayı hedefliyoruz"

2017-11-24 15:16 - Ekonomi

Trump, Erdoğan ile görüşecek

2017-11-24 18:32 - Gündem

Atatürk Havalimanı'nda şüpheli valiz fünyeyle patlatıldı

2017-11-27 02:02 - Gündem

Galatasaray evinde kazandı

2017-11-26 00:46 - Spor

Katar'la e-ticaret başlıyor

2017-11-20 22:14 - Ekonomi

Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Acemoğlu'na verildi

2017-11-23 14:08 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

MİT, Mossad'a çalıştığı tespit edilen dedektifi yakaladı

08:52 - Gündem

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda yakalanan 64 şüpheli tutuklandı

08:28 - Asayiş

İsrail gizli servisi MOSSAD'a çalıştığı tespit edilen Serkan Çiçek gözaltına alındı

08:18 - Gündem

Meloni’den Sumud Filosu çıkışı: Free Palestine – Özgür Filistin’e beş kuruşluk faydası yok! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:02 - En Son Yazılar

Venezuela: Ülke kıyılarına yakın bölgede 5'ten fazla savaş uçağı tespit edildi

01:13 - Dünya