?>

Hamas: İsrail birinci aşamanın gerekliliklerine uymadıkça yeni müzakerelere girilmeyecek

Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, İsrail'in birinci aşamanın gerekliliklerini yerine getirmedikçe Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda yeni bir müzakereye girilmeyeceğini belirtti.

Dünya - 2 ay önce

Gazze

Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, yayımladığı yazılı açıklamada, "Ateşkes anlaşmasının insani protokolünün uygulanmaması ve birinci aşamanın yedinci turu kapsamında Filistinli esirlerin salıverilmemesi, İsrail'in anlaşmayı bozma niyetini ve bunu sürdürmekteki ciddiyetsizliğini kanıtlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in birinci aşamanın tüm maddelerini uygulamamasının, geri kalan İsrailli esirlerin salıverilmesi sürecine hizmet etmediğini vurgulayan, Kanu, Filistin direniş gruplarının, İsrail'in "birinci aşamanın gerekliliklerini" yerine getirmediği ve anlaşmaya uymadığı sürece Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması ve esir değişimi konusunda "yeni bir müzakereye girmeyeceğini" kaydetti.

Hamas yöneticilerinden Mahmud Merdavi de dün yaptığı açıklamada, 6 İsrailli esirin karşılığında serbest bırakılması kararlaştırılan Filistinliler serbest bırakılmadan önce Hamas'ın herhangi bir aşamada arabulucular (Mısır, Katar) üzerinden de İsrail'le herhangi bir görüşme yapmayacağını ifade etmişti.

İsrail anlaşmayı ihlal ederek Filistinli esirleri serbest bırakmadı

Hamas'ın esir takasının yedinci turu kapsamında Gazze Şeridi'ndeki 6 İsrailli esiri salıvermesine rağmen İsrail, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını askıya aldığını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "İsrailli esirleri küçük düşüren törenler ve propaganda amacıyla kullanıldıkları" gerekçesiyle Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının askıya alındığı bildirilmişti.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki diğer İsrailli esirlerin teslim edilmesi ve teslimlerin törensiz yapılması garanti altına alınana kadar "602 Filistinli esirin" serbest bırakılmayacağı duyurulmuştu.

Hamas'a bağlı Esirler Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in 151'i müebbet ve ağır hapis cezasına çarptırılmış 620 Filistinli esiri serbest bırakacağı bildirilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Güney Kore, DeepSeek'in kullanıcı verilerini Çin'e sızdırdığını doğruladı

2025-02-18 12:38 - Teknoloji

Kümede kalmanın ödülü: Viyana tatili

2025-02-19 12:21 - Spor

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

2025-02-20 09:20 - Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

2025-02-18 18:33 - Gündem

Avcılar'da motor kısmından dumanlar yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

2025-02-19 00:02 - Asayiş

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

2025-02-20 01:33 - Dünya

Safranbolu'da tarihi konak yandı

2025-02-23 12:01 - Asayiş

15 Temmuz gazisi Mustafa Zorova vefat etti

2025-02-24 08:53 - Gündem

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne son 16 play-off'unda veda etti

2025-02-20 23:27 - Spor

NBA'de erteleme maçında Hornets, Lakers'ı 100-97 yendi

2025-02-20 11:01 - Spor

İlgili Haberler

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin çetelerle gizli anlaşmalar yaptığı iddiası

00:37 - Dünya

Japonya, ABD'nin gümrük tarifelerini gözden geçirmesini istiyor

00:32 - Dünya

Bakü'de düzenlenen panelde Türk dünyasının KKTC'ye desteği ele alındı

21:47 - Dünya

Trump'ın Waltz'ı görevden alma kararının Signal krizi öncesine dayandığı iddia edildi

21:08 - Dünya

Filistin'de yaşanan gıda kıtlığı, İsveç'te protesto edildi

18:42 - Dünya

Günün Manşetleri

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin çetelerle gizli anlaşmalar yaptığı iddiası

00:37 - Dünya

Japonya, ABD'nin gümrük tarifelerini gözden geçirmesini istiyor

00:32 - Dünya

İstanbul'da Gazze'ye destek yürüyüşü düzenlendi

00:02 - Gündem

Almanya'da '3. Avrupa Hafızlık Yarışması' düzenlendi

22:53 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli, Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazandı

22:22 - Spor